FASHION SHOW

Μία βόλτα στα βουνά της Ιαπωνίας για το fashion show του Louis Vuitton

Μετά τους οίκους Chanel και Dior στη λίστα με τα εντυπωσιακά fashion shows για την παρουσίαση των cruise collections προστίθεται ο επίσης παριζιάνικος οίκος Louis Vuitton. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής τους πολυτελούς οίκου, Nicolas Ghesquière έβαλε τα δυνατά του και μετέφερε όλο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μόδας στα βουνά της Ιαπωνίας και συγκεκριμένα στο Miho Museum, το οποίο σχεδιάστηκε από τον I. M. Pei, τον αρχιτέκτονα που σχεδίασε και την Grand Pyramid στα μουσείο του Λούβρου.

Οι καλεσμένοι του οίκου απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα fashion show, σε βουνό της Ιαπωνίας. Άνθρωποι της μόδας από 25 διαφορετικές χώρες είδαν τις μοναδικές Louis Vuitton δημιουργίες να παντρεύουν με μαεστρία τη γαλλική φινέτσα και τα κλασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του οίκου με στοιχεία του ιαπωνικού πολιτισμού.

Οι μάσκες του θεάτρου Kabuki ήταν σε όλα τα κομμάτια της συλλογής. Βρίσκονταν σε τσάντες και φορέματα και αποδείκνυαν για ακόμα μία φορά ότι ο Nicolas Ghesquière δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.

 Photo: AP/Tomohiro Ohsumi

Κομμάτια που θύμιζαν αρκετά την αρχική, ιαπωνική εκδοχή του κιμονό ήταν μέρος της συλλογής.

Photo: AP/Tomohiro Ohsumi

Η συλλογή ήταν ένας φόρος τιμής στον Ιάπωνα σχεδιαστή Yohji Yamamoto, ο οποίος έκανε τα κιμονό κομμάτι της παγκόσμιας μόδας, επανατοποθετώντας τα στα σύγχρονα πλαίσια του fashion design.

Photo: AP/Tomohiro Ohsumi

Τα καπέλα ήταν βασικό αξεσουάρ στην Crusie Collection.

Photo: AP/Tomohiro Ohsumi

Ακόμα και το beauty look είχε σαφείς αναφορές στα ιαπωνικά πρότυπα ομορφιάς.

  Photo: AP/Tomohiro Ohsumi

Photo: AP/Tomohiro Ohsumi

 

Κεντρική φωτογραφία: AP /Tomohiro Ohsumi