MAD AWARDS

MAD Video Music Awards: Οι συνεργασίες επί σκηνής που μας ξεσήκωσαν

Τα πρώτα Mad Video Music Awards πραγματοποιήθηκαν στις 26 Ιουνίου 2004 στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Οι One και οι Hi 5 εμφανίστηκαν στην έναρξη και μετά ο Θέμης Γεωργαντάς ανέλαβε δράση. Βραβεία χωρίς Θέμη, σουβλάκι χωρίς γύρο. 13 χρόνια μετά παρακολουθούμε ακόμα με ενδιαφέρον αν και δε φημιζόμαστε για την αγάπη στην επανάληψη. Το Big Brother το πετάξαμε σαν την τρίχα από το ζυμάρι και στις ΗΠΑ διανύουν την 18η σεζόν. Τα VMA τα θέλουμε, τα περιμένουμε, τα υποστηρίζουμε.

Συνεργασίες που δεν περιμέναμε ποτέ πως θα δούμε κι αν δεν ήταν τα βραβεία κατά πάσα πιθανότητα δε θα παρακολουθούσαμε. Μίξη τραγουδιών ευφάνταστη και σκηνικές παρουσίες που κάτι έχουν να δώσουν. Είναι που και οι καλλιτέχνες έχουν όρεξη να κάνουν την ανατροπή και να δείξουν μία άλλη πλευρά της προσωπικότητάς τους.

Κάνουμε την ανασκόπησή μας και θυμόμαστε τις συνεργασίες που πολύ μας ξεσήκωσαν. Κάθε καλοκαίρι ένα (τουλάχιστον) από τα χιτ που χορεύουμε στις διακοπές μας είναι προϊόν των Mad Video Music Awards.

Μη μου πεις δεν έχεις κάνει λίκνισμα σε στιλ Φουρέιρα σε μπαράκι νησιού μήνα Αύγουστο γιατί θα μιλάμε για κατάφωρο ψέμα.

Η συνεργασία: Goin’ Through & Μαριάντα Πιερίδη

Τίτλος τραγουδιού: Γυναίκες – Βάλε Φαντασία

Πότε: VMA 2004

 

Κατέβαλες προσπάθεια για να μάθεις το ραπάρισμα του Νιvo. Έλα τώρα μεταξύ μας είμαστε. Και η Μαριάντα με τον κορσέ μόδα, τάση και ό,τι άλλο θες. Μιλάμε για το 2004. Πίσω 13 χρόνια. Ένα να θυμάσαι. Έχω χάρισμα, έχω ταλέντο με τις λέξεις στο μοντάρισμα και στις γυναίκες πάντα κάνω ξεκαθάρισμα, σκληρό μαρκάρισμα και ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ.

Η συνεργασία: Ελένη Τσαλιγοπούλου ft Stereo Mike & Shaya

Τίτλος τραγουδιού: Μισιρλού – Pump It

Πότε: VMA 2006

 

Από τις πολύ αγαπημένες συνεργασίες. Ναι, Ελένη Τσαλιγοπούλου, αυτό είναι. Οι καλλιτέχνες που βρέθηκαν απέδειξαν πως δεν υπάρχουν έντεχνες και μη ταμπέλες. Η μουσική δεν έχει όρια. Το τραγούδι πρωτοπαίχτηκε από τη ρεμπέτικη ορχήστρα του Μιχάλη Πατρινού στην Αθήνα, το 1927. Όπως συνέβαινε και με σχεδόν όλα τα πρώιμα ρεμπέτικα τραγούδια, ο αυθεντικός συνθέτης του τραγουδιού έμεινε άγνωστος, και η σύνθεση κατοχυρώθηκε στον αρχηγό της κομπανίας.

Η συνεργασία: Γιώργος Χρήστου & Ειρήνη Μερκούρη

Τίτλος τραγουδιού: Σε θέλω

Πότε: VMA 2006

 

Μίλα. Πες μου τι έχει συμβεί με αυτό το άσμα. Και ο Γιώργος Χρήστου στα πιο hot του. Να έλειπε η μπουτονιέρα, όχι δε θα έλεγα. Κινησιολογία Ειρήνη Μερκούρη, να δοθεί προσοχή. 

