LIFE

Η Tilda Swinton χορεύει κι ευαισθητοποιεί για τη νέα μέθοδο θεραπείας του AIDS

Ο Jacques Leibowitch είναι ένας πολύ σημαντικός γιατρός ο οποίος έχει προσφέρει σημαντική έρευνα στη διαχείριση του ιού HIV. Έχει αφιερώσει το επιστημονικό έργο του στη μείωση των αντιρετροϊκών φαρμάκων που λαμβάνει ένας οροθετικός. Το Πρόγραμμα ICCARRE είναι το αποτέλεσμα αυτού.

Μία νέα μέθοδος η οποία έχει καταφέρει να περιορίσει τη χρήση φαρμάκων κατά τη θεραπεία και συνεπώς να αποδυναμώσει κι άλλο τον ιό, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών και να άρει ακόμα περισσότερο τις προκαταλήψεις και τον φόβο που εξαιτίας της άγνοιας επικρατεί γύρω από το AIDS.

Όλα αυτά είναι υπέροχα νέα που πρέπει να επικοινωνηθούν, να γίνουν γνωστά και πέρα των γαλλικών επιστημονικών κύκλων. Συμμάχοι στην ενημέρωση για το ICCARRE και για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση που αφορά στους τρόπους θεραπείας του ιού είναι πολλά αναγνωρίσιμα πρόσωπα όπως η Tilda Swinton. H ηθοποιός συμμετέχει σε μία αιθέρια χορογραφία της ισραηλινής Blanca Li, η οποία προωθεί το έργο του Leibowitch και τη συνεισφορά του προγράμματος ICCARRE.

Κεντρική φωτογραφία: Arthur Mola/Invision/AP