ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

H Έλενα Μπουζαλά ξέρει (και) από Eurovision

Και τώρα τι να ρωτήσω; Οδηγούσα με προορισμό την πλατεία της Αγίας Παρασκευής χωρίς να έχω φτιάξει πλάνο, χωρίς να έχω διαβάσει παλιές συνεντεύξεις, χωρίς να έχω κρατήσει σημειώσεις. Η Έλενα μπήκε στη ζωή μου το 2013. Εκείνη αρχισυντακτρια στο Ladylike κι εγώ στα πρώτα digital επαγγελματικά μου βήματα. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Τη θαύμαζα και τη θαυμάζω. Η Έλενα είναι η γυναίκα που θα ήθελα να είμαι για αυτό και οι συστάσεις εξελίχθηκαν σε μία φιλία. Περήφανα δηλώνω πως είναι φίλη μου όταν με ρωτούν αν την ξέρω.

Στρίβω δεξιά στην πλατεία κι ακόμα δεν έχω καμία ιδέα. Θα αφήσω την κουβέντα να κυλήσει όπως θα κυλούσε αν ανάμεσά μας δεν υπήρχε κινητό ανοιχτό στην ηχογράφηση.

Αθλητική δημοσιογραφία και αγάπη για τη μόδα. Πάντα όμως με ανοιχτούς ορίζοντες και ανάγκη για το διαφορετικό. ”Η τηλεόραση είναι πολύ δημιουργικό μέσο που σε προκαλεί να είσαι καλός σε πολλά διαφορετικά πράγματα. Η αμεσότητά της είναι πολύ όμορφη. Ήμουν πολύ τυχερή στα επαγγελματικά μου. Πρώτη φορά στην τηλεόραση βγήκα το 2006 στην ΕΡΤ, έκανα αθλητικά δελτία ειδήσεων.”

A post shared by ebouz (@ebouz) on

 

Δε φάνηκε σε κανέναν περίεργο όταν της προτάθηκε να παρουσιάσει τον ελληνικό τελικό της Eurovision παρέα με τον Αντώνη Λουδάρο. Το στιλάτο κορίτσι της ΕΡΤ μπορεί να τα κάνει όλα. Είναι επίμονη και έτοιμη να πειραματιστεί.

”Ο ρόλος μου μαζί με τoν Αντώνη είναι να παρουσιάσω τα τραγούδια, να μην σχολιάσουμε καθόλου. Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα για τα τραγούδια και για αυτό δε θέλω να τα ακούσω καθόλου παρά μόνο στην παρουσίαση. Για να μην έχω άγχος. Πάντα παρακολουθούσα. Κάναμε βραδιές Eurovision. Εγώ είμαι τύπος, το είπε πολύ ωραία ο Καπουτζίδης, που την Eurovision ποτέ δεν την κορόιδευα, ούτε τη λάτρευα. Την αντιμετώπιζα σαν ένα διαγωνισμό που πηγαίναμε. Όσο μαθαίνω λεπτομέρειες εκ των έσω μου αρέσει ακόμα περισσότερο. Για εμένα είναι ένα project με μεγάλο ενδιαφέρον.”

A post shared by ebouz (@ebouz) on

 

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου: Μαρινέλλα

Μάθημα σολφέζ: Μπέσυ Αργυράκη

Σωκράτης: Σχολείο

Ωτοστόπ: Πανεπιστήμιο

Στοπ: Βριλήσσια

Άνοιξη: Θα ΄ναι, Σοφία Βόσσου

Die For You: Κούνημα χεριών Έλενας Παπαρίζου, λευκή φόρμα και κοτσίδα

SAGAPO: Το κλείσιμο του ματιού του Ρακιντζή στην κάμερα

My number One: Έλενα Παπαρίζου

Secret Combination: Καλομοίρα

Δική της αγαπημένη ελληνική συμμετοχή; Σχεδόν με πόνο ψυχής μου απαντά: ”Φυσικά Σάκης Ρουβάς και Shake it. Πώς είναι δυνατόν να μην κέρδισε;”

Η βραδιά του τελικού θα βρει την Έλενα με φόρεμα Λένα Κατσανίδου. Μία πρώτη γεύση. Μία κλεφτή ματιά. Με φούξια; Τολμηρή ενδυματολογική επιλογή; Για κάποια άλλη ίσως. Τώρα μιλάμε για τη γυναίκα που αντιμετωπίζει τη μόδα και το στιλ κάπως έτσι: ”Το πρωί που σηκώνομαι δε θέλω να φοράω κάτι που θα με κάνει να βαριέμαι. Κάποιος μπορεί να θεωρήσει πως αυτά που φοράω δεν ταιριάζουν αλλά είμαι εγώ. Φοράω όσα μου αρέσουν χωρίς να με επηρεάζει κάποιο αρνητικό σχόλιο. Δε μου αρέσει το βαρετό.”

Πρόβες… @lenakatsanidou big thank u #eurovision2017 #eurovisionert #lenakatsanidou

A post shared by ebouz (@ebouz) on

 

Μεγάλωσε στην Τρίπολη, τελείωσε τη γυμναστική ακαδημία στη Θεσσαλονίκη και κατευθείαν ήρθε στην Αθήνα το 1994 στο κέντρο αθλητικού ρεπορτάζ. Δούλευε ταυτόχρονα με τη σχολή και το πρώτο της κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ”Κέρδος” με θέμα τη Formula 1.

Για εκείνη κάθε θέμα έχει πολλές αναγνώσεις ανεξαρτήτως πλαισίου. Αυτά τα τελευταία είναι για να αναδιαμορφώνονται ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες.

”Θα ήθελα να ασχολούμαι πιο πολύ με τη μόδα. Θυμάμαι στην Τρίπολη όταν πήγαινα στη έκτη δημοτικού περπατούσα με τη μητέρα μου στον κεντρικό δρόμο και χαζεύαμε τις βιτρίνες. Είδα ένα ζευγάρι φούξια παπούτσια. Τα αγόρασα, άσχετα αν τα φόρεσα. Νομίζω πως αυτή η στιγμή είναι η πρώτη φορά που με απασχόλεισαι τι θα φοράω. Δεν ταίριαζαν στο υπόλοιπο στιλ γιατί ήμουν πιο αγοροκόριτσο αλλά τα ήθελα.”

Χρόνια αργότερα μπροστά στην κάμερα το αγοροκόριτσο έχει γίνει γυναίκα που ξέρει τι πρέπει να κάνει. Μικρές καθημερινές νίκες. Μα πάνω από όλα αγάπη για οτιδήποτε της ανατίθεται: ”Όταν με είδα στην τηλεόραση είπα πως πρέπει να αλλάξω τα μαλλιά μου και τα ρούχα μου.  Ήμουν πολύ σφιγμένη γιατί είχα άγχος. Το δούλεψα μόνη μου πάρα πολύ.”

A post shared by ebouz (@ebouz) on

 

Πίνει μία τελευταία γουλιά από τον καφέ της. Υπάρχει κάτι που ακόμα δεν έχεις κάνει και θα το ήθελες; ”Αυτό που δεν έχω κάνει είναι να παρουσιάσω δελτίο ειδήσεων και θα μου άρεσε πολύ. Θα με ιντρίγκαρε.”

Το δικό της αστέρι κάνει ωτοστόπ και φτάνει σε μία Άνοιξη και γίνεται My Number One μας γιατί ξέρει τον Secret Combination και απόψε θα κάνει Shake It.