GIGI HADID

Η Vogue απολογείται για το “genderfluid” εξώφυλλο με τη Gigi Hadid και τον Zayn Malik

Το τεύχος Αυγούστου της αμερικανικής Vogue που κυκλοφορεί έχει στο εξώφυλλό του το δημοφιλές ζευγάρι των Gigi Hadid και Zayn Malik, να φορούν ο ένας τα ρούχα του άλλου, υποστηρίζοντας -θεωρητικά- κατ' αυτό τον τρόπο τη "ρευστότητα του φύλου" (genderfluid), δηλαδή το δικαίωμα του οποιουδήποτε να μην αυτοπροσδιορίζεται ως άντρας ή ως γυναίκα ή και τα δύο μαζί, ή τίποτα από τα δύο παράλληλα.

@GigiHadid and @Zayn star on the cover of our August issue! Tap the link in our bio to read the full interview–and pick up your copy on @amazon. Photographed by @inezandvinoodh, styled by @tonnegood.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue (@voguemagazine) στις

 

Ωστόσο, το twitter είχε τελείως διαφορετική άποψη. Κι αυτό γιατί, όπως επεσήμαναν διάφοροι χρήστες του, το να ανταλλάσσεις ρούχα με τον/την σύντροφό σου δε σε κάνει αυτομάτως και genderfluid, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν γιατί να επιλεγεί ένα straight ζευγάρι για να προωθήσει το πνεύμα της ρευστότητας του φύλου:

 

 

Έπειτα από αυτές τις αντιδράσεις, το περιοδικό αναγκάστηκε να πάρει θέση και μάλιστα απολογητική, διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων πως έχασαν το νόημα και ότι λυπούνται που το εξώφυλλο δεν αντικατοπτρίζει σωστά το πνεύμα του genderfluid.