WATCHLIST

3 ανεξάρτητες διαδικτυακές σειρές που εξυμνούν τη διαφορετικότητα

Μακριά από τη λογική του mainstream binge watching και για έμπειρους «λύτες», οι συγκεκριμένες σειρές σινεφιλικής αισθητικής και διαδικτυακών προδιαγραφών περνούν στην αντίπερα ανεξάρτητη όχθη και πραγματεύονται με ρεαλισμό και όραμα ζητήματα, ανθρώπους και προτιμήσεις που «ξεβολεύουν» και βγάζουν το κοινό αίσθημα από τo comfort zone του.

195 Lewis

Εικόνα από το black lesbian community του Μπρούκλιν μέσα από τη ματιά της νεαρής σκηνοθέτιδας Chanelle Aponte Pearson, η οποία μεταξύ άλλων έχει βραβευτεί και για ένα διαφημιστικό σποτ της Calvin Klein. Κεντρική ηρωίδα μία πολυγαμική λεσβία και την παρέα τους  που μπλέκουν σε περίπλοκες συναισθηματικές σχέσεις. Το Sex and the City στην queer εκδοχή του.

 

Life Or Death, Basically

Όταν η ποπ κουλτούρα κάνει βήματα ώστε να αλλάξει ο τρόπος που η κοινωνία αντιμετωπίζει τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, επιτελεί έργο και τα νέα πρέπει να διαδίδονται. Ο αποστιγματισμός έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής σε μικρή και μεγάλη οθόνη, και η συγκεκριμένη σειρά είναι ένα από αυτά. Το Sundance αισθητικής Life or Death, Basically ακολουθεί τη Μάγκι, μια συγγραφέα με διαταραχή προσωπικότητας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το αυτοβιογραφικό μανιφέστο της δημιουργού της σειράς, Kimberly Rolfs, η οποία πάσχει από σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας. «Υπάρχει ουσιαστική απουσία πραγματικών ιστοριών από γυναίκες που έχουν διαγνωσθεί με ψυχικές ασθένειες», επισημαίνει η Rolfs.

 

Avant- Guardians

Μία μαύρη φύλακας άγγελος ενός 12χρονου παιδιού που προορίζεται να γίνει ο 3ος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκινάει ψυχοθεραπεία  με έναν Αρχάγγελο, μετά από προτροπή του Θεού, γιατί δεν είναι καθόλου καλά. Ποιος είπε ότι η ψυχανάλυση είναι μόνο για τους θνητούς; Το πνευματικό «παιδί» της standup comedian Alesia Etinoff είναι σπιρτόζικο, ευφυές και πολύ μα πολύ αστείο.