NOMADS

Celebrities που έχουμε δει σε περισσότερα από ένα talent shows

Η ζωή και συγκεκριμένα η επαγγελματική πορεία στα media και τον χώρο του θεάματος, μπορεί να μη διαγράφεται για όλους λαμπρή, αλλά σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί δαιδαλώδης. Ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλη την έχει κανείς την καριέρα του – όσο μικρότερη τόσο το καλύτερο για να χρειάζεται και την ανάλογη αμοιβή –ένας ηθοποιός, τραγουδιστής, παρουσιαστής ή και αθλητής, μπορεί να είναι ο τέλειος υποψήφιος για ένα talent show.

Φυσικά, δε μιλάμε για οποιοδήποτε talent show, αφού κανείς δε θα ζητούσε από τον Μιχάλη Ζαμπίδη, για παράδειγμα, να βρεθεί στη σκηνή του Ελλάδα έχεις ταλέντο και να αποδείξει πόσα κροσέ βαράει σε ένα λεπτό. Θα μπορούσε όμως κάλλιστα να του ζητήσει να ταξιδέψει μέχρι το Παλαουάν και να κάνει έρπινγκ στην άμμο για ένα καρβέλι ψωμί ή να χορέψει πάσο ντόμπλε με ντάμα μια επαγγελματία χορεύτρια , προκειμένου να κρίνει τις φιγούρες του η Γκαλένα Βελίκοβα.

Μέσα στην όλη σύγχυση του ποιος μπορεί να κάνει τι και ποιου το ταλέντο ή η αδυναμία θα φέρει περισσότερα χέρια πάνω στα τηλεκοντρόλ που μετριούνται από μηχανάκια της AGB, τα roasters αυτών των τηλεοπτικών προϊόντων καταλήγουν πολλές φορές να έχουν ορισμένες ομοιότητες. Δεν υπάρχουν αρκετοί celebrities; Μπας και στερέψαμε από τοπική διασημότητα και αναμοχλεύουμε τα ίδια και τα ίδια; Μήπως οι παραγωγές στοχεύουν στα εύκολα «ναι» των βετεράνων συμμετεχόντων ή ποντάρουν στη βραχυπρόθεσμη μνήμη των τηλεθεατών τους; Με σιγουριά επιβεβαιώνω το τελευταίο, αφού η έρευνα που έκανα ώστε να γραφτούν οι ακόλουθες γραμμές με οδήγησε σε μνήμες προ πολλού σβησμένες από το συνειδητό.

Έχοντας κάνει, λοιπόν, την αρχή με τον Μιχάλη Ζαμπίδη και την συμμετοχή του στον πρώτο κύκλο του Dancing with the stars το 2010, επτά χρόνια και αρκετές διακρίσεις στο kick boxing μετά, ο Iron Mike έγινε νομάς, και εκπροσωπεί την ομάδα των Ωκεανών στις Φιλιππίνες. Φαίνεται όμως πως ο ΑΝΤ1 έχει ξεψαχνίσει πολύ περισσότερο τα τεφτέρια του Dancing προκειμένου να στελεχώσει το ριάλιτι περιπέτειας, Nomads, αφού αν κοιτάξουμε στην ομάδα της Φωτιάς, και συγκεκριμένα τον Νίκο Αναδιώτη, μπορούμε να διακρίνουμε τις καλοσχηματισμένες του γάμπες οι οποίες δεν οφείλονται στις πολλές ώρες γυμναστήριο, αλλά στο πόσο δεινός χορευτής είναι. Το ταλέντο του αυτό είχε αποδείξει μπροστά σε χιλιάδες κόσμο – ανάμεσα στους οποίους και η Κάτια Δανδουλάκη – όταν χόρευε τάνγκο στο Dancing with the Stars 3, το 2012. Μια χρονιά πριν, η Νατάσα Καλογρίδη χόρευε samba στο ίδιο show, φορώντας σέξι, φούξια μπικίνι. Ποιος να της έλεγε πως έξι χρόνια, μετά θα βύθιζε τις φούξια (πάντα φούξια) γόβες της στις λάσπες της παραλίας του Παλαουάν. Λίγο πιο πέρα, η Αποστολία Ζώη μας έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό με τις επιδόσεις της στα αγωνίσματα, για χάρη των νομάδων της Φωτιάς. Εξίσου ευχάριστη έκπληξη είχε υπάρξει και πέρσι, με τις περισσότερες από τις μεταμορφώσεις της στο Your Face Sounds Familiar.

