WATCHLIST

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Enrique Iglesias

AP Photo/Ramon Espinosa

Άργησε (λιγάκι) αλλά τα κατάφερε. Ο Enrique Iglesias, του Bailando, του Hero, του Subeme la Radio, του Takin' Back My Love και πόσων ακόμα, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας. Οι φήμες λένε πως ο Λατίνος σταρ ήθελε εδώ και καιρό να κάνει συναυλία στα μέρη μας, αλλά δεν γινόταν. Εμείς τον πιστεύουμε και τον περιμένουμε αυτή την Πέμπτη (10/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ να γίνει χαμός. Κι επί τη ευκαιρία, τον μαθαίνουμε ακόμα περισσότερο (όχι δεν είναι μόνο σέξι, έχει και προσωπικότητα ο άνθρωπος).

#1 Ξεκίνησε την καριέρα του με άλλο επώνυμο

Ο Enrique στις αρχές μάλλον δεν ήθελε να τον συγκρίνουν με τον πάρα πολύ διάσημο μπαμπά του, οπότε ξεκίνησε να τραγουδάει ως Enrique Martinez. Σύντομα όμως άλλαξε γνώμη, κι όνομα.

#2 Είναι συγγενής του Steve McQueen

Εντάξει, όχι πρώτου βαθμού. Η θεία της μητέρας του ήταν η πρώτη γυναίκα του θρυλικού ηθοποιού.

#3 Μεγάλωσε στο Μαϊάμι για λόγους ασφαλείας

Το 1981, ο παππούς του Enrique, δόκτωρ Julio Iglesias Puga έπεσε θύμα απαγωγής από την εξτρεμιστική οργάνωση των Βάσκων, την ETA. Για λόγους ασφαλείας ο Julio Iglesias πήρε τον 6χρονο τότε Enrique και τον αδερφό του και πήγαν να ζήσουν στο Μαϊάμι. Έχει ζήσει επίσης έναν χρόνο στο Βελιγράδι και την πρώην Γιουγκοσλαβία.

#4 Έχει αφιερώσει ένα άλμπουμ του στη νταντά του

Στην Elvira, τη γυναίκα που ουσιαστικά τον μεγάλωσε από τότε που ο Enrique μετακόμισε στην Αμερική. Από εκείνη δανείστηκε χρήματα για να ηχογραφήσει το πρώτο του demo.

#5 Έχει τα όργανά του ανάποδα

Ναι, σωστά διαβάζεις. Ο Enrique έχει διαγνωσθεί με μία πολύ σπάνια ιατρική κατάσταση που ονομάζεται Situs Inversus και κατά την οποία ο προσανατολισμός κάποιων εσωτερικών οργάνων του σώματός είναι αντίθετος από τον συνηθισμένο. Μην ανησυχείς, είναι μία «αθώα» πάθηση.

#6 Έχει γράψει τραγούδι για τον Andrea Bocelli

To Un Nuovo Giorno, ένα από τα κομμάτια που συμπεριλαμβάνει το πρώτο pop album του Bocelli είναι δικό του (και του Guy Chambers). Mετά το τραγούδησε στα αγγλικά και η Melanie C.

#7 Έχει κάνει δουλίτσα για την Jennifer Lopez

O Enrique έγραψε μαζί με την JLO το τραγούδι Dance Again, το οποίο άγγιξε την κορυφή στο Billboard κι όπως θυμάσαι παιζόταν στο repeat πολύ καιρό.

#8 Είναι και λίγο ηθοποιός

Ο Enrique έχει παίξει στην ταινία Κάποτε στο Μεξικό, του Robert Rodriguez και σ’ ένα επεισόδιο των Two and a Half Men.

#9 Η Anna Kournikova είναι η γυναίκα της ζωής του

Φαντάζομαι πως ξέρεις ήδη ότι ο Enrique και η αμαζόνα των γηπέδων τένις είναι ζευγάρι κι έχουν και δύο παιδιά, αλλά κάπως έπρεπε να τονίσω το γεγονός ότι οι δυο τους είναι ζευγάρι 17 χρόνια τώρα (αν εξαιρέσεις ένα διάλειμμα το 2013). Σταθερός τύπος.

#10 Έχει κι αυτός τις παραξενιές του

Τρελαίνεται για ανέκδοτα, για burger και πατάτες (πόσο basic), δεν πίνει, δεν καπνίζει, θέλει να κυκλοφορεί παντού ξυπόλητος, πιστεύει στα UFOs, δεν κυκλοφορεί ποτέ με πάνω από 20 δολάρια στην τσέπη του και απεχθάνεται το υποκοριστικό Ricky, το οποίο ναι μεν βγαίνει από το Enrique αλλά παραπέμπει και στον Ricky Martin.

Μετά από τόση πληροφορία είσαι καθόλα έτοιμη να τον δεις κι από κοντά την Πέμπτη, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Ramon Espinosa