CELEBRITY STYLE

Οι άγνωστες λεπτομέρειες από την νυφική εμφάνιση της Meghan Markle και η σημασία τους

Phil Noble/pool photo via AP

Η Meghan Markle είναι επίσημα μέρος του της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Το Σάββατο 19 Μαΐου ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον πρίγκιπα Harry στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Windsor Castle, κάνοντας μία εμβληματική νυφική εμφάνιση. Η όμορφη Meghan τελικά διάλεξε τον γαλλικό οίκο Givenchy να σχεδιάσει το νυφικό της και η επιλογή της την έβγαλε σίγουρα ασπροπρόσωπη.

Μία πραγματικά απλή αλλά εντυπωσιακή εμφάνιση με λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά έκαναν την Δούκισσα του Sussex να μείνει στην ιστορία ως μία ακόμα από τις πιο εμβληματικές βασιλικές νύφες. Δεν είναι όμως καθόλου τυχαίο αυτό, αφού εκτός από το καλοσχεδιασμένο νυφικό της, οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της εμφάνισης δεν αφέθηκαν στην τύχη.

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Το πέπλο της ήταν αρκετά πιο μακρύ από το τελείωμα του νυφικού φορέματος, ένα στοιχείο που θυμίζει αρκετά την επίσης τεράστια και εντυπωσιακή ουρά του νυφικού της μαμάς του πρίγκιπα Harry, Diana που ήταν σχεδιασμένο από τους David και Elizabeth Emanuel.

Επιπλέον, ενώ το Givenchy νυφικό της Meghan Markle ήταν λιτό, το πέπλο από μεταξωτό τούλι ήταν κεντημένο στο περίγραμμά του με δαντέλα και συγκεκριμένα από 53 embroidered λουλούδια που αντιστοιχούσαν στις 53 κομητείες της Κοινοπολιτείας. Τα λουλούδια που διάλεξε να είναι κεντημένα στο πέπλο της είχα επίσης τη σημασία τους. Το ένα είναι το Wintersweet, το οποίο φυτρώνει έξω από το παλάτι του Kensington και το άλλο το εθνικό λουλούδι της California, το California Poppy. Για το πέπλο χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες εργασίες με τις ειδικούς που το κεντούσαν να πλένουν κάθε μισή ώρα τα χέρια τους προκειμένου να είναι άψογο το αποτέλεσμα.

Ben Birchhall/pool photo via AP

 

Το υπέροχο πέπλο που έφτανε τα 5 μέτρα, ήταν στερεωμένο στην πολύτιμη τιάρα από διαμάντια που δάνειζε η βασίλισσα Ελισάβετ στην Meghan Markle και ανήκε στην βασίλισσα Mary. Η συγκεκριμένη τιάρα φτιάχτηκε το 1932, είναι από πλατίνα και τη στολίζουν 10 διαμάντια. Η Clare Waight Keller, η οποία σχεδίασε το χρησιμοποίησε ένα φίνο μεταξωτό ύφασμα που φέρει την ονομασία Cady, τήρησε το έθιμο με τα μακριά μανίκια, ενώ της χάρισε ένα πολύ elegant ντεκολτέ με άνοιγμα που έφτανε στο ύψος των ώμων.

Η ανθοδέσμη που διάλεξε ο πρίγκιπας Harry για την Meghan Markle ήταν ένας μικρός φόρος τιμής στη μαμά του Diana. Τα forget-me-nots ήταν τα αγαπημένα λουλούδια της Diana και ο πρίγκιπας Harry τα έκοψε ο ίδιος από τον ιδιωτικό τους κήπο στο παλάτι του Kensington και συμβολίζουν την αφοσίωση και την υπομονή. Το μπουκέτο που περιείχε και μερικά κρινάκια (lily of the valley) επιμελήθηκε η διάσημη florist Philippa Craddock.

John Sibley/pool photo via AP

John Sibley/pool photo via AP

Όσο για τις βέρες, το ζευγάρι σπάει για ακόμα μία φορά το πρωτόκολλο. Ενώ από το 1923, η βασιλική οικογένεια χρησιμοποιεί τον ουαλικό χρυσό για τα δαχτυλίδια, η Meghan έδωσε στον πρίγκιπα Harry βέρα από πλατίνα. Το δαχτυλίδι της Meghan ήταν επίσης φτιαγμένο από ένα κομμάτι ουαλικού χρυσού, το οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ χάρισε στη νύφη της. Το ζευγάρι εμπιστεύτηκε για τις βέρες το Cleave & Company του Λονδίνου, απ’ όπου ο πρίγκιπας Harry πήρε και το δαχτυλίδι που έδωσε στην Meghan Markle στον αρραβώνα τους.

Κεντρική φωτογραφία: Phil Noble/pool photo via AP