EUROVISION

Eurovision 2018: Μπορεί η Κύπρος να διοργανώσει τον διαγωνισμό;

AP Photo/Armando Franca

Η πρωτιά που δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων στην Ελένη Φουρέιρα και το «Fuego» στον αποψινό τελικό της Eurovision, μπορεί να φέρνει ενθουσιασμό στους Eurofan αλλά προβληματίζει άλλους χρήστες των social media που εδώ και μέρες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν η Κύπρος έχει τελικά τα μέσα και τα χρήματα για να πραγματοποιήσει την διοργάνωση στην περίπτωση που κερδίσει για πρώτη φορά στην ιστορία των συμμετοχών της.

Η απάντηση στο ερώτημά τους, δόθηκε από τα πλέον αρμόδια χείλη, εκείνα του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδη, που πήρε θέση στο ζήτημα μιλώντας στην εκπομπή «Όλα για σένα» του κυπριακού TV One.

«Αναλαμβάνω την δέσμευση πως, αν κερδίσουμε, θα ανοίξω τα ταμεία. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και να μην διαψευστούμε όπως στο παρελθόν. Μακάρι να κερδίσουμε τον διαγωνισμό  και, όπως τα κατάφεραν και τα άλλα κράτη, θα τα καταφέρουμε κι εμείς. Για να μην υπάρχει ανησυχία, η θέση είναι καθαρή: Δεν θα υπάρξει κανένα οικονομικό πρόβλημα, τα ταμεία θα ανοίξουν.», τόνισε ο υπουργός.

Και κάπως έτσι μπορούμε και πλέον επίσημα να πούμε: «Με τη νίκη» στην Ελένη Φουρέιρα.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Armando Franca