ΒΙΒΛΙΑ

5 βιβλία που αξίζει να διαβάσεις πριν γίνουν ταινία (το 2017)

Πιστό σ' αυτό που συνηθίζει να κάνει εδώ και πολύ καιρό, με αρκετά μεγάλη επιτυχία- δηλαδή να αναζητά τα επόμενα σενάριά του στα ράφια των βιβλιοπωλείων- το Χόλιγουντ για τη νέα σεζόν έχει προσαρμόσει στα κινηματογραφικά του δεδομένα μια λίστα με τουλάχιστον 20 μοσχοπουλημένα βιβλία, νέα αλλά και κλασικά αναγνώσματα, με την ελπίδα να έχουν την ίδια καλή τύχη και στο box office.

Ξεχωρίσαμε 5 από αυτά ( και όχι, οι Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι δεν είναι μέσα, ελπίζω να με συγχωρέσεις). Πριν στηθείς μπροστά στη μεγάλη οθόνη, απόλαυσέ τα στην αυθεντική μορφή τους.

Live by Night, Dennis Lehane

Το βιβλίο: Τοποθετείται στην περίοδο της ποταπαγόρευσης στην Αμερική των ’20s και την δράση των κρυφών speakeasies που κινούν το αλκοόλ παράνομα. Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, διαπρέπει κι ο γιος του αρχηγού της αστυνομίας της Βοστόνης, ο οποίος κλέβει τα λεφτά και το κορίτσι ενός αρχιμαφιόζου, και τρέχει. 

Η ταινία: Είναι Ben Affleck από την κορφή μέχρι τα νύχια, αφού την σκηνοθετεί, έχει κάνει την σεναριακή προσαρμογή και κρατάει τον πρώτο ρόλο. Έρχεται στις 12 Ιανουαρίου.

Ο Κύκλος, Dave Eggers

Το βιβλίο: Η Mae Holland προσλαμβάνεται στον Κύκλο, την ισχυρότερη διαδικτυακή εταιρία παγκοσμίως. Φιλόδοξη μα και ιδεαλίστρια, νιώθει έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της ζωής της. Η May κατενθουσιάζεται με την υπερσύγχρονη εικόνα και τη ζωντάνια της εταιρίας και βουτά στον κόσμο της: ατελείωτα πάρτι, νυχτερινά κέντρα, συναυλίες με διάσημους μουσικούς, αθλητικά δρώμενα, ενυδρεία με σπάνια πλάσματα. Η ζωή της πριν από τον Κύκλο αρχίζει να μοιάζει με μια μακρινή ανάμνηση. Όμως η γνωριμία της με έναν παράξενο συνάδελφο την αναστατώνει. Σύντομα αρχίζει να αναρωτιέται αν είναι μέρος μιας εικονικής πραγματικότητας.

H ταινία: Tom Hanks και Emma Watson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αυτού του sci-fi thriller που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του James Ponsoldt. Κάνει πρεμιέρα την άνοιξη.

The Zookeper’s Wife, Diane Ackerman

Το βιβλίο: Η αληθινή ιστορία του Jan και της Antonina Jabinski, φυλάκων στο ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας, οι οποίοι πρόσφεραν καταφύγιο σε εκατοντάδες ανθρώπους και ζώα κατά τη διάρκεια του Ναζισμού. 

Η ταινία: Φέρει αξιόλογο καστ (Jessica Chastain και Daniel Brühl), η σκηνοθεσία είναι της Niki Caro. Έρχεται τον Απρίλιο.  

H εξαδέλφη μου Ραχήλ, Daphne du Maurier

Το βιβλίο: Το κλασικό μυθιστόρημα της Maurier μεταφέρεται για δεύτερη φορά στη μεγάλη οθόνη, 65 χρόνια μετά την απόπειρα του Henry Coster.

H ταινία: Είναι του Roger Michell και πρωταγωνιστούν οι Rachel Weisz και ο Sam Claflin. Αναμένεται το καλοκαίρι.

Κι επειδή επίσημο trailer δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, περιορίσου σε μία φωτογραφία της Rachel (Weisz).

Ο Μαύρος Πύργος

Το βιβλίο: Ο “Σκοτεινός” ή “Μαύρος” Πύργος σύμφωνα με τους Έλληνες μεταφραστές του, αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές σειρές βιβλίων του Stephen King γιατί συνδυάζει άψογα τρόμο και φαντασία στην Άγρια Δύση. Σαν να βλέπεις τον John Wayne στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η ταινία: Στο ρόλο του περίφημου πιστολέρο Roland Deschain θα δούμε τον Idris Elba, ενώ το Μαυροντυμένο Άντρα έχει αναλάβει ο Matthew McConaughey. Ωραία σύμπραξη. Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2017.