WATCHLIST

12 αγαπημένες ταινίες που φέτος έγιναν 30 χρονών

Πριν κάποια χρόνια όταν έλεγες σε κάποιον ''Είμαι γεννημένη το 1987'' σου απαντούσε ''Α, είσαι ακόμα μικρή''- ε, αυτό πια δεν συμβαίνει, μην σας τα πολυλογώ, το 2017 εκατομμύρια άνθρωποι τριαντάρισαν (στην καρδιά είμαστε για πάντα 22 βέβαια, μην ξεχνιέστε), οπότε κανείς πια δεν ακούει αυτή τη φράση. Σε αντίθεση με εμάς, που όσο μεγαλώνουμε, μπαταλεύουμε, οι ταινίες γίνονται κλασικές ή cult και χώνονται σε λίστες που τις εκθειάζουν (καλή ώρα). Κάπως έτσι στήθηκε και αυτή η λίστα, η οποία έχει 12 αγαπημένες μας ταινίες από το 1987, που φέτος έγιναν 30 χρονών.

*γουλίτσα*

The Witches of Eastwick

Με πρωταγωνιστές τους Jack Nicholson, Cher, Susan Sarandon και Michelle Pfeiffer τι μπορεί να πάει στραβά; Τίποτα ή και όλα, αν σκεφτείς ότι η ιστορία αφορά 3 αδερφές μάγισσες, που αναστατώνουν την ήσυχη ζωή μιας μικρής αμερικάνικης πόλης ενώ η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα πιο πολύ όταν στη ζωή τους εμφανίζεται ένας άντρας.

Lethal Weapon

Η επική ατάκα ”I’m too old for this shit” ακούστηκε πριν 30 χρόνια. Ναι. Νιώθεις λίγο μεγάλη τώρα; Ε, λογικό, θα νιώσεις καλύτερα όμως αν δεις τα μαλλιά που είχε τότε ο Mel Gibson.

Moonstruck

Το ανορθόδοξο πάντρεμα της Cher με τον Nicholas Cage μας χάρισε την πιο όμορφη ερωτική εξομολόγηση που έχει γίνει ποτέ:
”Loretta, I love you. Not like they told you love is, and I didn‘t know this either, but love don‘t make things nice – it ruins everything. It breaks your heart. It makes things a mess. We aren‘t here to make things perfect. The snowflakes are perfect. The stars are perfect. Not us. Not us! We are here to ruin ourselves and to break our hearts and love the wrong people and *die*. The storybooks are *bullshit*. Now I want you to come upstairs with me and *get* in my bed!”

αλλά και ένα Όσκαρ στην Cher.

Overboard

Φανταστική Goldie Hawn, με τα στρας της, τα κορμάκια της και το υπεροπτικό ύφος της ερωτεύεται τον ξυλουργό Kurt Russell και φυσικά η ιστορία που ξεκινάει μεταξύ τους είναι ένα τεράστιο ‘λολ’. Αν μετά την προβολή της ταινίας θέλεις να τυλιχτείς με λαμέ και στραφταλιζέ ρούχα, δεν είσαι μόνη- να ξέρεις.

La Bamba

Οι πιθανότητες να είχες φούστα λαμπάντα όταν ήσουν στο δημοτικό είναι τεράστιες, ειδικά αν είχες μεγαλύτερες αδερφές οι οποίες λάτρευαν την ταινία. Η ιστορία του Ritchie Valens και το ”πάρα μπαιλάρ λα μπάμπα” έχει στιγματίσει την παιδική μας ηλικία και έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Αρίμπα!

Adventures in babysitting

Μεσημέρι Κυριακής, έχεις τελειώσει την επανάληψη της προπαίδειας και έχεις ξαπλώσει στον καναπέ αγκαλιά με την κουβέρτα σου. Το ”Adventures in babysitting” είναι η κλασική ταινία που βλέπαμε παρέα με τις αδερφές μας και κάθε- μα κάθε- φορά αγχωνόμασταν με το αν θα καταφέρουν τα παιδιά να γυρίσουν πριν τους γονείς σπίτι τους. Επίσης, μην ξεχνάμε την παρουσία του Vincent D’Onofrio ως μηχανικό αυτοκινήτων- Thor.

Can’t buy me love

Ο Mc Dreamy της καρδιάς μας, Patrick Dempsey, στα νιάτα του ήταν τσιλιβήθρας, είχε αφάνα, ακμή και ήταν ΠΟΛΥ άβολος έφηβος, για αυτό και μιλούσε στην καρδιά μας. Το ”Can’t buy me love” μπορεί να μην είναι η top romcom ταινία, αλλά μια προβολή επιβάλλεται.

Fatal Attraction

Αυτή η ταινία είναι ένα έπος μόνο και μόνο γιατί παίζει η φανταστική Glenn Close, η οποία (αν θυμάσαι και από την ταινία ”101 Dalmatians”) μπορεί να γίνει creepy as fuck στις ερμηνείες της και να σε κάνει να ανατριχιάσεις με ένα βλέμμα της. Στα plus της ταινίας η κακή περμανάντ, οι διαστημικές βάτες και τα τεράστια σακάκια που φοράει και το ηθικό μήνυμα που περνάει κατά της απιστίας.

Robocop

Πριν 30 χρόνια ο Robocop πήρε μέταλλο και βίδες (δεν μπορώ να πω σάρκα και οστά βλέπεις) και ήρθε στην μεγάλη οθόνη κατακτώντας το κοινό, ενώ πήρε αμέσως τον τίτλο της κλασικής sci- fi αστυνομικής περιπέτειας. Όχι, άδικα.

Good Morning, Vietnam

”Γκουυυυυυυυυυυντ μόρνινγκ Βιετνάαααμ”, από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε αυτή η ατάκα από το στόμα του Robin Williams γράφτηκε στην ιστορία. Μια ταινία που εξιστορεί τις κωμικές περιπέτειες ενός εκφωνητή στη Σαιγκόν το 1965 ενώ παράλληλα παρουσιάζει τη ζωή των στρατιωτών εκείνη την περίοδο.

Three Men and a Baby

Τρεις εργένηδες βρίσκουν ένα μωρό στην πόρτα του σπιτιού τους, που αναστατώνει τη μέχρι τότε ανέμελη ζωή τους. Όταν η λέξη sexiest man alive δεν ήταν γνωστή και το μουστάκι του Tom Selleck ήταν ό,τι πιο hot υπήρχε στο Hollywood.

Dirty Dancing

Και κλείνουμε με το ”Dirty Dancing”, την- δεν θα βαρεθώ να το λέω ποτέ- καλύτερη ταινία του σύμπαντος. Το love story της Babe και του Johnny Castle ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει ποτέ. Ακόμα και όταν γκρινιάζουμε για κάποια πράγματα που συμβαίνουν, εξακολουθούμε να την αγαπάμε *καρδούλες*