ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

Stathis Samantas: Μια νέα όαση για τις shoe lovers στο κέντρο της Αθήνας

24MEDIA

Δεν χρειάζεται να σου συστήσω τον Στάθη Σαμαντά. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια για τα παπούτσια του αλλά και τον ίδιο. Στο σύστησαν ως τον Έλληνα Manolo Blanhik αλλά εγώ θα σου πω ότι πλέον η υπογραφή του στα χειροποίητα παπούτσια είναι μοναδική. Η υψηλή και εκλεπτυσμένη αισθητική και η αγάπη του για την μινιμαλιστική κομψότητα καθορίζει κάθε του συλλογή.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

24MEDIA

Κάθε σχέδιο του Στάθη Σαμαντά είναι μία προσπάθεια να διερευνήσει τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα παπούτσια τους, εξετάζοντάς την ψυχολογική και ερωτική έννοια αυτών των αντικειμένων, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος. Κάθε παπούτσι είναι ένα βήμα του σχεδιαστή πιο κοντά στον γυναικείο ψυχισμό, επομένως είναι αδύνατον να σε αφήσει ασυγκίνητη.

24MEDIA

 

Οι γεωμετρικές γραμμές, το πολυτελές βελούδο, το εντυπωσιακό glitter και το λαμπερό χρυσό είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα συναντήσεις σε κάθε συλλογή του. Μελετημένος σχεδιασμός, ποιοτικά υλικά, προσεγμένοι συνδυασμοί χρωμάτων και άνετο πάτημα είναι όσα χρειάζεται ένα ζευγάρι παπούτσια για να μπει στην καρδιά σου.

24MEDIA

 

Μία μικρή όαση λοιπόν, στην Αναγνωστοπούλου στον αριθμό 22 στο Κολωνάκι, σε περιμένει γεμάτη κομψά παπούτσια που έχουν πίσω τους μία ιστορία αλλά ταυτόχρονα είναι έτοιμα να πάρουν μέρος και σε αυτή που θα φτιάξεις φορώντας τα.

24MEDIA

 

Σε έναν artistic χώρο που κυριαρχεί το λευκό και με βάση την μινιμαλιστική αισθητική, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο σχεδιαστής για να εκθέσει τα παπούτσια του, μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα σχέδια, να τον ρωτήσεις για τα υλικά ή να φτιάξεις την δική σου εκδοχή μετά από συνεννόηση με τον ίδιο.

24MEDIA

Μέσα σε όλα εκείνα τα όμορφα παπούτσια που θα δεις να στέκουν πάνω σε ανοιχτά βιβλία και δίπλα σε φωτογραφίες που απεικονίζουν γυναικεία και ανδρικά πόδια, θα πέσεις πάνω και σε μία νέα προσθήκη στην γκάμα του Στάθη. Μία κομψή νυφική συλλογή, διαφορετική από τις άλλες. Χωρίς να ξεφεύγει από την classy και λαμπερή φύση που θέλει μία νύφη από τα παπούτσια της, ο Στάθης καταφέρνει να δημιουργήσει μία ξεχωριστή αίσθηση σε κάθε ζευγάρι που στηρίζεται φυσικά στις σχεδιαστικές και αισθητικές αρχές του.

24MEDIA

Μαζί με το άνοιγμα του νέου χώρου, τα παπούτσια Stathis Samantas μπορείς πλέον να τα βρεις και στο επίσημο online shop www.stathissamantas.com.

24MEDIA

 

Πριν από όλα όμως, επειδή επισκέφθηκα το κατάστημα -ομολογώ ότι δεν ήταν η πρώτη φορά- θα σου δώσω μια γεύση για όσα σε περιμένουν εκεί.

24MEDIA

Μία γυναίκα όταν φοράει ένα παπούτσι  μπαίνει ψυχικά σε έναν ρόλο. Υποδύεται έναν χαρακτήρα μίας γυναίκας που εν δυνάμει μπορεί να είναι και η ίδια ή τουλάχιστον μπορεί να έχει κοινά στοιχεία. Γίνεται μία πολύ καλή ηθοποιός, ικανή να σαγηνεύει τους πάντες.

24MEDIA

Τα flat παπούτσια της φετινής συλλογής είναι επίσης κομψά. Ο συνδυασμός έντονων χρωμάτων με τη διαφάνεια θα τα κάνουν ένα από τα statement ζευγάρια της ντουλάπας σου.

24MEDIA

Εκτός από χρώματα, τα παπούτσια του Στάθη είναι φτιαγμένα από συνδυασμούς διαφορετικών υφών και υλικών που τα κάνουν μοναδικά.

24MEDIA

Τα mules είναι φέτος μια από τις αγαπημένες τάσεις και στη συλλογή του Στάθη Σαμαντά θα βρεις τις πιο elegant εκδοχές αυτού του είδους.

24MEDIA

Η φωτογραφία που αποτυπώνει την ευφορία που νιώθει κανείς μέσα σε αυτό το χώρο.

More info:

Facebook: @stathis.samantas

Instagram: @stathissamantas

Διεύθυνση: Αναγνωστοπούλου 22, Κολωνάκι

www.stathissamantas.com.