CHRISTY THEORIES

4 διαφορετικοί τρόποι να δέσεις το φουλάρι στο λαιμό

24media

Το φουλάρι είναι ένα αξεσουάρ που έχουμε ξανασυζητήσει σε αυτό εδώ το blog. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το αξεσουάρ, γι' αυτό επανέρχομαι κι αυτή τη φορά πιο ενημερωμένη. Με αφορμή την επάνοδό του ως ένα hot αξεσουάρ στο everyday στιλ κι όχι μόνο, το φουλάρι θα ξαναμπεί για τα καλά στις συνήθειές σου. Και για να μην νομίζεις ότι μπορείς να το φοράς μόνο όπως το θυμάσαι στη μαμά σου, ζήτησα από την Κλέλια να μου δείξει μερικούς ακόμα τρόπους που μπορείς εύκολα να κάνεις μόνη σου.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Η Κλέλια λοιπόν, είναι μία Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που έχει λατρεία στα prints και τα φουλάρια. Αρκεί να δεις τη συλλογή της για να αντιληφθείς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη μόδα. Είναι ξεκάθαρα διασκεδαστικός και απόλυτα επαγγελματικός, αφού δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Ακόμα και οι διαστάσεις που έχουν τα φουλάρια της ποικίλουν για να μπορούν να φορεθούν διαφορετικά και να ενταχθούν στο στιλ της κάθε γυναίκας που τα θέλει στα outfits της.

Της ζήτησα λοιπόν, να μου προτείνει διαφορετικούς τρόπους για το δέσιμο του φουλαριού στο λαιμό και το έκανε. Φόρεσα ένα μακρύ, πολύχρωμο, printed πουκάμισο από τη χειμερινή συλλογή της, διάλεξα ένα φουλάρι και αφέθηκα στα χέρια της.

Σε αυτό το σημείο να σου πω ότι για να πετύχεις κι εσύ αυτά τα δεσίματα με το φουλάρι σου, οι σωστές διαστάσεις είναι 70*70 εκ.. Επιπλέον, όπως κάθε φουλάρι της συλλογής Klelia Andrali, έτσι κι αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι από 100% φυσικό μετάξι. Μπορείς λοιπόν, να καταλάβεις την υπέροχη αίσθηση που έχουν, εκτός από τα καταπληκτικά prints.

1ος τρόπος

24media

Ο πιο κλασικός τρόπος να δένεις το φουλάρι σου. Το έχεις δει σε πολλές γυναίκες και ουσιαστικά είναι ο πιο εύκολος και επομένως διαδεδομένος τρόπος δεσίματος. Ένα προσεγμένος κόμπος αρκεί και μπορεί να συνδυαστεί με το πουκάμισο ή το μπλουζάκι σου.

24media

Μπορείς να αφήσεις τον κόμπο μπροστά ή να τον γυρίσεις στο πλάι, ανάλογα με το στιλ που θες να πετύχεις.

2ος τρόπος

24media

Το δέσιμο-γραβάτα είναι ο επόμενος τρόπος που μου έδειξε η Κλέλια. Είναι ίσως λίγο πιο αυστηρός, αλλά μπορείς να τον συνδυάσεις με ένα androgynous outfit.

24media

Βάλε το φουλάρι σου πάνω από το κουμπωμένο πουκάμισο και πέρασέ το σαν γραβάτα κάτω απόν γιακά και κάνε το αντίστοιχο δέσιμο. Ουσιαστικά δημιουργείς με τη μία μεριά του φουλαριού μία θηλιά από την οποία περνάς το άλλο μέρος και αρχίζεις να σφίγγεις τον κόμπο που δημιουργείται.

3ος τρόπος

24media

Ένας ακόμα τρόπος με πιο girly διάθεση και ίσως λίγο πιο cool. Ταιριάζει και με τα αυστηρά πουκάμισα αλλά θα δείξει άψογο και με τα t-shirts σου.

24media

Στριφογύρισε το φουλάρι έτσι ώστε να γίνει μία λωρίδα και κάνε έναν ανέμελο φιόγκο. Θα κάνει λίγο πιο κοριτσίστικο κάθε σου outfit. Ένα όμορφο φουλάρι, δεμένο με αυτό τον τρόπο μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει το κολιέ σου σε ένα μονόχρωμο look.

4ος τρόπος

24media

Αυτός είναι ο δικός μου αγαπημένος τρόπος. Νομίζω ότι με ένα τέτοιο δέσιμο, χαρίζεις μία retro εσάνς σε κάθε σου look. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να δημιουργήσεις ένα fake turtleneck -ένεκα που είναι στη μόδα τα ζιβάγκο- και να το φορέσεις με το πουλόβερ σου, το πουκάμισο, το tshirt ή ακόμα και πάνω από το ζιβάγκο σου, απλά για να το ανανεώσεις.

24media

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διπλώσεις σε ένα τρίγωνο το φουλάρι σου και έχοντας τη μύτη μπροστά στο στέρνο, να γυρίσεις το φουλάρι γύρω από το λαιμό σου και να κάνεις έναν μικρό κόμπο μπροστά. Το αποτέλεσμα είναι λίγο αυστηρό, αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα σου χαρίσει επιπλέον πόντους σε κάθε outfit που θα το χρησιμοποιήσεις.

Μη διαστάσεις στο επόμενο outfit σου να βάλεις ένα φουλάρι. Θα δεις αμέσως, ακόμα και το πιο συνηθισμένο και casual outfit να αλλάζει και να παίρνει πιο stylish διάσταση. Παίξε μαζί του και βρες τον δικό σου τρόπο δεσίματος. Τώρα έχεις ήδη 4 να δοκιμάσεις και είμαι σίγουρη ότι κάποιος θα σου φανεί πολύ χρήσιμος. Σκέψου ότι το λευκό σου πουκάμισο θα αποκτήσει άλλη υπόσταση με ένα τέτοιο φουλάρι δεμένο στο λαιμό και δεν θα το φοράς πια μόνο στο γραφείο ή στις πιο formal εμφανίσεις σου.

Τα φουλάρια της Klelia Andrali καθώς και το printed πουκάμισο που φοράω μπορείς να τα βρεις στο www.kleliaandrali.co.uk

Facebook: KleliaAndraliFashionBrand

Instagram: kleliaandrali