ΖΩΔΙΑ

Πού να πας διακοπές σύμφωνα με το ζώδιό σου

Θες vacations περιπετειώδεις ή σ' αρέσει να απλώνεσαι κάτω από μια σκιά και να σηκώνεσαι μόνο για τ' απολύτως απαραίτητα; Διακοπές σε ερημονήσι ή στην καρδιά του κοσμοπολιτισμού; Με φίλους ή με plus one; Λογικά έχεις ήδη κλείσει πού θα πας φέτος, αλλά ίσως θα έπρεπε πρώτα να 'χεις ρίξει μια ματιά στα παρακάτω. Ζώδια και διακοπάρες.

Κριός

 Εσύ τώρα με το ζώδιο που ‘χεις σιγά μην κατσικωθείς κάτω από την ομπρέλα. Ο typical Κριός θέλει δραστηριότητα, γιατί τι είναι να κάθεται πάνω στην ξαπλώστρα με τις ώρες, κανένας αργόσχολος; Ελπίζω να μην έχεις κάνει το λάθος κι έκλεισες δωμάτια σε κανένα απομονωμένο νησάκι των μικρών Κυκλάδων. Εσύ από Άνδρο και βάλε φέτος, να ‘χει διαδρομές το νησί, παραλίες που σπας λάστιχο μέχρι να φτάσεις και φυσικά οργανωμένες με κουλούρες και jet ski.

Ταύρος

Eσύ είσαι παιδί της καλοπέρασης. Δεν έχει τόση σημασία πού θα πας, όσο το πού θα μείνεις. Γυρεύεις πολυτέλεια και φροντίδα, να ‘χεις την άνεσή σου, τη βολή σου. Μην κάνεις το λάθος και παρασυρθείς από τίποτα περιπετειώδεις τύπους και τραβηχτείς σε ελεύθερα camping κι άλλα τέτοια ταλαίπωρα. ‘Ασ’ τους να ξεροσταλιάζουν στην παραλία μέσα στο μουσαμά, εσύ απέναντι, στο resort. Δεν είσαι για πολλά.

Δίδυμος

Ο ορίτζιναλ ο Δίδυμος βαριέται τα πάντα ώσπου να πει «Ελαφόνησος». Θέλει ο προορισμός να έχει απ’ όλα για να μην ξεμείνει από επιλογές και ταράξει με τη γκρίνια του όποιον έκανε το σφάλμα να τον πάει «κάπου ήρεμα» πλήξει. Ο Δίδυμος θα ξυπνήσει νωρίς «για να μη χάσει τη μέρα», θα πάει σε δύο παραλίες για μπάνιο, γιατί όχι με τα πόδια, να περπατήσει κιόλας, θα πάει και στο αξιοθέατο μετά το μπάνιο, στην απομονωμένη ταβέρνα που κάποιος του είπε ότι  σερβίρει κάτι φοβερά κεφτεδάκια με black angus ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. Όπου κι αν πάει, θα το φέρει τούμπα το μέρος. Κι αν του φανεί βαρετό, θα πάρει το καράβι και θα πάει μονοήμερη στο απέναντι. Μια ζωή την έχουμε.

Καρκίνος

Αφού πρώτα έχει πειστεί να ξεκουβαλήσει από το σπίτι ή να απαρνηθεί το ορεινό χωριό της μαμάς του που πάει τα τελευταία 15 χρόνια γιατί βολεύεται και τα ‘χει όλα στο πιάτο, του αρέσει πάρα πολύ, το Καρκινάκι πάει διακοπές, αλλά όχι για πάρα πολλές μέρες κι όχι πολύ μακριά από το σπίτι του. Ιδανικός προορισμός λοιπόν για σένα Καρκίνε, κάτι σε Σπέτσες, κοντινό και μαζεμένο που μετά από πέντε μέρες τα ‘χεις δει όλα, όποτε γυρνάς σπίτι σου που τόσο σου έλειψε. Κάτι Σαμοθράκες και Καρπάθους είναι πολύ μακριά για τα γούστα σου. Θα καταπιεστείς.

Λέων

Άνεση ή θάνατος, ενδιάμεσο δεν υπάρχει, δεινοπαθείς βρε Λέοντα. Την εξαίρεση θα την κάνεις και θα κατεβάσεις τα standards σου αν σε εμπνέει η παρέα, αλλά αν ήταν στο χέρι σου θα πήγαινες μόνο σε ξενοδοχειάρες all inclusive, να μην κουνιέσαι ρούπι από την πισίνα. Η ερημική παραλία που κάνεις 45 λεπτά να κατέβεις αλλά σε ανταμείβει με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της και της λευκή της άμμο σ’ αφήνει παγερά αδιάφορη.

Παρθένος

Εσύ, παρά το γεγονός ότι όλοι σε λένε ψυχανάγκα είσαι καλόβολο ως προς τον προορισμό. Θα πας παντού γιατί θες να δεις όσα περισσότερα μέρη γίνεται στη ζωή σου (αυτό που είπα πριν για τον ψυχαναγκασμό, ξέχνα το), αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα. Αν θέλει κάποιος να σε εξοντώσει, σου απαγορεύει να οργανώσεις τις διακοπές σου τουλάχιστον τρεις μήνες πριν. Κι εκεί που θα πας, θα θες να τα δεις όλα για να ‘χεις άποψη αύριο μεθαύριο, στην κλασική κουβέντα για τα νησιά που κάνουν όλοι. Για να κάτσεις ήρεμα κάτω από την ομπρέλα χωρίς να απαιτείς να κάνεις κάτι θα πρέπει να σε βιδώσουν με ούπα και να σου κλείσουν το στόμα με χαλικάκια.

Ζυγός

Μπορεί φέτος να πας διακοπούλες στην Κίμωλο (γιατί πήγαν όλοι πέρσι οπότε πρέπει να πας κι εσύ), αλλά με το χέρι στην καρδιά ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό λαχταράς πιο πολύ. Κάτι που να συνδυάζει τερπνό κι ωφέλιμο. Κάτι Μαλδίβες που δεν έχει να δεις τίποτα πέρα από το απέραντο γαλάζιο και τον εξωτισμό τον ίδιο, δεν σου λένε και πολλά. Εσύ θες τέχνες, ψυχαγωγίες, να ‘χει πράμα να γκουγκλάρεις ανακαλύψεις,  κι ας μην το κάνεις ποτέ γιατί η υπόλοιπη παρέα σε βρίζει που θες να τους τρέχεις στα μουσεία κάτω από το λιοπύρι αντί να πάτε να κάνετε κανά μπάνιο. Θες να έχεις επιλογές, εγώ σε νιώθω.

Σκορπιός

Στη δική σου περίπτωση συμβαίνει το εξής. Κατά βάθος θες να νοικιάσεις ένα δωμάτιο πάνω από μία παραλία και να κάνεις μόνο αυτή τη διαδρομή, αλλά μια καταπιεστική δύναμη σε ωθεί να πηγαίνεις σε πιο εναλλακτικά μέρη για διακοπές. Επίσης άνθρωπο της περιπέτειας δεν σε λένε, αλλά για κάποιο λόγο σε τέτοιες εξελίσσονται οι διακοπές σου. Μ’ εκείνα και με τ’ άλλα συμβαίνει λοιπόν αυτό που θες, δηλαδή πάντα έχεις μια καλή ιστορία διακοπών ν’ αφηγηθείς, κι ας οφείλεται σε γκαντεμιά. Επειδή η εξωτερική εμφάνιση είναι από αυτά που σε τραβάνε, επίλεξε να πας διακοπές κάπου με πρόσβαση σε όμορφη θέα και ιδανικά όχι 15Αυγουστο, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την αισθητική σου το μπούγιο στην παραλία.

Τοξότης

Αναζητάς το νέο, το ανεξερεύνητο, το καινοτόμο με το κιάλι, σαν τον Μαγγελάνο. Το πόσο σε τρελαίνει να ανακαλύπτεις μέρη και νησιά που δεν ξέρουν πολλοί και μετά να γίνονται μόδα, δεν λέγεται. Ζεις μόνο για να ‘χεις να λες μετά πως «όταν πήγαινα εγώ διακοπές στη Δονούσα, εσείς δεν ξέρατε πού πέφτει στο χάρτη γατάκια». Το μέρος που πας θες να το κάνεις δικό σου. Αν όμως δεν σ’ αρέσει, υποφέρεις, δεν προσαρμόζεσαι με τίποτα. Γι’ αυτό πριν αποφασίσεις πού θα κάνεις διακοπές, σκέψου το διπλά. Λυπήσου μας.

Αιγόκερως

Επειδή γενικά έχεις αφιερώσει τη ζωή σου στο πώς θα γίνεις πιο πλούσια/έξυπνη/επιτυχημένη/ικανή κι άλλα τόσα αγχωτικά, έχεις ανάγκη από διακοπές μακράς διαρκείας κι από πραγματικό άραγμα. Η φύση σου θα σε ωθήσει προς μία επιλογή που θα συνδυάζει τα πάντα- και ηρεμία και νταβαντούρι, και πολυκοσμία και ερημία, αλλά μεταξύ μας, αυτό που χρειάζεται είναι να πας σ’ ένα μέρος που άνθρωπος να μην υπάρχει, να αποφορτιστείς κι ας ζορίζεσαι στην ιδέα ότι δεν θα πρέπει να σκέφτεσαι και να οργανώνεις κάτι με τις ώρες.

Υδροχόος

Εσένα σ’ αρέσουν τα παρεΐστικα νησιά, δεν μπορείς την υπερβολική ησυχία, νιώθεις ότι σ’ έχουν βάλει τιμωρία. Έχεις το σύνδρομο του «θέλω να τα κάνω όλα» ακόμα κι αν δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου από την κούραση, οπότε κάνε μία επιλογή νησιού μεγέθους από Αμοργό και πάνω, μη σου πω Ρόδο, ειδικά αν έχεις αρκετές ελεύθερες μέρες. Τα πολύ μικρά νησάκια σε περιορίζουν, εκτός κι αν το πλάνο είναι να τα πάρεις όλα σβάρνα από λίγο. Μα τι μαζοχισμός.

Ιχθύς

Για τις διακοπές σου μπορείς να ταξιδέψεις ακόμα και πολύ μακριά. Αλλά με το που θα φτάσεις, φρένο. Δεν θες ούτε πολλά χιλιόμετρα ούτε ακρότητες στις μετακινήσεις. Κάτι να περπατιέται ακόμα και με τα πόδια είναι ιδανικό για σένα. Τα σούρτα φέρτα σου χαλάνε τη διάθεση. Μεταξύ μας, πάλι στα Κουφονήσια θες να πας, αυτά ξέρεις αυτά εμπιστεύεσαι και ιδανικά να σου το οργανώσουν οι άλλοι, εσύ δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Προτιμάς να κοιμηθείς από το να ψάχνεις για δωμάτιο στο ίντερνετ αφού «το πολύ πολύ βρίσκεις κάτι με το που φτάσετε, σιγά». Ο Ιχθύς απεχθάνεται να χάνει χρόνο με διαδικασίες που δεν τον κάνουν να περνάει ωραία. Κανείς δεν το γουστάρει, αλλά το Ψαράκι το δείχνει πιο πολύ απ’ όλους. Έτσι κι αλλιώς, όπου και να πας, γύρω γύρω θάλασσα θα ‘χει, σιγά τη διαφορά, που θα ‘λεγες κι εσύ.