ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του Σαββατοκύριακου 11-12 Νοεμβρίου.

Από τις 7 του μήνα η Αφροδίτη βρίσκεται στον Σκορπιό, όπου θα παραμείνει ως την 1η Δεκεμβρίου. Αντιλαμβανόμαστε τη ζωή με τον πιο έντονο τρόπο και με τη διαίσθησή μας στα ύψη, ενώ από πίσω να παίζει το “Όλα ή τίποτα” του Καρβέλα. Από το Σάββατο, ο Κρόνος σε τρίγωνο με τον Ουρανό φέρνει τη ζωντάνια σε τομείς της ζωής μας που είχαν κοιμηθεί, ωστόσο με το πέρασμα της Σελήνης στην Παρθένο, πιο εύκολα σας βλέπω να φτιάχνετε ντουλάπες παρά να ξεκινάτε (για 37η φορά) pilates.

Για πληρέστερη εικόνα της πρόβλεψής σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας.

ΚΡΙΟΣ

Με άγριες διαθέσεις σάς βρίσκει η είσοδος τη Αφροδίτης στον Σκορπιό, καθώς θυμάστε σαν την Ασπασία Βαρδάτσικου πώς να κάνετε το σαλόνι σας Κολωνάκι και την κρεβατοκάμαρά σας Μεταξουργείο. Από εκεί που τα αισθήματά σας για τον Θανάση θύμιζαν Άντζελα Δημητρίου να στραβώνει μούρη και να αποκαλεί τον Γιώργο Τρούπη “αυτό το τρούπι”, αποφασίζετε πως είναι μάταιη η όποια απόπειρα αντίστασης στη φλογερή σας φύση. Πρωτίστως, δηλαδή, για εσάς αποφασίζετε να αναθερμάνετε τη σκέση (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να μην αρχίσετε πάλι να πιστεύετε πως ο Θανάσης μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε τα απωθημένα σας και τα κάρβουνα που σας καίνε την ψυχή. Τα οικονομικά σας κάπως ισορροπούν, όμως η δουλειά σάς προβληματίζει, κυρίως διότι δεν είναι εύκολο όλοι να ακολουθούν τις δικές σας ιδέες και τους δικούς σας ρυθμούς – ιδίως όταν δεν υπάρχει και ουσιώδης λόγος.

ΤΑΥΡΟΣ

“Ωραία που ‘ναι η ζωή, Κατερίνα”, έλεγε ο Νότης Περγιάλης στα “Κόκκινα Φανάρια” και του απαντούσε εκείνη “Καλjή” είναι. Με την Αφροδίτη στο Σκορπιό εξαφανίζεται οποιαδήποτε εστία inner μιζέριας – η οποία βασάνιζε εσάς κι εσάς μόνο – καθώς η τίγρης μέσα σας ξυπνά και θα παραμείνει αδάμαστη μέχρι να αποφασίσετε πως βαρεθήκατε το δυναμισμό και την απόλαυση (σπόιλερ: δεν θα το αποφασίσετε, καθότι το κρύο αντιμετωπίζεται μόνο έτσι). Γκομενικώς είστε ασταμάτητοι, επαγγελματικώς προσπαθείτε να επιτύχετε το ίδιο, ωστόσο η ασάφεια στα καθημερινά ζητήματα μπορεί να σας στείλει για τακούνια. Το κεκαλυμμένο “πολύ” σας μπορεί να πιάσει τόπο και εκεί, αν και πρέπει να θυμάστε πως ο άνθρωπος και τα corporate values (έστω και ενός περιπτέρου) δεν μεταβάλλονται από τη μια μέρα στην άλλη επειδή το είπε ένας Ταύρος (αν και ίσως θα έπρεπε). Μη χάνετε τις στιγμές, όπως και να έχει. Α, και αν νομίζετε πως θέλετε να έχετε τον έλεγχο σε όλα, καλώς παρατηρήσατε. Κι αυτό μέσα στις στιγμές εντάσσεται.

