ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 17-18 Φεβρουαρίου.

H Ηλιακή Έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία συμπίπτει με τη νέα Σελήνη, πραγματοποιείται στον Υδροχόο και έτσι επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του σταθερού σταυρού, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. Οι αλλαγές που ξεκινούν είναι πολλές και ποικίλες και η φάση συμπυκνώνεται στη φράση “Άσε με, μάνα, αφήνω μοϊκάνα”. Οι σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) αλλάζουν και μαζί τους οι προτεραιότητές μας, καθώς πλέον ο Άλλος βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας, να διαβάζετε και τον ωροσκόπο.

ΚΡΙΟΣ

Δεν είναι νεύρα, δεν είναι αγωνία για κάτι που δεν έρχεται, δεν είναι “ένα, το ψέμα, δυο, η αδιαφορία, τρία τα νεύρα, τέσσερα η ειρωνεία”. Δεν είναι τίποτα από όλα αυτά που προκαλεί την εσωτερική αναστάτωσή σας αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι απλώς η Έκλειψη της Πέμπτης σε συνδυασμό με κάτι παράπλευρα υπαρξιακά που σας έχουν φουντώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο Ήλιος στους Ιχθύες από την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα σας εξαναγκάσει σταδιακά να κρίνετε όλες τις τελευταίες αλλαγές που κάνατε στην καθημερινότητά σας. Μην ξεγελαστείτε από τις υποσχέσεις ότι φέτος θα σας παραδεχτούν όλοι: μέχρι να γίνει αυτό, χρειάζεται κι άλλη αυτοκριτική, κι άλλο πέταμα, κι άλλη μέθοδος Konmari στους ανθρώπους γύρω σας. Πλέον, όμως, μπορείτε να ξεχωρίζετε τα πατσαβούρια από τις οργάντζες, συνεπώς δε χρειάζεται να φοβάστε και για την ποιότητα/ αποτελεσματικότητα της προσωπικής σας κρίσης.

ΤΑΥΡΟΣ

Σαφέστατα και δεν είχατε καμία όρεξη γι’ αυτή την Έκλειψη, υπό την έννοια ότι οι διαρκείς ανακεφαλαιώσεις στα επαγγελματικά μπορούν να σας διαλύσουν τα νεύρα πιο πολύ από όσο μπορεί να εκνευρίσει την Άντζελα Δημητρίου ο Τάκης Ζαχαράτος. Καλό θα ήταν, επίσης, να αποφύγετε διαπραγματεύσεις οικονομικές (για τις επαγγελματικές μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν το συζητάμε καν), καθώς αυτές τις μέρες σχεδόν κανείς δεν είναι σε φάση να σκεφτεί ορθολογικά και να δώσει σχετικές απαντήσεις. Η είσοδος του Ήλιου και του Ερμή στους Ιχθύες τουλάχιστον κάνει πιο smooth την καθημερινότητα, η οποία, σε γκομενικό επίπεδο, είναι άκρως ικανοποιητική (ακόμα και για τους αδέσμευτους, οι οποίοι βέβαια τείνουν να μη βλέπουν καθαρά μπροστά τους όταν η δουλειά τους απασχολεί μέρα και νύχτα). Η έκλειψη είναι μια καλή ευκαιρία για πέταμα πραγμάτων, μέσα – έξω. Μην τη φοβηθείτε και μην τη χάσετε αυτή την ευκαιρία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θυμάστε εκείνο το βίντεο με τη Μύριαμ Απλού να ουρλιάζει “Οφθαλμοπατήηηθηηηηκααα”; Αυτό έχετε πάθει, στην προσπάθειά σας να δείξετε στους άλλους ότι είστε τόσο δυνατοί όσο θέλετε να είστε. Η Έκλειψη της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου σάς δίνει στο χέρι το κλειδί για το κουτί της υπαρξιακής σας ντιβουρλίγκας, η οποία έχει προκύψει κυρίως από τους αυτοπεριορισμούς σας. Μα “τι θα πει ο κόσμος”, μα “τι θα νομίζει η γειτονιά”, μα “τι σου λέει ο Πρίσλεϊ για μένα“, όλα έχουν δέσει γλυκά σε έναν κυκεώνα αποστέρησης των απλών καθημερινών χαρών. Εκμεταλλευτείτε την ορμή που έχετε αυτή την περίοδο (και λόγω του Άρη στον Τοξότη) και βγείτε προς τα έξω ως έχετε και όχι όπως σας έχουν φανταστεί οι άλλοι. Σε κάθε περίπτωση, η ένταση της Έκλειψης μπορεί να βγει στα γκομενικά, οπότε προσέξτε να μην περάσει μαύρο Σαββατοκύριακο ο Θανάσης. Από την Κυριακή η φάση μαζεύεται κάπως και θα μπορέσετε να αφοσιωθείτε περισσότερο και στη δουλειά – κι αυτή τη φορά πιο ανάλαφρα, χωρίς να αισθάνεστε ανθρακωρύχος στο Βέλγιο το 1926.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το δράμα της γκομενικής και επαγγελματικής ζωής σας συγκρίνεται μόνο με τη βιογραφία της Άντζελας Δημητρίου, με τη διαφορά ότι εκείνη πράγματι ξεκίνησε να εργάζεται από 16 χρονών στις Κλωστές Πεταλούδα, ενώ εσείς το πολύ να έχετε περάσει απέξω στο δρόμο σας για κανένα εναλλακτικό ταβερνείο του Περιστερίου. Η Έκλειψη της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου αναμοχλεύει ό,τι υπάρχει μέσα στην ψυχή σας (και ήδη υπάρχουν πολλές άχρηστες φοβίες και ανομολόγητα άγχη), εξαναγκάζοντάς σας να ξεφυσήξετε σαν χύτρα ταχύτητας ό,τι νιώθετε και (κακώς) δεν έχετε εκφράσει όλη τη βδομάδα. Προσοχή: δεν εννοούμε ότι νομίζετε ότι σας κάνουν οι άλλοι, αλλά ό,τι πράγματι συμβαίνει μέσα σας. Η αλήθεια είναι ότι, μέχρι την Κυριακή και το πέρασμα του Ηλίου στους Ιχθύες θα ζείτε μια αζιτασιόν χωρίς ιδιαίτερο νόημα, εκτός βέβαια αν αποφασίσετε με ψυχραιμία να αντιμετωπίσετε όλα αυτά που σας απασχολούν, ένα ένα τη φορά.

ΛΕΩΝ

Η Έκλειψη της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου φέρνει στο προσκήνιο όλα σας τα γκομενικά και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε με τους ανθρώπους. Η πιο μεγάλη ώρα θα μπορούσε να είναι τώρα, με δεδομένο ότι όλα βγαίνουν στην επιφάνεια και όλα συζητιούνται ξανά και επαναπροσδιορίζονται οι ανάγκες σας, με φόντο το πέταμα καταστάσεων που δεν ωφελούν κανέναν, μα πάνω από όλα εσάς. Όποιος σας τριγυρίζει ενδέχεται να έχει ατζέντα διαφορετική από αυτή που νομίζετε εξ ου και πρέπει να το σκεφτείτε διπλά αν είναι να προχωρήσετε σε κάτι καινούργιο που είναι απλά μια ευχάριστη νότα στην πιεσμένη καθημερινότητα. Από την Κυριακή ο Ήλιος στους Ιχθύες, αλλά και ο Ερμής, σας δίνουν τη δυνατότητα να ελιχθείτε ανάμεσα στις κακοτοπιές και μάλιστα χωρίς να σας καθίσει βαριά η οποιαδήποτε αναστάτωση των ημερών. Γενικά να θυμάστε ότι τα πράγματα δεν είναι απαραίτητα του ύψους ή του βάθους, όταν είναι όμως κάτι από τα δυο σάς ευνοούν μοναδικά. Αυτά να κρατήσετε στη ζωή σας με την ευκαιρία της Έκλειψης.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σταματήστε να τραγουδάτε “Don’t you want me baby”, πρώτον διότι η μόδα των 80s ξεφτίζει με γοργούς ρυθμούς και πιάστε μια Βανδή, το “Άντε Γεια”, που ταιριάζει (ή θα έπρεπε να ταιριάζει) περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σας αυτή την περίοδο. Το μυαλό σας δεν είναι σε φάση προσαρμογής στα νέα δεδομένα της εβδομάδας που πέρασε και το μόνο που θα σκέφτεστε – δικαίως, διότι εμφιλοχωρήσει στο μεταξύ και Έκλειψη της Πέμπτης – είναι η δουλειά και ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχίσετε να κρατάτε μόνοι σας ένα τμήμα/ μια εταιρία/ το ΙΚΑ Πατησίων, χωρίς να πάθετε καθολικό breakdown. Από την Κυριακή ο Ήλιος στους Ιχθύες θα προσπαθήσει να σας στρέψει στο θέμα των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις), οπότε το σάουντρακ της ζωής σας θα θυμίζει το νέο χιτ της Άντζελας, “Αν είχα έναν άνθρωπο” – στη δουλειά και το σπίτι όλα αυτά. Έχετε αλλεργία στις αξεκαθάριστες καταστάσεις, ίσως όμως θα έπρεπε να έχετε περισσότερο στα δικά σας λάθη και να μη σκέφτεστε ούτε δευτερόλεπτο το τι θα γινόταν αν ο άλλος δεν ήταν αυτός που είναι (για να μη σας μπαίνουν ξανά καταστροφικές ιδέες).

ΖΥΓΟΣ

Δεν μπορείτε να πιστέψετε πώς γίνεται να υπάρχουν φράσεις όπως “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”, “ή τώρα ή ποτέ”, “ή το τσιγάρο ή εγώ”, καθώς η φύση σας υπαγορεύει πάντα τον συμβιβασμό ως την ύψιστη ανθρώπινη αρετή. Προκειμένου να μην κακοκαρδίσετε κανέναν, κακοκαρδίζετε εσάς και έτσι η Έκλειψη της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου σας κάθεται βαριά, σαν γάμος αξεπέραστου πρώην με τη Μις Τουρισμός 2017. Σας περιμένουν άδειοι δρόμοι για να εξερευνήσετε, αλλά εσείς προτιμάτε να κόβετε βόλτες στα σύννεφα της φαντασίας – όχι τίποτα άλλο, το κάνετε και άτσαλα, πατώντας αλύπητα τα συναισθήματά σας. Σε κάθε περίπτωση, η Έκλειψη θέλει να σας καρφώσει στο μυαλό τo εξής δίλημμα: “To Thanassis or not to Thanassis”; Θα κληθείτε να δώσετε μια απάντηση, προφανώς και θα το αποφύγετε, ωστόσο από την Κυριακή και μετά ο Ήλιος στους Ιχθύες θα σας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρετε ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

H ένταση της Σεληνιακής Έκλειψης έχει αρχίσει να φθίνει, ωστόσο τη θέση της παίρνει η ένταση της επερχόμενης Ηλιακής, πράγμα που σας καθιστά δέκτες πολλών ετερόκλητων ερεθισμάτων – τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως αποδεκτά από εσάς. Η Αφροδίτη στους Ιχθύες από τις 11 Φεβρουαρίου αλλάζει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην καθημερινότητά σας και από κει που ποτέ δεν εκφράζετε τα συναισθήματά σας (εκτός αν υπάρχει κάποιο περίστροφο στον κρόταφό σας – κανονικό ή υπαρξιακό) για κάμποσο καιρό, αρχής γενομένης της Κυριακής, θα μπορείτε να μιλάτε σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους για όσα θέλετε και, κυρίως, για όσα δεν θέλετε (“όχι, μητέρα, δεν τους τρώω τους λαχαντοντολμάδες και συγγνώμη αν σας προσβάλλω 150 χρόνια οικογενειακής παράδοσης επειδή δε χωνεύω τα χοντρά φλούδια”). Όση ενεργητικότητα σας λείπει θα επανέλθει σύντομα και αυτό, μάλιστα, θα έχει και έναν θετικότατο αντίκτυπο στον Θανάση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όλα θα ήταν καλύτερα αν: (α) η ημέρα αποτελείτο από 145 ώρες, (β) οι άλλοι έκαναν τη δουλειά τους στην ώρα τους. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν ισχύει (μη σας πω ότι το πρώτο θα είναι κάποτε εφικτό, ενώ το δεύτερο ποτέ) και αυτός που την πληρώνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις (τόσο στις γκομενικές σκέσεις – πάντα με κάπα οι σκέσεις – όσο και στη δουλειά) είναι ο πιο φιλότιμος και αυτός που δεν κρύβει άλλη ατζέντα πίσω από το “εγώ πληρώνομαι για να περνάω πρωτόκολλα/ επισκευάζω βρύσες/ μαθαίνω στα παιδιά σας εγγλέζικα”. Η Έκλειψη της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου σάς ανοίγει μια πόρτα προς την αμοιβαία κατανόηση, υπό την έννοια ότι – επιλεκτικά, μη νομίζετε ότι στο μεταξύ θα τους έχει αγγίξει όλους το μαγικό ραβδί της επαφής με την αλήθεια – θα μπορείτε να θέσετε νέες βάσεις για την ανάπτυξη των σκέσεών σας (είπαμε, πάντα με κάπα αυτές). Ο Ήλιος στους Ιχθύες από την Κυριακή θα διευκολύνει αυτό το ξεκαθάρισμα (ναι, περί αυτού πρόκειται), καθώς θα βρείτε και χρόνο για τους οικείους σας (καλό είναι τα ξεκαθαρίσματα να τα κάνετε πρόσωπο με πρόσωπο, διότι η αμοιβαιότητα έτσι πάει, δεν είναι δίαιτα να ερείδεται στην εξατομίκευση, άλλο για το τι θα θέλατε να είναι).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πάμε πάλι το γνωστό άσμα του “θηλυκού Καζαντζίδη”, όπως τον αποκαλεί και η φίλη της εκπομπής μας, Ελένη: “υποταγή θέλεις εσύ κι εγώ επανάσταση, απ’ τους δυο μας θα το δούμε ποιος θα χάσει”. Η Ηλιακή Έκλειψη της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου έφερε στην επιφάνεια τις συναισθηματικές σας ανάγκες και ειδικότερα τα κενά που προκαλεί η τάση του Θανάση να αφήνει τα πράγματα στα χέρια του καθενός τυχάρπαστου (λέγε με “αφεντικό”, “μάνα”, “αδερφός”, κ.λπ.). Φυσικά και θέλετε να τον βάλετε κάτω να του εκμαιεύσετε οτιδήποτε μπορεί να σας φανεί χρήσιμο για το σταδιακό χτίσιμο της νέας φάσης της σχέσης σας, όμως το να οπλοφορείτε μέσα στο σπίτι σίγουρα δεν εξυπηρετεί προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αν πιστεύετε ότι δε μπορείτε να βάλετε λίγο νερό στο Cabernet-Sauvignon σας, ο Ήλιος στους Ιχθύες από την Κυριακή θα σας ρίχνει με το κανάτι μέσα στο κολονάτο ποτήρι. Δε χρειάζεται να τα σπάσετε όλα για να γίνει αυτό που θέλετε, δε χρειάζεται όμως να σπάσετε κι εσείς για να γίνει αυτό που βολεύει τους άλλους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η κούρασή σας είναι μεγάλη (δικαίως, ολόκληρη έκλειψη έγινε στον άξονά σας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, αφήστε που είχε προηγηθεί άλλη μια 15 μέρες πριν), και η διάθεσή σας περιορίζεται σε πράγματα όπως ένα σινεμά (αν υπάρχει σχετική δυνατότητα στη γωνία του σπιτιού σας), μια λαϊκή (γιατί εκεί δε σας αναγνωρίζει κανείς), το πολύ μια ταβέρνα (της γειτονιάς, μην μετακινείστε και πολύ). Όλο αυτό συμβαίνει διότι θέλετε να ασχοληθείτε μόνο με την πάρτη σας – κυρίως επειδή η κούραση σας βγάζει τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό στην επιφάνεια. Ο Ήλιος στον Ερμή από την Κυριακή θα σας καλμάρει κάπως, και θα τα δείτε λίγο πιο πολύχρωμα όλα, στο μεταξύ όμως φροντίστε να μη γίνετε μούτι με όλο τον κόσμο – και ιδίως με τους φίλους σας, οι οποίοι αυτή την περίοδο είναι σαν την Κική του Φοίβου Δεληβοριά: κάνουν ό,τι μπορούν. Αν κάπου πρέπει να ξεσπάσετε, αυτό ας είναι το γυμναστήριο κι όχι ένας ανθρώπινος σάκος του μποξ. Έκλειψη ήταν, θα περάσει εντελώς και μετά θα επανέλθετε στο δημιουργικό σας Υδρο-χάος.

ΙΧΘΥΕΣ

Αφήστε την ανάμνηση του Κωστάκη από το Γ2, εκείνου του μπασμένου με τον οποίο ήσασταν ερωτευμένοι στο δημοτικό και σας έφτυνε χωρίς λόγο κι αφορμή και επικεντρωθείτε στο σήμερα. Σαφώς και η Ηλιακή Έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου σάς έφερε στην επιφάνεια ό,τι απωθημένο είχατε στοκάρει στην ψυχούλα σας, σαφέστερα όμως η είσοδος του Ήλιου πάνω σας, αλλά και του Ερμή, σας δίνει μια τεράστια ανάσα, τόσο υπαρξιακή όσο και επικοινωνιακή. Όλα μπορούν να μπουν σε μια σειρά αυτό το Σαββατοκύριακο, όλα μπορούν να αρχίσουν να αποδίδουν στρατηγικά, ιδίως αν στο μεταξύ οι μνήμες αναχαιτιστούν από τον παράγοντα “αυτοέλεγχο”, μια αξία που δεν ευδοκιμεί μεν στον βυθό σας, ωστόσο μπορεί να ανιχνευθεί στον πάτο μιας από τις (πολλές) σπηλιές ψυχικού αποθέματος που διαθέτετε εύκαιρες.

 

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr