WATCHLIST

Οι ταινίες που αξίζει να δεις το Μάρτιο στις αίθουσες

Μπήκαμε κι επίσημα στο μήνα των Όσκαρ, όλα κινούνται στο ρυθμό τους και οι κινηματογράφοι εμφανίζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο χάρη στις ταινίες που διεκδικούν βραβεία, όσο και στις ενδιαφέρουσες αφίξεις του μήνα. Κάναμε μία επιλογή από τις νέες προβολές. 

Lady Bird

Η 35χρονη Greta Gerwig μεταπήδησε θριαμβευτικά από την υποκριτική στη σκηνοθεσία κάνοντας ντεμπούτο με μία σπουδαία ταινία. Το Lady Bird, η καλύτερη ταινία της χρονιάς σύμφωνα με μεγάλο μέρος των κριτικών- και το εννοώ αφού έσπασε το ρεκόρ θετικών κριτικών στο Rotten Tomatoes πετυχαίνοντας το100%-είναι ένα από τα πιο οσκαρικά φαβορί-. Μια ιστορία ενηλικίωσης και οι σχέσεις μεταξύ γυναικών, μαμάς και κόρης είναι πολύ χονδρικά η υπόθεση. Η ερμηνεία της Saoirse Ronin πολυσυζητημένη.  

 

Κόκκινο Σπουργίτι

Η καριέρα της πρίμας μπαλαρίνας Dominika Egorova τερματίζεται άδοξα μετά από σοβαρό τραυματισμό, οπότε αναγκάζεται να τα βγάλει πέρα αλλιώς για να επιβιώσει τόσο εκείνη όσο και η μαμά της. Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της μυστική υπηρεσίας «Σπουργίτι», η οποία εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία. Παράλληλα, ερωτεύεται κάποιον που θα κινδυνεύσει. Η ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, Jennifer Lawrence στη νέα κατασκοπική ταινία του Francis Lawrence.

 

Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ

Ήταν ένα από τα φιλμ με τη μεγαλύτερη ζήτηση στις τελευταίες Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας. Η Lynne Ramsay σκηνοθετεί τον Joaquin Phoenix στο ρόλο ενός αντικοινωνικού με πολλά ψυχολογικά Βετεράνου πεζοναύτη ο οποίς πληρώνεται για να σώζει κορίτσια που έχουν πέσει θύμα trafficking και να τα επιστρέφει στις οικογένειές τους. Ώσπου ξεσκεπάζει ένα επικίνδυνο δίκτυο διαφθορας στο οποίο εμπλέκονται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα.

 

Gringo

Στη μαύρη κωμωδία του Nash Edgerton, η οποία είναι και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ο επιχειρηματίας Harold Soyinka από φιλήσυχος πολίτης αναγκάζεται να περάσει στο περιθώριο και να γίνει καταζητούμενος. Κι αν όλο αυτό σου κάνει κάπως αδιάφορο, να σε ενημερώσω πως είναι η νέα ταινία της Charlize Theron. 

 

Last Flag Flying

Τον Richard Linklater τον ξέρουμε και τον αγαπάμε. Σ’ αυτόν χρωστάμε το Μεγαλώνοντας, το Πριν τα Μεσάνυχτα, το Fast Food Nation και αρκετές ακόμα ταινίες. Γενικά μας συγκινεί. Κι εδώ ακριβώς το ίδιο θα κάνει. Τρεις παλιόφιλοι (Steve Carell, Bryan Cranston, Lawrence Fisburne) που υπηρέτησαν στο στρατό και χάθηκαν με τα χρόνια συναντιούνται με αφορμή τον θάνατο του γιου του ενός στο Αφγανιστάν.

 

Το Σπίτι Δίπλα Στη Θάλασα

O Γαλλο- Αρμένιος σκηνοθέτης Robert Gedikian (Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο), με έμπνευση από τον Βυσσικόκηπο του Τσέχωφ δημιούργησε μία αρκετά θεατρικής φιλοσοφίας ταινία. Η υπόθεση αφορά σε μία οικογένεια και συγκεκριμένα τα 3 της παιδιά, τα οποία επιστρέφουν στο σπίτι του κατάκοιτου πατέρα τους για να ξεκαθαρίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και τους λογαριασμούς με το παρελθόν.

 

Tomb Raider: Lara Croft  (15/3)

Το πότε πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η Angelina Jolie μπήκε για τελευταία φορά στη στενή στολή της Lara Croft ούτε που το καταλάβαμε. Η Warner Bros επαναφέρει την διάσημη ηρωίδα των video games με την ελαφίσια φιγούρα της Alicia Vikander. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Lara από την αρχή.

 

Foxtrot

Μία από τις πιο πρωτότυπες ταινίες της χρονιάς, η σκηνοθετική δημιουργία του Samuel Maoz για την οποία όλοι μίλησαν στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας και εξελίσσεται σε τρεις πράξεις και θίγει τη βία και τα διάφορα τελετουργικά κλισέ που μεγαλώνουν γενιές και γενιές. Αυστηρά για σινεφίλ.

 

Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου

Η Katie είναι μία 17χρονη που ζει σε κατ’ όικον περιορισμό εξαιτίας μίας πάθησης ή οποία της απαγορεύει να εκτεθεί στο φως του ήλιου. Ώσπου γνωρίζει τον Charlie και ο έρωτας φουντώνει. Ριμέικ μίας δραματικής κομεντί με την Bella Thorne (που γνωρίσαμε στο Twilight) και τον Patrick Schwarzenegger.

 

Μαρία Μαγδαληνή

Άλλη μία κινηματογραφική ενσάρκωση της πιο αμφιλεγόμενης ίσως γυναικείας βιβλικής φιγούρας, αυτή τη φορά από τη Rooney Mara από τον Garth Davis στον οποίο οφείλουμε το υπέροχο Lion. Σε ρόλο Ιησού ο Joaquin Phoenix (δύο φορές μες στο μήνα).