ΜΟΔΑ

Τέλος το μονοπώλιο της κόκκινη σόλας για τον Christian Louboutin

Η κόκκινη σόλα στις ψηλοτάκουνες γόβες είναι συνώνυμο πολυτελούς κομψότητας, αφού παραπέμπει στον διάσημο σχεδιαστή παπουτσιών Christian Louboutin. Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν του οίκου που έχει κάνει τα ψηλοτάκουνά του γνωστά παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός αυτό έκανα πολλά ακόμα brands να αντιγράψουν την λεπτομέρεια της κόκκινης σόλας κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Louboutin, ο οποίος έχει διεκδικήσει νομικά την προστασία της κόκκινης σόλας από τον YSL και έχει κερδίσει.

Πρόσφατα όμως, ο Christian Louboutin έχασε το προνόμιο αυτό και μάλιστα με απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο γενικός εισαγγελέας του δικαστηρίου, Maciej Szpunar, αποφάνθηκε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία οι κόκκινες σόλες δεν μπορούν να κατοχυρωθούν στον οίκο Louboutin, επομένως η αγωγή που είχε κάνει εναντίον της ολλανδικής Van Haren (εταιρίας που πωλούσε ψηλοτάκουνες γόβες με κόκκινη σόλα σε πιο χαμηλή τιμή) απορρίφθηκε.

Αν και για μικρό χρονικό διάστημα η Van Haren σταμάτησε να χρησιμοποιεί το κόκκινο χρώμα για τις σόλες των παπουτσιών, λόγω της αγωγής, τώρα έχει κάθε δικαίωμα να ξαναρχίσει και μάλιστα με απόφαση δικαστηρίου.

 

Όπως μπορείς να καταλάβεις, αυτό το γεγονός δεν είναι καθόλου καλό για τον Christian Louboutin, ο οποίος έχει στηρίξει ολόκληρη τη φήμη του στη μοναδικότητας της κόκκινης σόλας και περιμένουμε να δούμε τον βαθμό που θα επηρεάσει την πορεία της εταιρίας αυτή η απόφαση. Οι γυναίκες πάντως δύσκολα θα σταματήσουν από αυτό το γεγονός να θέλουν ένα ζευγάρι Christian Louboutin στη συλλογή τους.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/louboutinworld/