WATCHLIST

Οι ταινίες που αξίζει να δεις τον Νοέμβριο στις αίθουσες

Μπήκε ο Νοέμβριος, ή αλλιώς 'ο μήνας πριν τα Χριστούγεννα' και ο καιρός κρύωσε (επιτέλους) για τα καλά. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Όλο και πιο πολλές επισκέψεις στον κινηματογράφο για να απολαύσεις ταινίες αγκαλιά με ένα κουβά ποπ κορν (ή και σοκολάτα, δεν κάνουμε διακρίσεις) παρέα με τις κολλητές σου. Αυτό τον μήνα, λοιπόν, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε ΚΑΙ τον Thor ΚΑΙ τον Batman στην μεγάλη οθόνη, να κολλήσουμε με την καινούρια ταινία του Λάνθιμου και να χαζέψουμε λίγο τον Robert Pattinson.

Παρακάτω θα βρεις 8 ταινίες, που βγαίνουν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις αίθουσες και αξίζουν την προσοχή σου!

2/11

Thor: Ragnarök

Ο Thor είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς να έχει στη διάθεσή του το τρομερό του σφυρί. Πρέπει να νικήσει το χρόνο για να επιστρέψει στον πλανήτη Asgard και να σταματήσει το Ragnarok, δηλαδή την καταστροφή του πλανήτη του και του πολιτισμού του, από τα χέρια μιας νέας, παντοδύναμης απειλής, της αδίστακτης Hela. Όλοι μιλάνε ήδη για την πιο αστεία Marvel ταινία και εμείς καλωσορίζουμε με ανοιχτή αγκαλιά τον Thor ξανά στη ζωή μας.

Ο θάνατος του ιερού ελαφιού

Ο Γιώργος Λάνθιμος μετά την επιτυχία του ”Αστακού” επιστρέφει στις αίθουσες με την ταινία ”Ο θάνατος του ιερού ελαφιού”, στην οποία πρωταγωνιστεί η Nicole Kidman και ο Colin Farrell. Η ιστορία αφορά τον Steven ένα διαπρεπή καρδιοχειρουργό, παντρεμένο με την Anna, μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, την έφηβη Kim και τον δωδεκάχρονο Bob. O Steven έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Martin, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο Steven συστήνει τον Martin στην οικογένεια του. Το νεαρό αγόρι αναστατώνει τον κόσμο τους και υποχρεώνει τον Steven να επιλέξει ανάμεσα σε μια ακραία θυσία ή τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.

Η ταινία βραβεύτηκε στις Κάννες στην κατηγορία ‘Καλύτερο σενάριο’

Τι συνέβη στη Δευτέρα;

Πολλά χρόνια μετά, το 2073 ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί. Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας μία ταυτότητα: αυτήν της Κάρεν Σέτμαν. Μεγαλωμένες και εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε και τα ονόματά τους, – Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή – κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα. Όλα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μία μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι! Ή αλλιώς, η πιο ταμάμ ταινία για να απολαύσεις με μια γαβάθα ποπ κορν το βράδυ της Πέμπτης.

9/11

Έγκλημα στο Orient Express

Η διάσημη ιστορία της αγαπημένης μας Agatha Christie και ο Hercule Poirot επιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη και όλοι περιμένουμε να δούμε ξανά το πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, που εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. Το ”Έγκλημα στο Orient Express” είναι η must watch επιλογή για αυτό το μήνα, ειδικά αν λατρεύεις τα κλασσικά μυστήρια με τις δολοφονίες.

Happy End

Η ταινία του Michael Haneke, που είδαμε και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου ”Νύχτες Πρεμιέρας” είναι από τις ταινίες που αξίζουν την προβολή στη σκοτεινή αίθουσα ενός κινηματογράφου. Η ιστορίας μιας εύπορης οικογένειας, που ζει στη Β. Γαλλία και αντιμετωπίζει προβλήματα θα σε προβληματίσει και σίγουρα θα σου αποδείξει πως δεν χρειάζονται όλες οι ταινίες ‘happy end’.

16/11

Justice League

Αν δεν είσαι fan της Marvel και αγαπάς μέχρι τέλους την DC Comics, τότε ενδεχομένως έχεις ήδη βρει παρέα και έχεις κλείσει εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας ”Justice League”. Για πρώτη φορά θα δούμε μαζί τους Batman, Aquaman, Cyborg, Flash και την υπέροχη Wonder Woman να πολεμάνε για να σώσουν την ανθρωπότητα από έναν επικίνδυνο εχθρό.

Δεν είμαι ο νέγρος σου

Και φτάνουμε σε ένα από τα πιο δυνατά ντοκιμαντέρ της χρονιάς. Το ντοκιμαντέρ ”Δεν είμαι ο νέγρος σου” εστιάζει στην ιστορία των φυλών στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα James Baldwin, από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου ”Remember This House”, που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ αυτό μιλάει για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Malcom X, Martin Luther King και Medgar Evers, καταδεικνύοντας το πώς η εικόνα και η πραγματικότητα των μαύρων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένη και επιβεβλημένη.

23/11

Good time

Σου είχε λείψει ο Robert Pattinson; Μην αγχώνεσαι, γιατί ο Robert επέστρεψε σε ένα πολύ ενδιαφέρον θρίλερ στο οποίο ΔΕΝ είναι όπως τον έχεις συνηθίσει. Η ιστορία έχει να κάνει με δύο αδέρφια, που μπλέκονται σε μια ένοπλη ληστεία μιας τράπεζας η οποία αποτυγχάνει και στη συνέχεια ο Robert προσπαθεί να απελευθερώσει τον αδελφό του από τη φυλακή- και όλα αυτά μέσα σε μια νύχτα.