ΜΟΔΑ

Τα μαύρα φορέματα από τις Χρυσές Σφαίρες σε δημοπρασία για καλό σκοπό

AP IMAGES

Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες θα μείνουν στην ιστορία και ένας από τους λόγους είναι φυσικά τα μαύρα φορέματα που κατέκλυσαν το κόκκινο χαλί. Το hashtag #whywewearblack διαδόθηκε γρήγορα και το κίνημα ''Time's Up'' άρχισε να αποκτά φωνή και δύναμη και μάλιστα μέσα από celebrities. Μετά το σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein και τις celebrities να αποκαλύπτουν η μία μετά την άλλη ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, ολόκληρη η κοινότητα του Hollywood ύψωσε τη φωνή της με τα δικά της μέσα.

Το red carpet των Χρυσών Σφαιρών ήταν ένα μέσο που μπορούσε εύκολα να ακουστεί και να διαδοθεί το μήνυμα κατά της κακοποιήσεις των γυναικών. Και τα κατάφεραν, φορώντας μαύρα στο κόκκινο χαλί. Αυτά τα φορέματα, λοιπόν, που εκτός από την συμβολική τους αξία ήταν πραγματικά εντυπωσιακά τα περισσότερα, σήμερα βγαίνουν σε δημοπρασία στο ebay και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο κίνημα ”Time’s Up”, για να δοθεί φωνή σε όσες γυναίκες έχουν κακοποιηθεί.

Μία ακόμα προσπάθεια για την εξάλειψη της γυναικείας κακοποίησης, για την οποία η Anna Wintour δήλωσε: «Μέσω αυτής της δημοπρασίας, αξιοποιώντας την υπεροχή τόσο της μόδας όσο και του ακτιβισμού, ελπίζουμε ότι τα μαύρα φορέματα που φορέθηκαν στις φετινές Χρυσές Σφαίρες θα αντλήσουν έσοδα για την πρωτοβουλία ”Time’s Up” και να υποστηρίξουν τις ιστορίες και τις φωνές όσων έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης».

Φορέματα που φορέθηκαν από celebrities όπως η Nikcole Kidman, η Margot Robbie, η Viola Davis, η Tracee Ellis Ross και η Reese Witherspoon και σχεδιάστηκαν από διάσημους οίκους όπως οι Marc Jacobs, Calvin Klein, Brandon Maxwell, Zac Posen και πολλούς ακόμα θα είναι διαθέσιμα σε αυτή την δημοπρασία.

 

Κεντρική φωτογραφία: Chris Pizzello & Jordan Strauss/Invision/AP