ΖΩΔΙΑ

Άστρα και στρες: Πώς, πόσο και γιατί αγχώνεται το κάθε ζώδιο

Ο ένας δεν αγχώνεται καθόλου, η άλλη υποφέρει σε βαθμό ανησυχητικό. Εσύ στρεσάρεσαι με τη δουλειά, η φίλη σου με τα οικογενειακά της. Γενικά το άγχος, αυτό το σαράκι που τρώει τον καθένα λίγο ή πολύ, που δεν ξέρεις από που έρχεται και προς τα πού πάει, αν είναι έμφυτο ή επίκτητο, επηρεάζεται και από την αστρολογική σου ταυτότητα. Δεν αγχώνεται το ίδιο ο Ιχθύς με τον Παρθένο (σιγά το νέο).

Κριός

Δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη δεν χωράνε, γι’ αυτό σταμάτα να τα στιβάζεις μαζί με δεκάδες άλλα πράγματα. Πιέζεσαι γιατί η ηγετική σου φύση σε κάνει συγκεντρωτικό/ή. Αλλά άνθρωπος είσαι κι εσύ, θα κλατάρεις στο τέλος. Η γυμναστική είναι ο τρόπος να το διαχειριστείς. Διάλεξε κάτι στο νερό. Κολύμβηση, ένα water sport, κάτι που να σε κάνει να ξεφεύγεις.

Ταύρος

Χαλάρωσε λίγο, πεισματάρη, νευρικέ Ταύρε. Είσαι πολύ αυστηρός/ή με τον εαυτό σου, κι αυτή η πίεση σου προκαλεί σημαντικό άγχος. Κι η αποτυχία μέσα στο πρόγραμμα είναι. Η ζωή είναι πολύ μικρή και η τοξικότητα που σου προκαλεί ο ενοχικός σου χαρακτήρας μεγάλη. Καμία βαλεριάνα, μόνο γυμναστική για να εκτονωθείς κι εσύ, όπως ο Κριός.

Δίδυμος

Τα πράγματα που σε αγχώνουν και ο τρόπος που τα διαχειρίζεσαι είναι- όπως όλα σου έτσι κι αυτά- απρόβλεπτα. Μπορεί το ίδιο πράγμα που σε αγχώνει σήμερα, αύριο να είναι εντελώς ασήμαντο για σένα ή να το αντιμετωπίζεις σαν Θιβετιανός μοναχός. Όπως και να ‘χει, τα ξεπερνάς όλα όταν περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Τότε τα βάζεις κάτω και ηρεμείς. Κατόπιν αρχίζεις τις ανακοινώσεις.

Καρκίνος

Όταν στρεσάρεσαι, βιάζεσαι να πάρεις αποφάσεις, παρόλο που σε γενικές γραμμές δείχνεις ήρεμος (δεν είσαι). Και πόσο σε αγχώνει πάντα το «μετά». Καρκινάκι μου, δεν είναι λύση η απομόνωση. Μίλα με τους δικούς σου ανθρώπους. Και ναι, η μουσική στην περίπτωσή σου λειτουργεί λυτρωτικά.

Λέων

Και οι ηγέτες έχουν κρίσεις στρες (κυρίως αυτοί βασικά). Είσαι πολύ δυνατός χαρακτήρας και δεν λυγίζεις για τα απλά, ωστόσο το άγχος σου είναι βαθιά εσωτερικό, κι ας το παίζεις «δεν τρέχει τίποτα». Ναι όλα με χιούμορ. Σωστά το πας. Όταν αισθάνεσαι ότι το κορμί σου μυρμηγκιάζει, κάνε κάτι για να ξεφύγεις. Το distraction στην περίπτωσή σου κάνει δουλίτσα. Πάρε τους δρόμους, βγες για ποτά.

Παρθένος

Καλώς την υπερανάλυση την ίδια. Εσύ κι αν αγχώνεσαι. Είσαι η καλύτερη στο να δίνεις συμβουλές αντι- στρες στους άλλους, την ίδια στιγμή που εσύ μπορεί να αρρωστήσεις από το άγχος. Κι αυτό βγαίνει προς τα έξω με διάφορους τρόπους και σύνδρομα. Βαθιές ανάσες. Εσύ είσαι γεννημένη για διαλογισμό.

Ζυγός

Η ισορροπία είναι για σένα η εκπλήρωση. Στην ασταμάτητη προσπάθειά σου να τα μπαλατζάρεις όλα αγχώνεσαι γιατί προφανώς δεν είναι εύκολο να γίνονται όλα σωστά, συνέχεια, και να μην μένει κανένας παραπονεμένος. Αγχώνεσαι πολύ για ζητήματα συναισθηματικά και θες να τα κάνεις όλα καλά. Ε δεν γίνεται πάντα. Η λύτρωσή σου είναι οι φίλοι σου. Δεν μπορείς μόνος/η, όταν νιώθεις έτσι ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ. Κάν’το, μην σκας. 

Σκορπιός

Είσαι πολύ στοχοπροσηλωμένος/η. Όταν κάτι δεν πάει όπως το θες, αγριεύεις. Οι άλλοι νομίζουν ότι απλά παραπονιέσαι ή έχεις νεύρα ενώ εσύ εκείνη την ώρα εξωτερικεύεις το άγχος που σε κατστρώει. Δεν θα το δείξεις ποτέ με αδυναμία, γιατί είσαι Σκορπιός (hello?) δηλαδή εγωιστής. Το ότι έχεις όλα τα φόντα για να κατακτήσεις αυτό που θες, δεν σημαίνει πως δεν φοβάσαι την αποτυχία. Την τρέμεις.

Τοξότης

Αγχώνεσαι και μάλιστα πολύ. Είναι σχεδόν η δεύτερη φύση σου. Θα το δείξεις μόνο σε πολύ δικά σου πρόσωπα, σε στιγμές απόλυτης ειλικρίνειας- τι κι αν το στρες σου «βρωμάει» από χιλιόμετρο-. Ναι, είσαι περιπετειώδης αλλά το γεγονός ότι σκέφτεσαι όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να συμβούν κάθε στιγμή, σε κατατρώει. Πώς γλιτώνεις; Με απόδραση. Άρχισε να τρέχεις. Κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Αιγόκερως

Ο κλασικός Αιγόκερως είναι πειθαρχημένος και συντηρητικός. Δεν ξεφεύγει- συνήθως- και μπορεί να ελέγχει τις παρορμήσεις αλλά και τα ανεξέλεγκτα συναισθήματά του. Ο κόσμος τον περνάει για άνιωθο ή αναίσθητο, μπορεί και να είναι, δεν ξέρουμε. Σίγουρα παίζει ρόλο η γήινη προέλευσή του. Ένας πολύ πιθανός λόγος που του γεννάει στρες είναι το ότι έχει τοποθετήσει τον πήχη σε πολύ ψηλό σημείο, σχεδόν άπιαστο. Αυτό το μόνιμο αίσθημα ευθύνης γυρνάει μπούμερανγκ καμιά φορά. Μία είναι η συμβουλή εδώ: σταμάτα να σκέφτεσαι και να προσπαθείς υπερβολικά για όλα.

Υδροχόος

Έχεις μία έμφυτη τάση στο να καμουφλάρεις το άγχος σου. Θες να δείχνεις κουλ (δεν είσαι). Εξ΄ου κι αυτή η νευρικότητα στις κινήσεις. Ο τρόπος για να το μετριαστεί στην περίπτωσή σου είναι να καταπιαστείς με μία τέχνη, να χρησιμοποιήσεις δημιουργικά τα χέρια σου. Μόνο αν διοχετεύσεις όλη αυτή την ένταση κάπου όμορφα θα βρεις ηρεμία. 

Ιχθύς

Τυπικά τα Ψάρια είναι οι ευαίσθητοι, διαισθητικοί, ονειροπόλοι της δωδεκάδας. Κι έτσι είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχετε στρες. Το διαχειρίζεστε αποφεύγοντας να αντιμετωπίσετε αυτό που σας αγχώνει. Όχι και τόσο αποτελεσματικό βέβαια. Ίσως βοηθούσε και ήταν πιο πρακτικό να βγάλετε αυτό που σκέφτεστε στο χαρτί. Να γράφετε αυτά που σας απασχολούν για να τα λύσετε.