WATCHLIST

H Emma Thompson αποκάλυψε τον αληθινό λόγο του σπαραγμού της στην περίφημη συγκινητική σκηνή του Love Actually

Ακόμα και να μην την έχεις δει ένα εκατομμύριο φορές, είναι μια από τις σκηνές του Love Actually που δύσκολα ξεχνάς. Όχι δεν μιλάμε για τη σκηνή της ερωτικής εξομολόγησης, αλλά για τη σκηνή που η Emma Thompson πλαντάζει στο κλάμα. 

Στην ταινία υποδύεται την Karen μια σύζυγο η οποία εκτελεί ένα σπαρακτικό πλην βουβό κλάμα όταν ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της (τον οποίο υποδύονταν ο Alan Rickman) έχει αγοράσει ένα κόσμημα για μια άλλη γυναίκα και καταλαβαίνει ότι την απατά.

 

Σήμερα, σχεδόν 14 χρόνια μετά από εκείνη τη σκηνή που σε όλους και όλες έκανε να τρέξει ένα δάκρυ (αν όχι και περισσότερα), η Thompson αποκάλυψε ότι ο λόγος που κατάφερε να είναι τόσο πειστική σε αυτή την σκηνή δεν ήταν τυχαίος.

Μια προσωπική της εμπειρία ήταν ο λόγος που πυροδότησε τέτοιο σπαραγμό και συγκεκριμένα το πόσο έντονα είχε πληγωθεί τον τότε σύζυγό της στην πραγματική ζωή, Kenneth Branagh. Η Εmma Thompson και ο Kenneth Branagh ήταν ένα από τα «χρυσά ζευγάρια» του Hollywood.

ASSOCIATED PRESS

Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS

Και μπορεί να παρέμεναν μέχρι και σήμερα έτσι, αν ο Kenneth, μετά από οχτώ χρόνια σχέσης, δεν τα διέλυε όλα προκειμένου να ζήσει το ειδύλλιο του με την Helena Bonham Carter.

«Η σκηνή όπου ο χαρακτήρας που υποδύομαι στέκεται στο κρεβάτι κλαίγοντας είναι τόσο δημοφιλής γιατί είναι κάτι που όλοι έχουν περάσει», είπε η 58χρονη Emma Thompson συμπληρώνοντας ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να ταυτιστούν με τον πόνο που ενέχει αυτή η σκηνή αφού μπορούν να καταλάβουν πώς είναι να υποψιάζεσαι ή να μαθαίνεις ότι ο σύζυγός σου είναι άπιστος.

«Ο Ken με πλήγωσε. Μου ράγισε την καρδιά. Οπότε ήξερα, είχα νιώσει πώς είναι να βρίσκεις ένα κόσμημα που δεν ήταν για εσένα την ίδια. Στην δική μου περίπτωση δεν έγινε ακριβώς έτσι, αλλά όλοι έχουμε περάσει από ανάλογες καταστάσεις».