ANGELINA JOLIE

Η Angelina Jolie φωτογραφίζεται με άγρια ζώα και είναι ό,τι καλύτερο είδες τελευταία

Το N/a'an ku sê Wildlife Sanctuary είναι ένα καταφύγιο άγριας φύσης στην Ναμίμπια και για την Angelina Jolie το κατάλληλο μέρος για να φωτογραφηθεί. Με αφορμή τα γενέθλια των 150 χρόνων κυκλοφορίας του περιοδικού Harper's Bazaar, η ηθοποιός φωτογραφήθηκε για να περάσει το δικό της μήνυμα ακόμα μία φορά.

Αρχικά, το συγκεκριμένο καταφύγιο βρίσκεται υπό την διαχείριση των φίλων της Marlice και Rudie van Vuuren και η Ναμίμπια είναι η χώρα που γεννήθηκε η κόρη της Shiloh. Επομένως, για την Angelina Jolie αποτελεί ένα προσωπικό σύμβολο οικογένειας και φιλίας. Γενικότερα όμως, το μήνυμα που θέλει να περάσει αφορά στην προσπάθεια να βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στο άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

Η Angelina Jolie όμως, δεν θα σταματούσε απλά σε μία φωτογράφιση. Τη συνόδευσε με μία επιστολή που μεταξύ άλλων αναφέρεται στη γυναικεία χειραφέτηση και με αφορμή τα 150 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού σχολίασε: ”Η γυναίκα του 19ου αιώνα στις περισσότερες χώρες του Δυτικού Κόσμου, δεν μπορούσε να πάει στο πανεπιστήμιο, και επαγγέλματα όπως η ιατρική ή η νομική ήταν απαγορευμένα για εκείνη. Δεν μπορούσε να ψηφίσει και δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει αυτό το δικαίωμα σε πολλές χώρες για περισσότερο από μισό αιώνα. Οπότε, φαντάζομαι ότι μια αναγνώστρια των πρώτων χρόνων του Harper’s Bazaar αν μας έβλεπε τώρα θα έμενε έκπληκτη. Κι εφόσον πάλεψε για τα δικαιώματα των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή της, φαντάζομαι πως θα ήταν ευγνώμων”.

 

Σχολιάζει επίσης τα κενά που υπάρχουν στα δικαιώματα και τις ευκαιρίες των γυναικών παγκοσμίως και τονίζει την ανάγκη να βρεθεί ο τρόπος έτσι ώστε να επιτευχθεί η ισότητα και η ισορροπία κι όχι μία λύση σε βάρος των ανδρών.

Μία φωτογράφιση άρτια από όλες τις απόψεις, μία απόδειξη ότι ο άνθρωπος μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τη φύση αλλά και τον συνάνρθωπό. Κι όλα αυτά με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie. Εξαιρετικό το επετειακό τεύχος Νοεμβρίου και το μήνυμα που περνάει. 

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/harpersbazaarus