Η συνεργασία: Tamta & Stereo Mike

Τίτλος τραγουδιού: Σ’όποιον αρέσει

Πότε: VMA 2008

 

Έχεις πάει με φωτογραφία της Τάμτα από αυτή την εμφάνιση σε κομμωτήριο κι έχεις ζητήσει κοπιάρισμα. Ο ρυθμός ξεσήκωμα κι έχει περάσει σχεδόν δεκαετία.

Η συνεργασία: Stavento & Έλενα Παπαρίζου

Τίτλος τραγουδιού: Μέσα Σου

Πότε: VMA 2008

 

Έγινε ο χαμός ο κακός. Μιλάμε ίσως για την πιο σέξι εμφάνιση της Ελένας. Θα υπερβάλλω. Μπορεί να ξεπερνά και το number 1 γιατί εμπεριείχε το στοιχείο της έκπληξης. Βγήκε ο Μιχάλης των Stavento και δεν περιμέναμε τη συνέχεια. Η σκηνή των VMAs υποδέχεται την ‘Ελενα Παπαρίζου. Πόσες κατεβασμένες φόρμες με body ασορτί φορέθηκαν εκείνο το καλοκαίρι.

Η συνεργασία: Dan Balan & Ελένη Φουρέιρα

Τίτλος τραγουδιού: Chica Bomb

Πότε: VMA 2010

 

Το Ελενάκι δε θα μπορούσε να λείπει. Chica Bomb και δεν ξέρω τι να σχολιάσω. Έχεις χορέψει έτσι σε κλαμπ, μη τα λέμε πάλι. Το άφρο μαλλί copy.

Η συνεργασία: MELISSES & VEGAS

Τίτλος τραγουδιού: Αυτό Το Καλοκαίρι

Πότε: VMA 2011

 

Από τις πλέον αγαπημένες συνεργασίες των φανατικών των βραβείων. Καλοκαιρινός ρυθμός και Χρήστος Μάστορας.

Η συνεργασία: Stavento & Πάολα

Τίτλος τραγουδιού: Πηδάω Τα Κύματα

Πότε: VMA 2012

 

Μιχάλης Κουινέλης από τους πιστούς των βραβείων. Μία από τις εκκεντρικές συνεργασίες. Είπε κάποιος κάτι για την Πάολα; Μίλησε κάποιος; Ακόμα και να μη σου αρέσει, γενικά στο ειδικά σφίγγεις χέρι για τα συγχαρητήρια. Στο 1:58 συμβαίνει η αποκάλυψη.

Η συνεργασία: MELISSES & Μαίρη Συνατσάκη

Τίτλος τραγουδιού: Πίκι Πίκι – Jump Around

Πότε: VMA 2012

 

Το κορίτσι το δικό μας. Το καλοκαίρι του 2012 κάνει τάση το ψηλόμεσο λεοπάρ παντελόνι και τις λευκές γόβες. Νομίζω πήρε το μάτι μου και γάντι Μίκυ στην Ερμού αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα.

Η συνεργασία: Ελένη Φουρέιρα feat. Marios Brazil

Τίτλος τραγουδιού: Ραντεβού στην παραλία – Conga

Πότε: VMA 2013

 

Το απόλυτο καλοκαιρινό χιτ ήταν αυτό. Να μην αναφερθώ στις αφέλειες που κόπηκαν τη χρονιά. Οι 40 βαθμοί της Ελένης Φουρέιρα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια των βραβείων.

Η συνεργασία: Stavento feat. Ηβη Αδάμου & Κώστας Τουρνάς

Τίτλος τραγουδιού: Να σου Τραγουδώ – Μην της το πεις

Πότε: VMA 2014

 

Μία αγάπη για τον Κώστα Τουρνά. Από τις πιο όμορφες και νοσταλγικές συνεργασίες των VMAs. Καταλαβαίνεις για ποιο λόγι τα βραβεία είναι διαχρονικά. Ξέρουν να προσαρμόζονται, να αλλάζουν, να καινοτομούν και να σέβονται τη μουσική και τους ανθρώπους της.

*Τιμής Ένεκεν*

Άννα Βίσση – Είσαι (VMA 2004)