MARIAH CAREY

Το “All I want for Christmas is you” της Mariah Carey κατακτά επιτέλους τη θέση που του αξίζει

Μετά τα ''Τρίγωνα Κάλαντα, μες στη γειτονιά, ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, hey'', το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο τραγούδι είναι το ''All I want for Christmas is you'' της Μariah Carey, το οποίο ενδέχεται να ακούγεται αυτή τη στιγμή, που γράφονται αυτές οι γραμμές, σε εκατοντάδες σπίτια και μαγαζιά. Αυτό το τραγούδι όμως δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει μια θέση στο Billboard Hot 100, ωστόσο 23 χρόνια μετά ήρθε η δικαίωση που όλοι περιμέναμε (καλά, όχι όλοι, ίσως η Μαράγια).

Λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα το τραγούδι σκαρφάλωσε για πρώτη φορά στην 9η θέση του Billboard Hot 100! Αυτό που το κρατούσε εκτός τόσα χρόνια ήταν το γεγονός ότι δεν είχε κυκλοφορήσει ως single και έτσι δεν πληρούσε τους κανόνες για να μπει στη λίστα, κάτι που άλλαξε κάποια στιγμή, αλλά το τραγούδι δεν είχε καταφέρει μέχρι φέτος να μπει στη δεκάδα.

Σε συνέντευξή της με το Billboard η Mariah δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενη που το τραγούδι της μπήκε επιτέλους στη λίστα, ”Νιώθω πολύ περήφανη ως δημιουργός που το τραγούδι μου μπήκε για πρώτη φορά στο Billboard Hot 100 chart. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα γινόταν, αλλά είμαι πολύ ευγνώμων προς όλους όσοι το αγάπησαν από την πρώτη στιγμή και το έκαναν μέρος της χριστουγεννιάτικης παράδοσής τους. Μου δίνει χαρά, και με κάνει πολύ περήφανη γιατί αυτό το τραγούδι το είχα γράψει ως παιδί στο μικρό μου αρμόνιο” είπε χαρακτηριστικά.

Ας ακούσουμε, λοιπόν, για χιλιοστή φορά το καλύτερο χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

 

Κεντρική φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP