EUROVISION

Eurovision 2018: Οι πρώτες δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα και το σχόλιο για τον αποκλεισμό της Ελλάδας

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να μην καταφέρνει να περνά στον τελικό και την Ελένη Φουρέιρα να τα σαρώνει όλα με την εκρηκτική της παρουσία πάνω και κάτω από τη σκηνή. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι εκπρόσωποι των 10 χωρών που θα βρεθούν στον τελικό παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Δε θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις αλλά δες στο 03:50 την υποδοχή. Φωνές και χειροκροτήματα για την Ελένη. Στο 19:11 μιλά για πρώτη φορά για τα συναισθήματά της και σχολιάζει το αποτέλεσμα για την ελληνική συμμετοχή. Ο δημοσιογράφος της υπενθυμίζει πως η Κύπρος δεν έχει στεφθεί ποτέ νικήτρια.

 

«Εύχομαι να το αλλάξω αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη και την υποστήριξη και θα προσπαθήσω να γράψω ιστορία για την Κύπρο. Αν δεν το καταφέρω θα είμαι και πάλι πολύ χαρούμενη γιατί αυτό το ταξίδι είναι για εμένα απίστευτο. Ό,τι κάνουμε στην Eurovision δεν είναι μόνο οι θέσεις. Είναι τα μηνύματα και η μουσική.»

Πώς αισθάνεσαι για την ελληνική συμμετοχή που δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό;

«Όταν μας ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα, εγώ βγήκα τρίτη, κατευθείαν μας πήραν για να ανέβουμε στη σκηνή. Οπότε τρέχαμε με τα κορίτσια, είμαι πίσω από τη σκηνή και ψάχνω μια οθόνη. Τότε, πιάνω έναν κύριο εκείνη την ώρα και του λέω “η Ελλάδα πέρασε;” Και μου κάνει “Νο”. Ήμουν έτοιμη να κλάψω. Στενοχωρήθηκα πολύ και για τις άλλες χώρες αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου και θα ευχόμουν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Η Γιάννα Τερζή ήταν απίστευτη.»

«Είμαι ήδη νικήτρια. Όλα όσα συμβαίνουν είναι πολύ όμορφα και το εννοώ πραγματικά όταν λέω πως για εμένα θα είναι το ίδιο είτε κερδίσω, είτε όχι. Όταν ακούω τον κόσμο να τραγουδά το Fuego, αυτό είναι απίστευτο.