NETFLIX

5 σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο

Ο Δεκέμβριος μπορεί να είναι συνυφασμένος με τα Χριστούγεννα, το γκλίτερ, τα λαμπάκια και τις μεγάλες στιγμές που θα ζήσουμε γύρω από το οικογενειακό τραπέζι και την ψητή γαλοπούλα, ωστόσο αυτό τον μήνα, θα έχουμε τη χαρά να δούμε μερικές από τις καλύτερες παραγωγές της μικρής οθόνης. Παρακάτω θα βρεις τις 5 σειρές που κάνουν πρεμιέρα σε Netflix και Amazon, όπως τις προτείνε η έκδοση του Popcode στο Έθνος της Κυριακής (3/12) και αξίζουν μια θέση στη watchlist σου.

Dark- Netflix

Πρεμιέρα 1/12

”Το χθες, το σήμερα και το αύριο δεν είναι διαδοχικά. Συνδέονται σε έναν κύκλο που δεν κλείνει ποτέ”. Η πρώτη γερμανική παραγωγή του Netflix είναι ένα θρίλερ μυστηρίου που φαινομενικά απαντά – και έχει ήδη συγκριθεί κατά κόρον μαζί τους – στα αμερικανικά hit «Stranger Things» και «The OA». Ακόμα κι αν η επιτυχία δεν μπορεί να βιομηχανοποιηθεί, δεν σημαίνει ότι το Hollywood δεν μπορεί να το προσπαθήσει. Κυρίως όμως, δεν σημαίνει ότι το «Dark» δεν μπορεί να κερδίσει με την αξία του τη δική του θέση ανάμεσα στις σειρές επιστημονικής φαντασίας, είδος όπου το Netflix επένδυσε από την πρώτη στιγμή του original προγραμματισμού του.– Ιωσηφίνα Γριβέα

The Crown- Netflix

Πρεμιέρα 8/12

Το απαραίτητο δράμα που χρειάζεται κάθε watchlist αυτό το χειμώνα έρχεται απευθείας από τα βάθη του Παλατιού στο Buckingham την περίοδο των 60’s, λίγο μετά την πρώτη δεκαετία της βασιλείας της Elizabeth. Στην πρώτη σεζόν ανακαλύψαμε μια διαφορετική πλευρά της Elizabeth, από αυτή που γνωρίζουμε πλέον- ήταν μια γλυκιά κοπέλα, που είχε αδυναμία στον πατέρα της και αναγκάστηκε να ενηλικιωθεί απότομα μετά το χαμό του και να ισορροπήσει το ρόλο της ως Βασίλισσα μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας και ως νέας σύζυγος. Στην, πολλά υποσχόμενη, δεύτερη σεζόν, όπως έχουμε δει από τα τρέιλερ, οι τόνοι ανάμεσα στην Elizabeth και τον πρίγκιπα Phillip ανεβαίνουν, η κοινωνία αλλάζει δραστικά και κανείς δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτό που συμβαίνει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις πολιτικές εξελίξεις της Αγγλίας αλλά και στην προσωπική ζωή της βασιλικής οικογένειας.

Trollhunters- Netflix

Πρεμιέρα 15/12

Στις 15 Δεκεμβρίου η σειρά επιστρέφει για τη δεύτερη σεζόν, αυτή τη φορά με 13 επεισόδια, στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Τζιμ να ταξιδεύει στη χώρα των κακών τρολς, στη Darklands για να προστατεύσει την πόλη του αλλά και τον κόσμο των καλών τρολς. Ο Τζιμ θα συνεχίσει να έχει τη φωνή του αδικοχαμένου Άντον Γιέλτσιν, καθώς είχαν γίνει αρκετές ηχογραφήσεις πριν το δυστύχημα του ηθοποιού, ενώ στο καστ μπαίνουν και οι Λίνα Χίντι (‘’Game of Thrones’’), Μαρκ Χάμιλ (‘’Star Wars’’) και Αντζέλικα Χιούστον (‘’The Royal Tenenbaums’’, ‘’The Addams Family’’). Δέκα μέρες μόλις πριν τα Χριστούγεννα, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερο δώρο για την άδεια των γιορτών.

Jean-Claude Van Johnson- Amazon

Πρεμιέρα 15/12

Στο «Jean Claude Van Johnson», ο Van Damme θα είναι ο βαριεστημένος, παραιτημένος από τη βιομηχανία θεάματος εαυτός του που αναπολεί τις χρυσές του μέρες στο ρηχό Hollywood. Η τύχη του όμως θα αλλάξει όταν θα συναντήσει μια παλιά, χαμένη του αγάπη που θα τον βάλει ξανά στη δράση, με αντίπαλο τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο εχθρός αυτός τυπικά είναι ένα βουλγαρικό καρτέλ ναρκωτικών, πρακτικά όμως είναι ο ίδιος ο Van Damme. Και μπορεί η παλιά του αγαπημένη να τον προειδοποιεί ότι μάλλον παραείναι σκουριασμένος για να μπει ξανά στο παιχνίδι, ο ηθοποιός όμως δεν αντέχει να μένει πια στα μετόπισθεν. Ήρθε η ώρα για μία ακόμα μεγάλη αποστολή που θα υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ευημερία της ανθρωπότητας.

Peaky Blinders- Netflix

Πρεμιέρα 21/12

Η έμπνευση για τη σειρά του δημιουργού Steven Knight ήρθε από την πραγματική συμμορία των Peaky Blinders που δραστηριοποιούταν κάποτε στο Birmingham. Μάλιστα δεν περιορίστηκε στις πληροφορίες που του έδωσαν εφημερίδες της εποχής και βιβλία που μελέτησε για τα σενάρια της σειράς. Το ίδιο το γενεαλογικό του δέντρο έκρυβε συνεργάτες με τη γνωστή οικογένεια. Στην τηλεοπτική της εκδοχή, η συμμορία έχει δει τις επιχειρήσεις της να μεγαλώνουν, μέλη της να πεθαίνουν και νέες συμφωνίες να συνάπτονται, όχι μόνο με φίλους, αλλά και με εχθρούς όπως ο χαρακτήρας του Tom Hardy,  Alfie Solomons. Η 4η σεζόν θα συνεχίσει την παράδοση των προκλήσεων για τους Peaky Blinders, με την οικογένεια Shelby στη φυλακή και έναν νέο μεγάλο κακό στο πρόσωπο του οσκαρικού ηθοποιού, Adrien Brody, σε ρόλο που γράφτηκε ειδικά γι’ αυτόν.- Ιωσηφίνα Γριβέα

* Το άρθρο αναδημοσιεύεται εμπλουτισμένο από το κυριακάτικο TV Έθνος.