ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 20-21 Ιανουαρίου.

Η Νέα Σελήνη της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τα μεγαλόπνοα σχέδιά μας, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους που θα βελτιώσουν αισθητά τη ζωή μας. Τώρα καταλαβαίνουμε πόσο εξαρτάται από εμάς αυτή η έννοια που ονομάζεται γενικά κι αόριστα “ευτυχία”, η οποία εξειδικεύεται διαφορετικά για τον καθένα και για την επίτευξη της οποίας δεν προσφέρεται η παροχή συμβουλών και αόριστων παραινέσεων από ανθρώπους εκτός της ζωής μας. Από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο Ήλιος στον Υδροχόο μάς ωθεί να μιλήσουμε χωρίς ενδοιασμούς, να αναζητήσουμε τη δική μας αλήθεια, να ερμηνεύσουμε τους ανθρώπους με βάση τις δικές μας αντιλήψεις και να προσπαθήσουμε να τους επιβάλουμε τη δική μας οπτική στην καθημερινότητα. Φυσικά και στο τέλος της ημέρας είναι πιθανό να έχουμε γίνει από δυο χωριά με όλους, αυτό όμως δεν έχει σημασία, καθώς όλες οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή από παρεξηγήσεις ξεκίνησαν.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο.

ΚΡΙΟΣ

Αν η αρχή της εβδομάδας είχε το ύφος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μανουριασμένου σε πάνελ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο απέναντί του, το Σαββατοκύριακο έχει το ύφος του ιδίου πολιτικού, απλά καλεσμένου στο Ερωτοδικείο. Έτσι, με ένα γαρίφαλο στο αφτί και μια τσαχπινιά στο μάτι θα προχωρήσετε το Σαββατοκύριακο, καθώς η Αφροδίτη και ο Δίας στον Υδροχόο θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις (και σε επίπεδο συνείδησης, η οποία είναι σαν καταπιεσμένο τετράχρονο σε παιδική χαρά – δεν ηρεμεί ποτέ και κάνει διαρκώς ζημιές). Αν είστε σε φάση για κάποιο νέο ξεκίνημα, το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για να το μελετήσετε και να το σχεδιάσετε, ενώ επιβάλλεται και να βγείτε, καθόσον η καντήφλα καραδοκεί πάντα και είναι κρίμα να σας πάρει από κάτω τώρα που κάτι πάει να γίνει σε όλους τους τομείς – των γκομενικών συμπεριλαμβανομένων.

ΤΑΥΡΟΣ

Απέξω είστε ήρεμοι και απολύτως συνεννοήσιμοι και κατανοητικοί με όλους και από μέσα έχετε το φρύδι σηκωμένο καθώς αρθρώνετε τη φράση “άχρηστοι, όλοι σας”. Οι αδικίες στη δουλειά κάπως θα μετριαστούν από τις 18 του μήνα, καθώς κι εσείς οι ίδιοι θα πάρετε πιο ζεστά τη φάση και θα προσπαθήσετε να επιβάλετε αυτό που θέλετε και μάλιστα χωρίς κανέναν εκβιασμό εκ μέρους σας (έτσι κι αλλιώς οι εκβιασμοί κι εσείς είναι σαν το καφέ με το μαύρο, πάντα έρχονται σε μια άχρηστη αντίθεση). Πάντα θέλετε να βγάζετε τον καλύτερο εαυτό σας στη δουλειά, οι άλλοι είναι που σας χαλάνε τη φάση με την τεμπελιά/ αδιαφορία/ διαφορετική προτεραιοποίησή τους. Σε κάθε περίπτωση, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ρομαντικό και κουμπώνει απόλυτα με τη διάθεση ανανέωσης που σας διακρίνει από τη μέση της εβδομάδας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εδώ και καιρό έχετε παράπονο (αλλά δεν τολμάτε να το ξεστομίσετε διότι φταίτε πάρα πολύ γι’ αυτό) ότι οι φίλοι σας δε σας δίνουν σημασία και δε σας λένε πόσο σας αγαπάνε και πόσο σας υπολήπτονται και γενικά πόσο σας θαυμάζουν. Ναι, αυτό συμβαίνει διότι το τελευταίο δεν ισχύει ιδιαίτερα πλέον, καθόσον έχετε επιλέξει να χτίσετε ένα τείχος γύρω σας (δε μας νοιάζει αν είναι από ανασφάλεια ή από πειραματισμό) και δεν μοιράζεστε κι εσείς τίποτα μαζί τους. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο τουλάχιστον θα σας φτιάξει λίγο τη διάθεση, παράλληλα θα παίξουν και κάποια λεφτάκια για να πνίξετε στον καταναλωτισμό τον υπαρξιακό σας πόνο, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έρθουν στο προσκήνιο διάφορα οικογενειακά θέματα, με τα οποία είναι ευκαιρία να ασχοληθείτε για να μην πάθετε με το σόι σας ό,τι έχει συμβεί με τους φίλους σας. Φυσικά και όλο αυτό μπορεί να ανατραπεί, μόνο όμως αν είστε απολύτως σίγουροι ότι μπορείτε/ αξίζει να μοιραστείτε τα σώψυχά σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτή η Αγγελική Ηλιάδη που παίζει στο κεφάλι σας όλη τη βδομάδα, και δώσ’ του “Τη μοναξιά φοβάμαι” και ξανά μανά να κοιτάτε το κενό με το βλέμμα της Καίτης Τόγκα όταν την πότιζε ο Σάββας τα δικά του υπνωτικά, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πρώτον διότι δεν ερείδεται στην πραγματικότητα (μια χαρά σας τρέχουν τα γκομενάκια και αυτές τις μέρες) και δεύτερον διότι σας χαλάει το εκδρομικό μότζο του Σαββατοκύριακου. Η Αφροδίτη από τις 18 του μήνα στον Υδροχόο θα προσπαθήσει να σας κρατήσει δέσμιους των εμμονών σας και για να μη φτάσουν στο σημείο να σας κάνουν μια χαψιά, καλό είναι να ξεφορτωθείτε τους ανθρώπους που σας γκριλάρουν τον εγκέφαλο με τον άκρατο αρνητισμό τους. Δεδομένου ότι και λεφτάκια έχετε για να μπορείτε να κινηθείτε, πάτε μέχρι τη Χαλκίδα να φάτε καμιά πετροσωλήνα κι αφήστε τα “blues της άγριας νιότης” στο σπίτι.

ΛΕΩΝ

Ζείτε τον υπαρκτό ζουζουνισμό με τον Θανάση, κι ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω σας δεν έχει καμία σημασία για τη ροή της καθημερινότητας. Φυσικά και σας αξίζει αυτή η “στροφή στο εμπορικό”, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα δουλεύατε τόσο πολύ που ξεχνούσατε ως και να θαυμάσετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη, ψιθυρίζοντας “φτου σου κούκλα μου” κρυφά από όλους τους άλλους (μη σας πουν και ψώνια). Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω σάς βοηθάει να βάλετε νέες βάσεις για τη δουλειά, αλλά από βδομάδα, διότι το Σαββατοκύριακο θα αφοσιωθείτε στον Θανάση και τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και θα εξακολουθεί να μην έχει σημασία τίποτα εκτός αυτής. Συνεχίστε έτσι όσο μπορείτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ας ξεκινήσουμε με τα της δουλειάς, η οποία θα σας απασχολήσει λίγο πιο “άγρια” από την Πέμπτη και μετά. Η υποτονικά αγχώδης φύση σας μπορεί να φτάσει πανεύκολα στη (μουγγή, γιατί ποτέ δε θέλετε να ενοχλείτε) υστερία, την οποία θα βιώνετε ολομόναχοι, και γι’ αυτό καλό θα ήταν να διαχωρίσετε εξαρχής μέσα σας ποια είναι τα δημιουργικά κομμάτια της δουλειάς σας (όπου κι αν εντοπίζονται) από αυτά που κάνετε για τον βιοπορισμό και να “καταπιείτε” τα δεύτερα όμορφα κι ωραία όπως κάνουμε όλοι. Και δεν θα σας έλεγα να το κάνετε, αν δεν ήταν εντελώς δευτερεύον για το Σαββατοκύριακό σας, καθόσον μετά από μέρες είστε σε καλύτερη φάση σωματικά και ψυχολογικά και έτσι μπορείτε να το ρίξετε έξω και να παραμείνετε σε απόσταση ασφαλείας από τα χειμωνιάτικα blues – πράγμα για το οποίο φροντίζει συστηματικά και ο Θανάσης.

ΖΥΓΟΣ

H Αφροδίτη και ο Ήλιος στον Υδροχόο σας πάνε πάρα πολύ, καθότι deep down είστε σαν την κυρία Μαρίκα, τη γιαγιά μας φίλης μου, που λέει ότι από όλα τα πράγματα στον κόσμο, ένα μόνο δε μπορεί: την ασκήμια (πάντα με κάπα η ασκήμια). Όλα μπορείτε να τα αντέξετε (ίσως αν μπορούσατε λιγότερο, θα ήσασταν πιο ήρεμοι διαχρονικά), εκτός από τη στενότητα των συναισθημάτων, των εξόδων, των εκφράσεων, των ρούχων και των παπουτσιών, σε υπαρξιακό και πρακτικό επίπεδο. Από την Πέμπτη ζείτε το ντιριντάχτα σας αβίαστα, αβάδιστα, αβασάνιστα και σε συνδυασμό με το ότι σε οικονομικό επίπεδο ήδη γίνεται πλανητική δουλίτσα, γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο και, τηρουμένων των αναλογιών, είστε οι καλύτεροι του χωριού.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πρόκειται για μια περίοδο υπερκινητικότητας – κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο – καθώς προσπαθείτε ασυναίσθητα να αποφασίσετε στο (ψευδεπίγραφο) δίλημμα “ευαίσθητη ή λογικιά” (sic), το οποίο μεταφράζεται σε “έχω πρόγραμμα ή πάω με το ένστικτο, όπως εδώ και 4 χιλιάδες χρόνια κι όπου με βγάλει”, κάνοντας και ένα ομάζ στον Αντώνη Βαρδή και τη Χριστίνα Μαραγκόζη. Αυτή η διάθεση “σπάει” κάπως λόγω της δουλειάς, όπου έχετε ξεβολευτεί λίγο, όμως δε σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, όχι τόσο επειδή “έχετε κάνει την ειρήνη σας” με το γεγονός ότι ποτέ τα πράγματα δεν θα είναι ιδανικά, αλλά κυρίως επειδή το ενδιαφέρον σας εντοπίζεται μόνο στον Θανάση, τι θα φάει, τι θα πιει, ποιο σινεμά προτιμάει να πάτε, αν θα ήθελε λίγο παραπάνω σκόρδο στα σουτζουκάκια τα σμυρναίικα, κ.ο.κ. Το Σαββατοκύριακο προσφέρεται, επίσης, για άραγμα, ιδίως μετά την απόφασή σας (;) ότι φέτος θα προσπαθήσετε να μην κάψετε φλάντζα πριν τη Μεγάλη Παρασκευή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Βαριέστε πολύ αυτές τις μέρες, ωστόσο αυτό είναι καλύτερο από το να τρώγεστε διαρκώς με τα ρούχα σας, ανατροφοδοτώντας τις υπαρξιακές σας τύψεις σε σχέση με το ποιον ευγενή σκοπό δεν έχετε θέσει φέτος ως το όχημά σας για την αιώνια ζωή. Η Αφροδίτη και ο Ήλιος στον Υδροχόο σάς βοηθούν να ανοιχτείτε στους ανθρώπους σας, ενώ η κοινωνικότητά σας αναθερμαίνεται για πρώτη φορά μετά τις γιορτές, που κυρίως είχε ως επίκεντρο το σόι, οπότε δεν πιάνεται τόσο ως κοινωνικότητα, αλλά περισσότερο ως μια ακόμα προσπάθεια να αποδείξετε ότι εσείς έπρεπε να ήσασταν απουσιολόγοι σε όλο το σχολείο και όχι π.χ. ο Σκορπιός που καθόταν πίσω σας. Ενιγουέι, προσέξτε λίγο τα λεφτάκια και στο μεταξύ θα σας έρθει η όρεξη να δείτε πώς θα ρολάρετε τα επαγγελματικά σας, καθώς η υπαρξιακή θολούρα θα διαλύεται στη λάμψη του σαββατιάτικου πρωινού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

H Νέα Σελήνη πάνω σας στις 17 του μήνα σας ανανέωσε αρκετά και έτσι καταφέρατε να αφήσετε για λίγο πίσω σας διάφορες καταστάσεις που (διαχρονικά, πλέον) σας προβληματίζουν και που δε βλέπετε να επιλύονται άμεσα, κυρίως γιατί όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτές δεν έχουν πιστέψει τη σοβαρότητα των προθέσεών σας. Οι μέρες αυτές είναι για τις ανάγκες σας και προσφέρονται για να κάνετε προπόνηση στις ισορροπίες που θα χρειαστεί να κρατήσετε σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που χρειάζεται (όχι μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά με εσάς, πάντα) είναι να προσέχετε τι λέτε και σε ποιον, πρώτον διότι όλα μπορούν κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας και δεύτερον διότι ακόμα το ψάχνετε, ας μη γελιόμαστε, και δεν υπάρχει λόγος να κάνετε μεγαλόσχημες δηλώσεις, εφάμιλλες των εκάστοτε προεκλογικών από κόμματα εξουσίας, γιατί μετά μπορεί να προδώσετε τόσο τον λαό όσο και τις αξίες σας. Και ξέρουμε πως οι αξίες σας είναι ό,τι τα Σαββατόβραδα για την Άντζελα Δημητρίου: όσο κι αν τις έχετε βαρεθεί, τόσο είστε υποχρεωμένοι να τις ερμηνεύετε διαρκώς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ευτυχώς, ΕΥΤΥΧΩΣ που η Αφροδίτη από τις 18 του μήνα περνάει πάνω σας και ευτυχώς που ο Ήλιος ακολουθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, διότι η αυτοπεποίθησή σας είχε φτάσει στο επίπεδο “Βασίλης Χαλακατεβάκης που δεν τον καταδέχονται στην επιλογή τραγουδιού για τη Γιουροβίζιον”. Από την Πέμπτη λοιπόν θυμάστε ότι μετράτε στα γκομενικά (τουλάχιστον στους ανθρώπους που σας ενδιαφέρον και τους ενδιαφέρετε, δεν μιλάμε π.χ. για το πώς σας βλέπει ο Ryan Gosling), όπως επίσης θυμάστε ότι η όρεξη που είχατε (προ μηνών) για νέα ξεκινήματα σε όλους τους τομείς έχει μπει δικαίως στον πάγο, καθώς ακόμα ψάχνετε τι θέλετε να κάνετε και πώς. Κι επειδή σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε τον κανόνα “ένα πράγμα τη φορά”, καλύτερα που βγαίνετε από τη συναισθηματική και υπαρξιακή χειμερία νάρκη σας αργά αργά, ώστε πάνω στην τούρλα του Σαββάτου να μην ξεχάσετε ποιος είστε και πού (τους) πάτε.

ΙΧΘΥΕΣ

Ακόμα δεν πήρατε μπρος για τη νέα χρονιά (ο μήνας κοντεύει να τελειώσει – απλά, λέω) και η Αφροδίτη στον Υδροχόο από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου προσπαθεί να σας ψεκάσει με μια εσάνς μοναχικότητας και αναδρομικής καντήφλας για όσα συνέβησαν στο (πολύ μακρινό) παρελθόν. Το καλό της ιστορίας είναι ότι η Νέα Σελήνη στις 17 του μήνα σας έχει ήδη βοηθήσει να μη χάσετε τη μπάλα στην κοινωνική σας ζωή, ενώ οι φίλοι σας, που έχουν χαμπαριάσει τη φάση, στέκονται δίπλα σας (και ενίοτε σας κάνουν αιφνιδιαστικές επισκέψεις τάχα μου δήθεν ότι θέλουν ένα λεμόνι, μια κούπα ζάχαρη, ένα ζευγάρι μπότες που τους είχατε δανείσει ξανά το ’99, ώστε να ελέγχουν αν είστε καλά κι αν είστε έτοιμοι να ορμήξετε στην κατάψυξη για 8η φορά εκείνο το μισάωρο, ώστε να αποτελειώσετε το οικογενειακό παγωτό που πήρατε (πριν μια ώρα). Αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους, αφήστε τη σκέψη του Θανάση στην άκρη – έχετε πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτείτε για ένα μήνα ακόμα πριν μπουκάρει ο Ήλιος στο ζώδιό σας και φωτίσει το σύμπαν.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr