OPINIONS

Τα 30 είναι τα νέα 25 που ήταν τα νέα 20 (ή και όχι)

Τώρα εγώ υποτίθεται ότι θα γράψω ένα κείμενο για το τι σημαίνει να γίνεσαι 30, τι είναι αυτό που κάνει την τέταρτη (ΤΕΤΑΡΤΗ;;;;) δεκαετία την καλύτερη της ζωής σου και πώς μπορείς να διαχειριστείς το γεγονός ότι μέσα σε ένα βράδυ από το 20 something γίνεσαι 30άρα.

Πού καταθέτω αίτηση για να μένουμε στα 25 τουλάχιστον 5 χρόνια;

Αυτό θυμάμαι έλεγα συνέχεια στα 25α γενέθλιά μου. Για κάποιο λόγο αυτό το νούμερο ήταν πολύ πιο πιεστικό από το 30, ίσως γιατί στο μυαλό μου γυρνούσε συνέχεια η ατάκα της Marilyn Monroe ”I’ll be 25 in June, that’s a quarter of a century, makes a girl think” που έλεγε στην ταινία ”Some like it hot”.

Ακόμη θυμάμαι τη μικρή κρίση πανικού που είχα πάθει με το concept ενηλικίωση και αναζήτηση εργασίας ως μηχανικός (μπαχαχαχαχα) κατά τη διάρκεια της περιβόητης κρίσης στην Ελλάδα. Ναι, εγώ έπαθα το σοκ στα 25, συγκεκριμένα όταν χρειάστηκε να συμπληρώσω μια αίτηση, στην οποία τσέκαρα το κουτάκι που έλεγε 25 άνω, οπότε το 30 δεν με τρομάζει (τόσο όσο περίμενα).

Ωραία. Είμαι 30. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό και πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητά μου; Σίγουρα θα ακούσω περισσότερα ”Εσύ πότε θα παντρευτείς, εγώ στην ηλικία σου μπλα μπλα μπλα” το ερχόμενο Πάσχα, αλλά μπορώ να το μπλοκάρω γιατί θα τρώω κοντοσούβλι από τα χεράκια του μπαμπά μου. Θα πρέπει να προσέχω περισσότερο την υγεία μου, να λέω πιο συχνά στους δικούς μου ανθρώπους πόσο τους αγαπάω και να μην ασχολούμαι με π@$$%ρες από το παρελθόν.

Θα πρέπει να μην χαλάω όλα μου τα χρήματα στο ASOS (να κάνω και unsubscribe από το newsletter!) και να μην νιώθω πια την ανάγκη να απολογούμαι για αυτό που είμαι. Ναι, είμαι 30, δεν έχω σκοπό να κάνω παιδιά, αγαπάω τα ανίψια μου όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και θα παίζω για πάντα μαζί τους επιτραπέζια (μέχρι να με βαρεθούν έστω), ενθουσιάζομαι με το Wannabe των Spice Girls σαν να είμαι ακόμα 10 και πρέπει κάποια στιγμή να βγάλω βιβλιάριο υγείας (ας μου το θυμίσει κάποιος με ένα pm, please).

Τα 30 ή τα 25 ή τα 20 είναι απλά ένα νούμερο, το οποίο πραγματικά δεν καθορίζει το ΠΟΙΟΣ είσαι. Δεν έχει σημασία αν τσεκάρεις το κουτάκι 18-24 ή το 31-40, αλλά αν είσαι καλός άνθρωπος. Αν φροντίζεις με τον χ, ψ τρόπο να κάνεις καλύτερο αυτό τον ρημάδι τόπο. Αν δεν φτύνεις κακίες στους γύρω σου με την ίδια ευκολία που η Kylie αλλάζει hairstyles.

Be the better person. Ζήτα συγνώμη και πες ευχαριστώ. Βοήθησε αυτόν που έχει ανάγκη και μην κατακρίνεις τους γύρω σου απλά γιατί έχουν διαφορετική άποψη από εσένα. Bασικά βάλε καλά στο μυαλό σου, όπως λέει και ο φίλος μου ο Γιάννης,”δεν υπάρχει καλό και κακό γούστο, υπάρχει απλά διαφορετικό γούστο από το δικό μου και πως η μουσική, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, τα πάντα, είναι εκεί για να τα ευχαριστιόμαστε, όχι για να μου αναλύσετε το πως η δική σας άποψη για αυτά είναι ανώτερη από τη δική μου”.

Δες το Dirty Dancing, το οποίο γίνεται επίσης 30 φέτος και είναι η καλύτερη ταινία του σύμπαντος και χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο το αγαπημένο σου τραγούδι. Κάνε τέλος πάντων ό,τι σε κάνει χαρούμενο γιατί πραγματικά η ζωή είναι μικρή- όσο κλισέ και να ακούγεται και από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να αλλάξουν όλα.

Το κλείσιμο μοιάζει να έχει βγει από το βιβλίο ”Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις” ή μου φαίνεται; Ας πέσει μια Beyoncé για να κλείσουμε πιο ευχάριστα.

Υ. Γ Να φοράς πάντα αντηλιακό και ενυδατική ματιών.