ΜΟΔΑ

Ladylike shopping challenge: 6 γυναίκες, 1 αποστολή, 3295 ρούχα και το πιο αστείο catwalk

Ένα ωραιότατο και ήρεμο απόγευμα του Οκτώβρη ανακοίνωσα στα κορίτσια ότι παντρεύομαι το καλοκαίρι στις Σπέτσες. Όπως καταλαβαίνεις ως δια μαγείας η ηρεμία έκανε πουλάκια.

Τι κι αν είχαμε μπροστά μας αρκετούς μήνες για να οργανώσουμε σωστά τις υποχρεώσεις μας στο γραφείο και να καταφέρουμε να φύγουμε ένα τριημεράκι όλες μαζί; Με το που είπα τη λέξη ''γάμος'' επικράτησε ΠΑΝΙΚΟΣ. Αφού, λοιπόν, περάσαμε την τρέλα του να βρούμε ποια θα μείνει με ποια και σε ποιο ξενοδοχείο, προχωρήσαμε σε πιο hardcore ζητήματα όπως ήταν φυσικά τα ρούχα. Tι εννοείς δεν είναι hardcore; Πίστεψέ με είναι.

6 γυναίκες, 1 γάμος, 3295 διαφορετικά outfits, 484 flat και ψηλοτάκουνα παπούτσια, 10 ίδια κίτρινα/ροζ τσαντάκια. Πόσο εύκολο θα μπορούσε να είναι αυτό το project; Ρητορική η ερώτηση όπως καταλαβαίνεις. Η καθημερινότητά μου για μήνες κυλούσε κάπως έτσι:

Η Δέσποινα έψαχνε ασταμάτητα παπούτσια στα eshops αλλά μάταιη η προσπάθεια, καθώς ναι μεν ήθελε να φορέσει 15ποντο τακούνι, αλλά ταυτόχρονα ήθελε και την άνεσή της στο πλακόστρωτο (πώς γίνεται αυτό μη με ρωτάς). Η Μάριον από την άλλη μου έστελνε φωτογραφίες της ημίγυμνης Bella Hadid προειδοποιώντας με πως κάπως έτσι θα σκάσει μύτη στο γάμο μου (ότι ας πούμε περίμενα να έρθει με ράσο;). Πιο φυσιολογικές αντιδράσεις είχαν οι υπόλοιπες της παρέας, η Μαριλέλλα, η Χριστίνα, η Νάνσυ και η Έφη, οι οποίες έψαχναν κατά καιρούς σιωπηλά τα outfits τους και με φώναζαν να τα δούμε παρέα.  Χωρίς υπερβολή, εγώ βρήκα πιο εύκολα νυφικό.

Για να σταματήσει να γίνεται όλο αυτό και να καταφέρουμε να βγάλουμε μια και καλή άκρη και να δουλέψουμε και κάποια στιγμή – μεταξύ μας ε, πέταξα τη μαγική πρόταση: ”Θέλετε να πάμε όλες μαζί για ψώνια να δοκιμάσουμε ρούχα και να διαλέξουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ρούχα για τις Σπέτσες;”. Η απάντησή τους προφανώς ήταν καταφατική, μιας και γνώριζαν καλά πως θα πεθαίναμε στα γέλια. Η Μαριλέλλα το πήγε ένα βήμα παραπέρα (πρακτικό μυαλό) προτείνοντάς μας να κάνουμε βίντεο αυτή μας την απόπειρα, για να έχουμε να τη θυμόμαστε. Πες ότι πάθει κάτι το φιλμ του γάμου, βρε αδερφέ, να μην έχω κάτι να θυμάμαι;

 

Κι επειδή από την ομάδα μας δε θα μπορούσε να λείπει η Μαίρη Συνατσάκη και η στιλίστριά μας, Έφη Καρύδη, τις φωνάξαμε να δουν από κοντά τις επιλογές μας για το after party στις Σπέτσες και να μας πουν την άποψή τους.

Thank God που επιλέξαμε εξ’αρχής να πάμε στο Factory Outlet της Πειραιώς, διότι αν κόβαμε ποδαράτο την Ερμού πάνω-κάτω θα είχα αποτρελαθεί. Αφού γυρίσαμε το εμπορικό 2-3 φορές καταλήξαμε να διαλέγουμε φορέματα, φούστες, πουκαμίσες, παπούτσια, clutch bags και κοσμήματα από το corner ”Collective” το οποίο είχε κυριολεκτικά τα πάντα. Ψέματα δε θα πω, πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να επιλέξει η καθεμιά μας τα ρούχα της, να τα δοκιμάσει, να τα σχολιάσει με τη διπλανή της, με τον εαυτό της, με κάποια αόρατη δύναμη (η Mαριλού ακούει από το κοντρόλ παρακαλώ;), με την πωλήτρια και δεν ξέρω κι εγώ με ποιον άλλον. Αφού περάσαμε ένα ολόκληρο απόγευμα στο Factory δώσαμε ραντεβού με την Μαίρη και την Έφη για την… τελική έγκριση. Είχαμε μπει που είχαμε μπει στη διαδικασία, θα το φτάναμε μέχρι τέλους. Είπαμε που λες να ζήσουμε κι εμείς τη δική μας Shopping Star εκδοχή (τόσο καιρό το βλέπουμε).

Δε θέλω να πω άλλα, ήρθε η ώρα να ανέβεις πιο ψηλά και να πατήσεις το play. Σε περίπτωση που πάντοτε αναρωτιόσουν αν και οι άλλες κοριτσοπαρέες είναι τόσο μουρλές όσο η δική σου, τότε δες το βίντεο και θα πάρεις την απάντησή σου. Αν πάλι είσαι αγόρι και έπεσες τυχαία πάνω σε αυτό το κείμενο, μη φεύγεις, στάσου. Ήρθε η ώρα να δεις πώς περνούν οι γυναίκες μόνες τους όσο εσύ βλέπεις μπάλα.

Καλοκαιράκι για πάντα είναι η φάση και ραντεβού στις Σπέτσες. Τι έμεινε; Μία βδομαδούλα και κάτι κορίτσια μου.