NIKE

Η Ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμος Joan Benoit Samuelson θέλει να έχεις πάθος

Την Κυριακή, εσύ κορίτσι, που θα τρέξεις τον πρώτο σου μαραθώνιο ή θα κάνεις τα δέκα ή τα πέντε χιλιόμετρα, θα χρειαστείς λίγη έμπνευση. Μία σπίθα. που θα σε κάνει να συνεχίσεις όταν κουραστείς και το σώμα σου πει "δεν πάει άλλο". Η Joan Benoit Samuelson θα είναι στο πλευρό σου, όπως είναι εδώ και τόσα χρόνια από τότε που κέρδισε το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το καλοκαίρι του 1984 στο Λος Άντζελες - η πρώτη χρονιά του γυναικείου μαραθώνιου. Άφησε το πάθος της να τρυπώσει στο μυαλό σου και να δώσει δύναμη στα πόδια σου.

 

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να γίνει η Joan η εσωτερική σου coach, αρκεί μόνο να διαβάσεις όσα μας είπε πριν από λίγες μέρες, όταν βρεθήκαμε στη Νέα Υόρκη για την παρουσίαση των νέων πρωτοποριακών γυναικείων συλλογών της Nike για την άνοιξη του 2015.

 

Η σπουδαία αυτή αθλήτρια (η οποία είναι και η έμπνευση για τον γυναικείο ημιμαραθώνιο της Nike στο Σαν Φρανσίσκο) , ήταν ανάμεσα στις 27 κορυφαίες αθλήτριες που έδωσαν το παρόν, και για ακόμα μία φορά άφησε τη γεμάτη δύναμη ενέργειά της να μας συνεπάρει.

 

Στον νεότερο εαυτό μου θα έλεγα να έχει πάθος με οτιδήποτε και αν καταπιαστεί. Αν είσαι παθιασμένη με κάτι, θα κάνεις τα πάντα για το βγάλεις εις πέρας. Για μένα το πάθος μπορεί να μεταφραστεί με ένα τρέξιμο πολύ νωρίς το πρωί, με μία μέρα ξεκούραση, με τρέξιμο αργά το βράδυ, ακόμα και με το να ασχολούμαι με τον κήπο μου. Πρέπει να αφήνεις το πάθος να σε οδηγεί στα πάντα.

Η έμπνευση είναι κάτι αμοιβαίο. Όταν μεγαλύτερες από εμένα δρομείς έρχονται και με ευχαριστούν για ό,τι έχω κάνει και μετά έρχονται νεαρότερες και με ευχαριστούν που είμαι πρότυπό τους, νιώθω την ανάγκη τις ευχαριστήσω και εγώ γιατί με εμπνέουν.

Το μυστικό είναι να περιβάλλεσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ελεύθερη και που σε καταλαβαίνουν. Για μένα η οικογένειά μου είναι αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί με στηρίζουν πριν από κάθε αγώνα, όταν ο εγωισμός μου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και είμαι λιγάκι οξύθυμη.

Οι νέες γυναίκες είναι και αυτές που με κάνουν να αισθάνομαι κι εγώ νέα.

Να προσέχεις την υγεία σου. Η πρόληψη είναι ό,τι είναι και η καλή διατήρηση του περιβάλλοντος.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις τι έχουν κάνει οι άλλοι για σένα. Δίνω, λοιπόν, credit στη Nike που με κρατάει ακόμα μέσα στο παιχνίδι. Τα προϊόντα της έχουν φέρει την καινοτομία στα σπορ και συγκεκριμένα στον γυναικείο αθλητισμό Έχω αλλάξει και έχω μεγαλώσει πλέον, αλλά τα προϊόντα της, χάρη στην τεχνολογία τους, με υποστηρίζουν.

Οι στόχοι μου έχουν αλλάξει με τον καιρό. Είναι διαφορετικοί. Ωστόσο, είμαι ακόμα ικανή να παρακινώ τον ίδιο τον εαυτό και να δίνω και κίνητρο να συνεχίσουν και οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Νιώθω τυχερή που μοιράζομαι το δρόμο με τόσες γυναίκες και που κάθε φορά ο αριθμός αυξάνεται.