Δεν υπάρχουν αρκετοί celebrities; Μπας και στερέψαμε από τοπική διασημότητα και αναμοχλεύουμε τα ίδια και τα ίδια; Μήπως οι παραγωγές στοχεύουν στα εύκολα «ναι» των βετεράνων συμμετεχόντων ή ποντάρουν στη βραχυπρόθεσμη μνήμη των τηλεθεατών τους;

Σε παρόμοια κατάσταση με αυτή των νομάδων, αλλά λίγο πιο ντόπια, βρέθηκε και ο Θάνος Πετρέλης για χάρη του Survival Secret. Ο τραγουδιστής, ο οποίος έγινε γνωστός από το Fame Story 1, είχε δοκιμάσει τις χορευτικές του δυνατότητες στο Dancing no5, το 2014, αλλά αποχώρησε μετά από έξι εβδομάδες γιατί είχε χάσει τα πατήματά του. Φήμες λένε, πως αφού περιπλανήθηκε για τρία χρόνια, χορεύοντας στο δρόμο, τα βήματά του τον έφεραν στην Αμαλιάδα. Η παραλία της Κουρούτας όμως, δεν αποδείχθηκε και πολύ φιλόξενο πάλκο για τον ηθοποιό Γιάννη Αϊβάζη. Τουλάχιστον όχι όσο φιλόξενη είχε υπάρξει το 2012, η σκηνή του τρίτου Dancing with the stars, απ’ όπου και έφυγε κύριος την τέταρτη εβδομάδα, ενώ αποχώρησε οικειοθελώς από το reality επιβίωσης όταν συμπαίκτριά του τον επέλεξε για να πάει στην αντίπαλη ομάδα και τελικά πίσω στη σύζυγό του, Μαρία Κορινθίου. Ωραιότατο πάτημα για να περάσω στον επόμενο «δημόσιο υπάλληλο» – πολυθεσίτη των ριάλιτι και talent shows, αφού η Μαρία Κορινθίου είχε υπάρξει το ταίρι του ράπερ Bo, στο Just the two of us, το 2010. Σήμερα, ο Bo κουβαλάει στην πλάτη του και τη συμμετοχή του στο Survivor του ΣΚΑΙ.

Στον Άγιο Δομίνικο μαζί με τον Bo, βρέθηκαν κι άλλοι διάσημοι – παλαίμαχοι των talent shows και δεινοί χορευτές: ο Γιώργος Χρανιώτης, η Λάουρα Νάργες και η Ειρήνη Παπαδοπούλου, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα DWTS 2,3 και 5 αντίστοιχα, προτού διασταυρωθούν τα μονοπάτια τους στις παραλίες του Survivor. Ξεχωριστή αναφορά κάπου εδώ στη Λάουρα Νάργες, η οποία βρέθηκε στην Ελλάδα εξαιτίας της συμμετοχής της στο So you think you can dance, το 2007, χωρίς ακόμα να είναι celebrity και να μας απασχολεί η σχέση της με τον Μιχάλη Μουρούτσο.

Μιας που αναφερθήκαμε και στον Μιχάλη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Tae kwon do, δέκα χρόνια αφού ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο για την πατρίδα του, αποφάσισε να εξαργυρώσει τη φήμη του αυτή, τραγουδώντας στο Just the two of us, στο πλευρό της Τζώρτζια των Μπλε. Τρία χρόνια μετά, θεώρησε πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου και μπορούσε και να χορέψει, και κάπως έτσι πήρε μέρος στο DWTS 4, μαθαίνοντας πιθανότατα μια χορογραφία βιεννέζικου βαλς, χάρη στην οποία τον ερωτεύτηκε η Λάουρα. Σαφώς καλύτερη στο ίδιο show χορού, ήταν η Κατερίνα Στικούδη, η οποία βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης του DWTS 4. Λίγα χρόνια πριν, ο αριθμός δύο ήταν και πάλι σημαντικός για εκείνη, αφού βρέθηκε πλάι στον Νίκο Μίχα, ερμηνεύοντας κομμάτια στη σκηνή του Just the two of us. Στη δεύτερη σεζόν του show αυτού, βλέπουμε την Ελισάβετ Σπανού, να κάνει το ντεμπούτο της στα talent shows για φίρμες – αφού την προηγούμενη σεζόν είχε βρεθεί στην τηλεοπτική παρέα της πρωινής ζώνης του Mega – προσπαθώντας μάταια να κάνει τον σεφ, Γιάννη Αποστολάκη, να βγάλει μια σωστή νότα. Αφού απηύδησε, το έριξε στο χορό αμέσως μετά, με τη συμμετοχή της στο πέμπτο DWTS.

Τραγούδι και χορό είχε συνδυάσει και ο Κώστας Μαρτάκης όμως, ο οποίος δοκιμάστηκε το 2011 στο DWTS 2, και το 2013 ήταν μια από τις πιο διασκεδαστικές επιλογές των συμμετεχόντων του πρώτου Your Face Sounds Familiar. Φινάλε θα κάνουμε με τον νικητή αυτού του μαραθώνιου των realities για celebrities, τον Ησαΐα Ματιάμπα. Ο Ησαΐας μας συστήθηκε στο «Να η ευκαιρία» και έκτοτε έχει συμμετάσχει στο DWTS 4, YFSF 4, αλλά και Just the two of us, με την Μαριάννα Πολυχρονίδη. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για το επόμενο Survivor, σε περίπτωση που αρνηθεί η Κατερίνα Στικούδη ή ο Μιχάλης Μουρούτσος. Εκτός αν εκείνοι πάρουν μέρος στο επόμενο YFSF. Δύσκολο πράγμα η ανακύκλωση διασημοτήτων.

 

* Το άρθρο αναδημοσιεύεται εμπλουτισμένο από το κυριακάτικο TV Έθνος.