TRENDS

Τα πιο αμφιλεγόμενα παπούτσια από τον Balenciaga, ξεπούλησαν πριν καν κυκλοφορήσουν

Τον περασμένο Οκτώβριο, κέντρισαν τα βλέμματα από το catwalk του οίκου Balenciaga στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου. Τα platform Crocs με τα μικροσκοπικά στολίδια στο πάνω μέρος κίνησαν το ενδιαφέρον με κάποιους να τα καλοδέχονται και άλλους να αρνούνται να δεχτούν πως αυτό το είδος παπουτσιού φέρει την υπογραφή του διάσημου ισπανικού οίκου.

Αν τότε τα είχες δει και είχες ασχοληθεί μαζί τους –όπως κι εμείς– είναι πολύ πιθανό να πίστεψες ότι είναι μία δημιουργία που φτιάχτηκε για να κλέψει τις εντυπώσεις στην πασαρέλα, να κινήσει το ενδιαφέρον και να διεγείρει συζητήσεις γύρω από το show. Ωστόσο, τα Balenciaga Crocs όχι μόνο δεν έμειναν στο catwalk, αλλά ξεπούλησαν πριν καν κυκλοφορήσουν.

Η τιμή τους που φτάνει τα 600 δολάρια δεν φάνηκε να είναι εμπόδιο για όσες έκαναν pre-order τα συγκεκριμένα παπούτσια. Την 1η Φεβρουαρίου, στο site του Barneys, υπήρχε η επιλογή να τα προ-παραγγείλει κανείς και σήμερα έχουν γίνει sold-out.

Φυσικά, το γεγονός δεν άφησε αδιάφορους τους χρήστες του twitter, πολλοί από τους οποίους με χιούμορ ή και λίγο θυμό σχολίασαν το γεγονός και έδειξαν την απέχθεια, την απόγνωση και την απορία τους.

 

Δεν ξέρω σε ποια φάση σε πετυχαίνω και πώς αντιμετωπίζεις αυτά τα ογκώδη παπούτσια για τα οποία τόσες αντιδράσεις ξέσπασαν, αλλά σίγουρα για κάθε τι υπάρχει ο αγοραστής και αυτό το ζευγάρι παπούτσια είναι μία τρανή απόδειξη. Εγώ ποτέ δεν θα στα πρότεινα γιατί δεν μπορώ να φανταστώ κάποια άλλη εκτός από την Barbie να τα φοράει και να δείχνουν χαριτωμένα.

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

 

Φαίνεται ότι ο οίκος Balenciaga έχει βαλθεί να ταράξει τα νερά και να αλλάξει τα δεδομένα, αφού εκτός από αυτά τα αμφιλεγόμενης αισθητικής platform Crocs, έχει ήδη κάνει trend τα ”ugly sneakers”, Triple S, με γυναίκες και άντρες να τα έχουν ήδη δεχθεί και προσαρμόσει στο καθημερινό τους street style. Το περίεργο και αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι το πώς ο ίδιος οίκος μπορεί να έχει στη συλλογή του τα platform Crocs και ταυτόχρονα αυτά τα μυτερά, floral booties που έχουν κερδίσει την καρδιά των πιο κομψών fashionistas.