BAFTA AWARDS

BAFTA 2018: Τα μαύρα φορέματα που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί

AP IMAGES

Η 71η τελετή των BAFTA έλαβε χώρα στο Royal Albert Hall του Λονδίνου και το κόκκινο χαλί για άλλη μία φορά γέμισε με τις λαμπερές παρουσίες των διάσημων καλεσμένων. Τα μαύρα φορέματα ήταν το για ακόμα μία φορά το dress code της βραδιάς, δυναμώνοντας το κίνημα του ‘’Time’s Up’’ και το #MeΤοο που ξεκίνησε από τις Χρυσές Σφαίρες και αναπτύχθηκε μία τεράστια συζήτησε γύρω από το ευαίσθητο θέμα της κακοποίησης των γυναικών και της σεξουαλικής παρενόχλησης στον επαγγελματικό τομέα.

Τα μαύρα φορέματα, λοιπόν, πέρασαν για ακόμα μία φορά το μήνυμα αλλά το στιλιστικό ενδιαφέρον παραμένει. Εντυπωσιακές δημιουργίες που κρίνονται στις λεπτομέρειες είναι στη διάθεσή σου με τις celebrities να κάνουν την προσπάθειά τους, χωρίς να καταφέρουν τελικά να κάνουν τη διαφορά. Όλες τους ήταν κομψές, αλλά ελάχιστες τολμηρές. Ίσως το μαύρο να περιορίζει τη φαντασία τους ή απλά να βγάζει προς τα έξω τον πιο κομψό εαυτό τους.

Angelina Jolie

AP IMAGES

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Η Angelina Jolie συνεχίζει τις λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί επιλέγοντας μία custom Ralph & Russo δημιουργία. Το μαύρο χρώμα είναι αγαπημένο της και σε αυτή την περίπτωση την ευνοεί και το dress code. Ίσως μία από τις πιο κλασσικές εμφανίσεις που στάθηκε αντάξια στη λάμψη του κόκκινου χαλιού.

Jennifer Lawrence

AP IMAGES

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Η όμορφη Jennifer Lawrence, πιστή στον Christian Dior, τον επιλέγει για ακόμα μία φορά, κάνοντας μία εξαιρετική εμφάνιση. Αυστηρό ντεκολτέ και υπέροχη λεπτομέρεια στα μανίκια που την έκαναν να ξεχωρίσει.

Emma Roberts

AP IMAGES

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Ένα μαύρο φόρεμα με retro αναφορές και sexy σκίσιμο από τον οίκο Schiaparelli, η Emma Robers έδωσε μία διαφορετική εκδοχή του red carpet look.

Margot Robbie

AP IMAGES

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

H υπέροχη Margot Robbie επέλεξε Givenchy. Αν και δεν είναι από τις πιο πετυχημένες της εμφανίσεις, η Morgot έχει τον τρόπο να αναδεικνύει ό,τι κι αν φορέσει. Οφείλω όμως να της αναγνωρίσω το υπέροχο κοντό ζιβάγκο και οι κοφτοί ώμοι του φορέματος που αναδεικνύουν το καλλίγραμμο σώμα της.

Lily James

AP IMAGES

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Τον βρετανικό οίκο Burberry διάλεξε η Lily James, θυμίζοντας κάτι από βικτοριανή εποχή αλλά στην πιο dark εκδοχή, σε μία εμφάνιση που ομολογουμένως είχε ενδιαφέρον.

Kristin Scott-Thomas

ap images

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Με μία classy δημιουργία του Christian Dior, η Kristin Scott-Thomas εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των BAFTAs.

Kate Middleton

Με πράσινο φόρεμα Jenny Packham που κολάκευε την φουσκωμένη κοιλίτσα αλλά και τη σιλουέτα της που διατηρεί μια χαρά στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης περπάτησε το κόκκινο χαλί η Δούκισσα του Cambridge.

Isabelle Huppert

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @guysandpeople στις

Με Armani Privé φόρεμα έκανε την εμφάνισή της η πάντα κομψή Isabelle Huppert, θυμίζοντας τι είναι πραγματική λάμψη. Με feathered το πάνω μέρος και sequined το κάτω, το φόρεμά της ταίριαζε απόλυτα στην στιλιστική της προσωπικότητα και σαφώς στην περίσταση.

Naomie Harris

ap images

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Η Naomie Harris έκανε τη διαφορά με την Zuhair Murad δημιουργία που διάλεξε. Το μαύρο παντελόνι έδενε καταπληκτικά με το περίτεχνα κεντημένο μαντό που φορούσε από πάνω και χάρισε στο red carpet look της την αίγλη που απαιτούσε η βραδιά, μένοντας όμως πιστή στο μαύρο, όπως εξάλλου όριζε άτυπα το dress code.

Kate Mara

ap images

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Η Kate Mara λαμπερή δίπλα στον Jamie Bell με ένα φόρεμα από την Couture συλλογή του Christian Dior. Ενώ είπε ναι στην πρόσκληση για ένα ακόμα κόκκινο χαλί γεμάτο μαύρα φορέματα, δεν δίστασε να κάνει τη διαφορά, επιλέγοντας ένα με χρυσες λεπτομέρειες και κέντημα στο strapless μπούστο.

Lupita Nyong’o

ap images

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Η δημιουργία του Elie Saab που διάλεξε η Lupita τα είχε όλα. Αρχαιοελληνική γραμμή και αυστηρότητα στο μπροστινό μέρος και κομψές πιέτες στο πίσω μέρος, μετατρέποντας την εμφάνισή της σε μία από τις καλύτερες της βραδιάς.

Salam Hayek

Τον οίκο Gucci τίμησε η Salma Hayek με μία δημιουργία που είχε ιδαίτερες λπετομέρειες, θυμίζοντας την ταυτότητα του οίκου που αδυνατεί να αρκεστεί στην απλότητα του μαύρου. Μπορεί ο υποτιθέμενος φιόγκος που στόλιζε το μπροστινό μέρος στο ύψος της μέσης να μην ήταν ό,τι καλύτερο, σίγουρα όμως οι μανσέτες αναβάθμισαν το αποτέλεσμα.

Saoirse Ronan

Με ένα λαμπερό αλλά ανάλαφρο φόρεμα Chanel, που ταίριαζε με το νεαρό της ηλικίας της, εμφανίστηκε η Saoirse Ronan, δίνοντας μία πνοή φρεσκάδας στο κόκκινο χαλί των BAFTA.

Leslie Bibb

 

ap images

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

H Leslie Bibb με τον συνοδό της Sam Rockwell έλαμπε μέσα στο Yanina Couture φόρεμά της που ενώ στήριξε το dress code του μαύρου φορέματος, έδωσε λίγη περισσότερη λάμψη με τα silver stripes.

Ruth Wilson

Η Wilson πρωτοτύπησε φορώντας ένα μαύρο κοστούμι Christian Dior αντί για φόρεμα και έσπασε το σερί τους. Να σου θυμίσω εδώ ότι λίγα χρόνια πριν, στα ίδια βραβεία, η Angelina Jolie στο πλάι του Brad Pitt, είχε επιλέξει androgynous look με κοστούμι Sain Laurent.

Allison Janney

ap images

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

H Allison Janney με το βραβείο του δεύτερου γυναικείου ρόλου στο χέρι, λάμπει μέσα στην φουτουριστική φημιουργία Bibhu Mohapatra που σου τραβά την προσοχή.

Rebecca Ferguson

 

Με δημιουργία Stella McCartney εμφανίστηκε η εκγυμονούσα Rebecca Ferguson. Αριστοκρατική και classy, περπάτησε το κόκκινο χαλί, αφήνοντας την ουρά του φορέματος να κλέψεις τις εντυπώσεις. Ωστόσο, να αναφέρω ότι το ομολογουμένως εξαιρετικό φόρεμά της θύμισε λίγο το Valentino που φόρεσε η Elle Fanning στην πρόσφατη εμφάνισή της στο φεστιβάλ του Βερολίνου, στην πιο χρωματιστή και παραμυθένια του έκδοση φυσικά. Το συμπέρασμα είναι ότι οι μπέρτες στα φορέματα είναι και πάλι trend και πολύ μου αρέσει.

 

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP