TRAILERS

Αποκλειστικά στο Ladylike μια από τις ταινίες που αξίζει να δεις στις Νύχτες Πρεμιέρας

Ο Σεπτέμβριος είναι μια μικρή Πρωτοχρονιά. Διάφορες πρωτιές λαμβάνουν χώρα ενώ όλοι μας προσπαθούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας τις καταγάλανες παραλίες, τα κοκτέιλ στις ταράτσες, τις βόλτες στο άδειο κέντρο της Αθήνας και την καλοκαιρινή ραστώνη, που χαρακτήριζε την καθημερινότητά μας.

Η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ”Νύχτες Πρεμιέρας” πάντως σαφώς και βοηθάει σημαντικά την επανένταξή μας στη βαρετή ρουτίνα με τη δουλειά και όλες τις υποχρεώσεις. Οι Νύχτες κάνουν τον Σεπτέμβριο ένα τσικ καλύτερο (και δύο μην σου πω), μάλιστα έχουν καταφέρει να μας κάνουν να ανυπομονούμε για αυτό τον φαινομενικά αδιάφορο μήνα και κάθε χρόνο, όπως και φέτος όλοι περιμένουν με αγωνία για το πρόγραμμα των προβολών ώστε να κλείσουν θέση για τις ταινίες που τους ενδιαφέρουν.

Εμείς σου παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα, πριν βγει το πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ, μια ταινία που έρχεται από την Αργεντινή, το ”The Desert Bride (La Novia del Desierto) των Cecilia Atán και Valeria Pivato με πρωταγωνίστρια την Teresa, μια μοναχική και καταπιεσμένη γυναίκα που κάνει ένα ταξίδι και μέσα από αυτό γνωρίζει τον εαυτό της και τον έρωτα. Η ταινία διεκδίκησε 2 βραβεία στο Φεστιβάλ των Καννών, Χρυσή Κάμερα και Ένα Κάποιο Βλέμμα.

Δες παρακάτω το trailer της ταινίας.

Η Τερέσα εργάζεται για δεκαετίες ως εσώκλειστη οικογενειακή βοηθός σε ένα σπίτι στο Μπουένος Άιρες, όταν αναγκάζεται να ψάξει για δουλειά στη μακρινή πόλη του Σαν Χουάν. Καθώς ταξιδεύει προς τα εκεί, η μοναχική και καταπιεσμένη γυναίκα χάνει την τσάντα και μαζί όλα της τα υπάρχοντα και αποφασίζει να αναζητήσει βοήθεια στο πρόσωπο ενός ευγενικού πλανόδιου πωλητή. Με αφορμή την επιχείρηση ανεύρεσης της τσάντας, οι δυο τους περιπλανώνται μ’ ένα φορτηγάκι στην αργεντίνικη έρημο και όταν οι φιμωμένες επιθυμίες τους ανθίζουν, αυτή η, χωρίς σαφή προορισμό διαδρομή, μετατρέπεται σε ταξίδι προς την προσωπική ελευθερία. Η βραβευμένη Παουλίνα Γκαρσία του «Γκλόρια» ερμηνεύει με ακρίβεια τον απρόσμενο έρωτα, σ’ ένα μειλίχιο road trip αυτογνωσίας.

Το πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ”Νύχτες Πρεμιέρας” θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου στο www.aiff.gr. Για τις τιμές των εισιτηρίων και των Καρτών Διαρκείας, τους τρόπους αγοράς μπορείς να ενημερωθείς στο www.aiff.gr/eisitiria