ΔΙΔΥΜΟΙ

H Αφροδίτη στον Σκορπιό σάς εξαναγκάζει να προσέξετε την υγεία σας – και όταν λέμε υγεία δεν εννοούμε μόνο το μπότοξ, το οποίο φροντίζετε έτσι κι αλλιώς με ιδιαίτερη επιμέλεια. Μιλάμε για το γυμναστήριο, για το περπάτημα, έστω, για την καλή διατροφή και για την πνευματική σας ξεκούραση πάνω από όλα αυτά. Τώρα που η δουλειά στρώνει ξανά (έστω κι αν είναι μπόλικη), μπορείτε να μπείτε σε ρυθμούς “προσέχουμε για να έχουμε” και μάλιστα να τους κρατήσετε ανεξάρτητα από την επίδραση οποιουδήποτε παράγοντα αποσυντονισμού. Γκομενικώς σκέφτεστε πάλι τα ίδια, και σ’ αυτό δεν υπάρχει σωτηρία, αν δεν επιβληθείτε στον εαυτό σας. Το ξέρουμε όλοι, πιο εύκολα ξεκινάτε TRX παρά σταματάτε το stalking του πρώην Θανάση στα σόσιαλ. Αν τίποτα δεν σας πιάνει, θυμηθείτε τους Beatles και τη βοήθεια των φίλων σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κέφια και ζημιές στο μαγαζί. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι κάτι σαν τον νεσκαφέ φραπέ: σημαίνει την απόλυτη ευχαρίστηση και δροσιά και σάς πιάνει αμέσως, χωρίς να σας αφήνει περιθώριο να σκεφτείτε με τι μπορείτε να γκρινιάξετε. Νέες γνωριμίες προκύπτουν, παλιές γνωριμίες εξελίσσονται ευχάριστα, ενώ οι κοινωνικές σας σχέσεις φουντώνουν αυτό το διήμερο του πνευματικού αράγματος. Μέσα σε όλη αυτή την ανάλαφρη ατμόσφαιρα, ξεχνάτε να αναλογιστείτε ότι και οι άλλοι περιμένουν από εσάς να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας, όσο εσείς περιμένετε από αυτούς να είναι απίκο όταν και όποτε σάς πιάνει η υπαρξιακή διχοτόμησή σας. Μέχρι να βρείτε όρεξη να ασχοληθείτε με αυτό, ζήστε τις όμορφες στιγμές που αναλογούν σε εσάς και το Θανάση – αλλά οπωσδήποτε διαχωρίστε τι αισθάνεστε από το τι “πρέπει” να αισθάνεστε.

ΛΕΩΝ

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό σάς σπρώχνει σε μια ιδιαίτερου τύπου ντάγκλα. Τα οικογενειακά ζητήματα σάς περιμένουν στη γωνία – ενώ κανονικά θα έπρεπε να σας περιμένει ο Θανάσης με μια μπουκάλα τζιν κι ένα καφάσι τόνικ – και εσείς δεν έχετε καμία όρεξη να ασχοληθείτε με οτιδήποτε πρακτικό, πέραν της πρόσκαιρης καλοπέρασης, η οποία βρίσκεται σε δυσαρμονία με όσα συμβαίνουν στη δουλειά. Η απομόνωση δεν είναι λύση, αλλά αν έτσι τη βρίσκετε αυτές τις μέρες, πραγματώστε εγκλεισμό, χωρίς όμως να αφήνετε κανένα περιθώριο στους άλλους να αντιληφθούν τι συμβαίνει και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση σε βάρος σας, ιδίως αν έχετε να συζητήσετε για τα προικιά σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό φέρνει κοινωνικότητα – και μάλιστα όχι εξαναγκασμένη – ενώ παράλληλα θα βρεθούν στο δρόμο σας επαγγελματικές ευκαιρίες από αυτές που περιμένατε πιο πολύ κι από τη νέα σειρά πανιών με μικροΐνες από γνωστή εταιρία καθαριστικών ειδών. Όλα είναι στο μυαλό σας σε ένα δημιουργικό μπάχαλο, το οποίο φυσικά σιχαίνεστε, αλλά παράλληλα σκέφτεστε πώς ήταν και οι προηγούμενες ημέρες, όπου τίποτα δεν συνέβαινε, ούτε καλό, ούτε κακό και κάπως παρηγορείστε με την πρόοδο των πραγμάτων. Η αλήθεια είναι πως θέλετε να σκέφτεστε μόνο το σον σον σας και το ντιριντάχτα με τον Θανάση – και καλά κάνετε, δεν είστε χαζοί, μπερδεμένοι είστε. Αν αφεθείτε λίγο στη ροή των πραγμάτων και οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) θα φτιάξουν και το Σαββατοκύριακο θα είναι όπως σάς αξίζει: γεμάτο, χαλαρό και χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις στη μοναδική σας σοφία, όπως αυτή διοχετεύεται στα τετριμμένα.

ΖΥΓΟΣ

Λεφτάκια δε θέλατε; Λεφτάκια θα λάβετε, και γι’ αυτό θα κάνει το κουμάντο της η Αφροδίτη από τον Σκορπιό, φέρνοντας επιτέλους κάποια οικονομική ασφάλεια στην καθημερινότητα που από τον Αύγουστο έχει τεντωμένο το χέρι και ζητάει καθημερινά όσα και η Μαράια Κάρει πριν πάει για ψώνια. Γκομενικώς πιέζεστε από τα ζόρια του Θανάση, αλλά δεν ασχολείστε ιδιαίτερα επί της ουσίας, διότι το μυαλό σας είναι στις επενδύσεις (ναι, και το κραγιόν από τα MAC μετά από τέτοια οικονομική στενότητα, επένδυση θεωρείται). Το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για να χαλαρώσετε και, επιτέλους, να σταματήσετε να υποδύεστε την οικογένεια από τη διαφήμιση του ΒΙΤΑΜ (ναι, όλη την οικογένεια, από τον πατέρα ως το σουπλά), φοβούμενοι ότι θα προδοθεί το μεγάλο μυστικό σας, ότι όσα distractions κι αν υπάρχουν στη ζωή σας, τίποτα δεν θα καταφέρει να απαλύνει τις πληγές των προηγούμενων μηνών, εκτός της επί της ουσίας προσπάθειας να σχετιστείτε με τον Άλλο.

7

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έφτασε, λοιπόν, η εποχή για το δικό σας “Λάμπεις, Μπάμπη μου”, καθώς η Αφροδίτη πάνω σας δίνει εύνοια στα πάντα και κυρίως στα προσωπικά σας θέματα. Δεν έχετε ανάγκη τόσο την αυτοπεποίθηση όσο τον καθησυχασμό, ότι ο Θανάσης βρίσκεται εκεί (ή δε βρίσκεται, αλλά τώρα με την Αφροδίτη θα είναι εξαιρετικά πιθανό να τον έλξετε όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τη Μύριαμ Απλού στην ταβέρνα του Βοϊδόμπεη στην Αστόρια) και μάλιστα σάς παρακολουθεί μαγεμένος, κι ας απαγγέλλετε τα συστατικά για ένα επιτυχημένο ρυζόγαλο. Για κάποιες μέρες δεν θα περνάτε απαρατήρητοι κι αν αυτό, υπό κανονικές συνθήκες, έως και σας ενοχλεί, αυτή τη φορά θα σάς βοηθήσει να προχωρήσετε και ό,τι λιμνάζει στη δουλειά. Πέρα και πάνω από όλα, αυτές οι μέρες είναι για την προετοιμασία του χειμώνα που έρχεται, κυρίως σε επίπεδο συναισθημάτων. Ναι, σωματική ξεκούραση δεν προβλέπεται άμεσα, όμως τι είναι η φυσική αντοχή μπροστά στη δόξα;

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό σάς βοηθάει να αφήσετε για λίγο τις (μπετοναρισμένες) απόψεις σας και να αφεθείτε στο ένστικτο και τη διαίσθησή σας. Αν τις 360 ημέρες του έτους γκρινιάζετε στους υπόλοιπους γιατί “κανείς δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα” και “κανείς δεν καταπολεμά τη συλλογική αδιαφορία όπως εγώ”, ήρθε η ώρα να καταλάβετε πως η έννοια του αυτονόητου είναι πιο vague κι από τις πολιτικές απόψεις της ΔΗΜΑΡ. Όλη αυτή η διάθεση προσέγγισης των καταστάσεων μέσω των τούνελ που θα ανοίξετε κάτω από την επιφάνεια χρωματίζεται από την ευχάριστη νότα του απλού, καθημερινού και – εν πολλοίς – ξεχασμένου πάθους για τον Θανάση. Αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη κοινωνικότητα των ημερών σάς φτιάχνει τη διάθεση, η οποία δεν μπορεί να πτοηθεί ούτε από την οικονομική στενότητα (η οποία κατά περίπτωση βρίσκεται απλά στο μυαλό σας και τον μύθο του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τρία πουλάκια κάθονται και αγναντεύουν εσάς να αράζετε στην πλατεία και να πίνετε τον ένα φρέντο μετά τον άλλο, σαν να μην υπάρχει δουλειά, επαγγελματικό μέλλον που οφείλετε να σκεφτείτε και κόσμος που αναζητάει την παρέα σας πιο πολύ από ό,τι αναζητάει σπόνσορα για να του πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό φέρνει όλα τα αγόρια και τα κορίτσια στην αυλή σας, όμως εσείς τσινάτε απέναντι στο ενδεχόμενο όλοι αυτοί να μην σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι – κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο. Αν, πάντως, αποφασίσετε να πιάσετε τα θέματα ένα ένα, με σάλιο και υπομονή, η λανθάνουσα καντήφλα του Σαββατοκύριακου θα ξεπεραστεί ή, έστω, θα καλυφθεί προσωρινά ώστε να μη σας εμποδίζει άμεσα στα πλάνα εξόδου σας. Ναι, φυσικά και χρειάζεται δραστική λύση, αλλά πώς θα τη δρομολογήσετε που όλα σας φταίνε και τίποτα δε σας κάνει ευχαριστημένους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκρηξη κοινωνικότητας που σας προκαλεί διαρκώς η Αφροδίτη από τον Σκορπιό δεν έχει μόνο αντίκτυπο στον τραπεζικό σας λογαριασμό και το συκώτι σας, αλλά πιάνει τόπο στα επαγγελματικά, καθώς μετά από αρκετό καιρό επιδεικνύετε την πραγματική ένταση με την οποία θέλετε να ζείτε κάθε μέρα. Αν ακόμα έχετε αμφιβολίες σχετικά με την εμπιστοσύνη που πρέπει να σας δείχνουν οι άνθρωποι γύρω σας, καλά κάνετε, κυρίως όμως γιατί όταν παίρνετε τον εαυτό σας παραπάνω από όσο πρέπει στα σοβαρά, τότε βυθίζεστε σε μια ιδιότυπη κατάσταση δειλίας, η οποία δεν εξυπηρετεί τη μεταβατική φάση που περνάτε. Γκομενικώς κάτι κινείται (και στατιστικά να το δείτε, με τόσα σούρτα φέρτα), όμως δεν είστε ακόμα έτοιμοι για μεγάλα βήματα. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι δεδομένου ότι, ας μη γελιόμαστε, για να βρεθεί ο άνθρωπος που θα σας συγκινήσει γνησίως θα πρέπει να είναι εξίσου συναρπαστικός (και κατά τόπους ασυνάρτητος) με εσάς.

ΙΧΘΥΕΣ

Ενώ η βδομάδα τσούλησε όμορφα, με σον σον και κοζερί και ένα σωρό εξωσχολικές δραστηριότητες στις οποίες είχατε καιρό να επιδοθείτε, ένα άγνωστης προέλευσης άγχος απειλεί να πνίξει το Σαββατοκύριακό σας. Ευτυχώς, η Αφροδίτη στον Σκορπιό έκανε (και θα εξακολουθεί να κάνει) δουλίτσα, φτιάχνοντας τη διάθεσή σας και δίνοντας μια νέα πνοή στην καντήφλα της καθημερινότητας. Οι μέρες αυτές είναι για ανώτερες πνευματικές αναζητήσεις – και όχι μόνο για το τι πιστεύει ο Θανάσης για το παστίτσιο σας, μη σώσει και το φάει αν δεν του αρέσει. Η πίεση στη δουλειά, την οποία φέρνετε σπίτι επιμελέστατα κάθε βράδυ, σάς επιβάλλει με τον τρόπο της τον υπαρκτό ζαμανφουτισμό, όχι μόνο επειδή είδατε και πώς είναι να αλαφραίνει η ατμόσφαιρα, αλλά ταυτόχρονα επειδή, μια στο τόσο, θυμάστε παλιές εποχές όπου, εκτός από λεφτά, υπήρχαν και άλλα πράγματα, όπως η αυτοπεποίθηση.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr