ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 12-13 Μαΐου.

Την Κυριακή ο Ερμής μπαίνει στον Ταύρο, όπου θα παραμείνει ως τις 30 του μηνού και έτσι, αν θέλετε να πάρετε κάποια απόφαση, θα χρειάζεστε 17 ώρες διαπραγμάτευση (έστω κι αν η απόφαση αφορά στην επιλογή παγωτού από περίπτερο και όχι π.χ. την επιλογή της πανεπιστημιακής σχολής όπου θέλετε να σπουδάσετε). Γενικά μιλώντας, όλα επιβραδύνονται, όμως να θυμάστε πως το καλό πράμα αργεί να γίνει και το κακό γίνεται αμέσως, συνεπώς πάρτε το όλο χαλαρά και καλλιεργήστε ιδιότητες όπως η συνέπειά σας. H Νέα Σελήνη της ερχόμενης εβδομάδας (15 Μαΐου) στον Ταύρο, ήδη αυξάνει την επιθυμία να αισθανθούμε σαν την Κλεοπάτρα στην Αίγυπτο, όταν την περιτριγύριζαν 40 υπηρέτριες και δε χρειαζόταν να σηκωθεί ούτε για να ξεπιαστεί (τη γύριζαν αυτές). Φυσικά, το πιο σημαντικό πράγμα που συμβαίνει φέτος είναι η μετακίνηση του Ουρανού στον Ταύρο (επίσης στις 15 του μήνα), μ’ αυτό όμως θα ασχοληθούμε εκτενώς το επόμενο Σαββατοκύριακο.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Για τα λεφτά τα κάνετε όλα – και ευτυχώς, διότι θέλετε να πάτε διακοπές φέτος κι αν δεν το ξεκινήσετε από τώρα το πλανάρισμα, σας βλέπω ως τον Σχοινιά με το ΚΤΕΛ, δίπλα δίπλα με τα παιδιά που μόλις έδωσαν πανελλαδικές και οι γονείς δεν τους δανείζουν το αυτοκίνητο (ακόμα). Ενιγουέι, ο Ερμής στον 2ο Οίκο σας αναδεικνύει από μέσα σαν τον Τζορτζ Σόρος (στο πιο τίμιο) κι έτσι έχετε ιδέες που θα σας αποφέρουν λεφτάκια, ενώ η Νέα Σελήνη στο ίδιο σημείο σάς φέρνει και μεγάλη οικονομικοσυναισθηματική ασφάλεια. Όλο αυτό δημιουργεί ένα πρωτόγνωρο κλίμα σταθερότητας (κάτι σαν τις ελληνοαραβικές σχέσεις επί Αντρέα και Αραφάτ), πράγμα που μπορεί να κλονίσει λίγο τα νεύρα σας (επειδή είστε ανάποδοι άνθρωποι, όχι επειδή θα συντρέχει κάποιος λόγος). Αν αυτό το Σαββατοκύριακο ήσασταν συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, θα ήσασταν η Carola (Σουηδία, 2006), γιατί γνωρίζετε μεν πώς να διαχειριστείτε διάφορες καταστάσεις όπου όλοι οι άλλοι είναι γατάκια, ωστόσο παράλληλα σας έχει πιάσει και κατούρημα και δεν ξέρετε τι να κάνετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε με τα λεφτάκια, καθώς ο Ερμής στον πρώτο Οίκο σας κάνει δουλίτσα και σταθεροποιεί τα εισοδήματά σας, ενώ η Νέα Σελήνη (την ερχόμενη βδομάδα, but still δουλεύει από τώρα για εσάς), δημιουργεί νέες ευκαιρίες για να θέσετε σε εφαρμογή σχέδια που έχετε στο νου σας εδώ και καιρό. Επίσης, είναι μια καλή περίοδος να τελειώνετε με εκνευριστικές εκκρεμότητες και ανθρώπους, κλείνοντας κεφάλαια που σας ταράζουν το “τσι”. Πάρα πολύ ωραία όλα αυτά, περνάμε τώρα στα νέα που μπορούν να ξεκινήσουν με τη φράση “η γάτα σας ανέβηκε στα κεραμίδια”. Την ερχόμενη βδομάδα ο Ουρανός έρχεται πάνω σας και έτσι όοοολα αυτά που σας μπερδεύουν/ προβληματίζουν πρέπει να έχουν μπει σε μια σειρά από το Σαββατοκύριακο κιόλας, διότι ο Ουρανός θα απαιτήσει από εσάς διάφορα πράγματα, αλλαγές και κοσμοϊστορικές μετατροπές της καθημερινότητάς σας – τώρα, αυτό για τα δικά σας δεδομένα μπορεί π.χ. να ισοδυναμεί στο να χρειαστεί να αλλάξετε μάρκα αφρόλουτρου. Ενιγουέι, αν αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν συμμετοχή σας στη Γιουροβίζιον, θα επρόκειτο για αυτή του Johnny Logan (Ιρλανδία 1987), όχι επειδή είστε σαν ξενέρωτη μπαλάντα, αλλά επειδή ό,τι κι αν σας συμβαίνει, τα αποτελέσματά σας είναι πάντα σταθερά σε ποιότητα και ποσότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Ερμής στον 12ο Οίκο σας, όπου το “εγώ” διαλύεται και τα ρούχα γαριάζουν στους 90 βαθμούς προσπαθεί απεγνωσμένα να σας θυμίσει τις εποχές όπου ακόμα ελπίζατε να γίνετε μοντέλο του McQueen/ ηθοποιός του Εθνικού/ σύζυγος πλουσίου ή απλά κάτι άλλο από αυτό που είστε σήμερα και που πιστεύετε πως υστερεί σε γκλαμουριά σε σχέση με τα παραπάνω. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η φασούλα με τη Νέα Σελήνη, ενώ η σύγχυση σε σχέση με το παρελθόν και το παρόν θυμίζει επεισόδιο του Doctor Who που συνάντησε τη Θεοπούλα Τζίνη. Σε κάθε περίπτωση, από την Κυριακή αρχίζει ο τακτικός έλεγχος επιδόσεών σας ως προς την επαφή με την πραγματικότητα. Φροντίστε να περάσετε το τεστ για να κάνετε ευχάριστο Ιούνιο. Αν το Σαββατοκύριακό σας ήταν συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, φυσικά, θα ήταν η Καίτη Γαρμπή με το τραγούδι “Ελλάδα χώρα του φωτός” (Ελλάδα 1993), καθώς τη μια μας παίζετε ροκ, την άλλη τσιφτετέλι, παιδιά του Λακάν και της Πέπης Τσεσμελή ταυτόχρονα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής στον 11ο Οίκο σας φέρνει πολλές κοινωνικές επαφές, πράγμα που έχετε πιο πολύ ανάγκη από ό,τι η Ελένη Φουρέιρα τα anti-frizz προϊόντα, ειδικά τώρα που θα τη δουν κι εκατομμύρια τηλεθεατές να ερμηνεύει λάιβ. Η Νέα Σελήνη την ερχόμενη βδομάδα ήδη πράττει προς την ίδια κατεύθυνση, με πολλές επαφές και ανθρώπους των οποίων τη βοήθεια χρειάζεστε, τόσο για σον σον όσο και για πρακτικές συμβουλές. Γκομενικώς είστε λίγο βαλτωμένοι, καθώς δεν πιστεύετε σ’ αγάπες κι έρωτες, δεν πιστεύετε σε όμορφες στιγμές και γενικώς πραγματώνετε Μιχάλη Ρακιντζή με κάθε ευκαιρία, είτε υπάρχει Θανάσης στο προσκήνιο είτε όχι. Αυτό που σας λείπει κατά βάση είναι η χαλάρωση και το να σκεφτείτε πως όλα κάνουν κύκλο σε τούτη τη ζωή, αναλογιζόμενοι πως η προσωπική ζωή είναι σαν ομόλογο (σοβαρού κράτους) και αποδίδει μετά από χρόνια διάρκειας της επένδυσης. Αν το Σαββατοκύριακό σας ήταν συμμετοχή της Γιουροβίζιον θα μιλούσαμε για το Hold On Be Strong της Μαρία (Νορβηγία, 2008).

ΛΕΩΝ

O Ερμής στον 10ο Οίκο σας σημαίνει ένα χέρι να προσπαθεί να σας κρατήσει το κεφάλι προσηλωμένο πάνω από το γραφείο, με στοίβες τιμολόγια να σας πνίγουν ως τα φρύδια, μισοτελειωμένους καφέδες να ξεπροβάλλουν μέσα από κομπιουτεράκια και μασημένα στιλό να σας μπήγονται από μόνα τους στην καρδιά. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται (καλά, για εσάς θα μπορούσε), διότι πρωτίστως θα έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα στη δουλειά, ενώ θα βάλετε στη θέση τους και όλα τα τσουτσέκια (pardon my french) που προσπαθούν εδώ και καιρό να αμφισβητήσουν την αξία σας. Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, δεν θα παραμείνετε ο (προσωρινός) φύτσουλας της παρέας, αντιθέτως θα διαμειφθούν πράγματα κατά τις εξόδους σας, μιας και, όπως αντιλαμβάνεστε, αν έχετε προσήλωση σε κάτι, τότε συνήθως έχετε σε όλα. Αν το Σαββατοκύριακο ήταν συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, θα μιλούσαμε για τη Ρουσλάνα (Ουκρανία, 2004), καθώς αυτός ο άγριος δημιουργικός χορός θα συμβαίνει στο πνεύμα και το σώμα σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Από τις 13 του μήνα ο κυβερνήτης σας Ερμής φέρνει την πρακτική σκέψη, χωρίς όμως να σας στερεί και τις εμπνεύσεις τις οποίες περιορίζει συνήθως η συνειδητή επιλογή σας να παραμένετε με γερά τα πόδια στη γη. Ένα μικρό ταξίδι στη βάση του “μου έχεις τάξει μια εκδρομή” ή του “αν κλέβαμε το Volvo από την άλλη άκρη του δρόμου” (καλά, για το πρώτο σας βλέπω, το άλλο είναι πιο βαρύ κι από ιμάμ μπαϊλντί μεσημέρι Αυγούστου) μπορεί να συμβεί άμεσα, ενώ το παρόν Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία να κλείσετε νέες πνευματικές δραστηριότητες (π.χ. να ξεκινήσετε το Power of Love). Πολλά δε σας αρέσουν σ’ αυτή τη φάση και κυρίως οι άνθρωποι γύρω σας, όμως σκεφτείτε ότι τουλάχιστον εσείς το ξέρετε, ενώ οι άλλοι είναι πολύ μακριά από τέτοιες συνειδητοποιήσεις. Αν το Σαββατοκύριακό σας ήταν συμμετοχή στη Γιουροβίζιον θα επρόκειτο γι’ αυτή του Amir (Γαλλία, 2016), γιατί συνδυάζει τόσο φαν όσο πρέπει με πολλή ποιότητα. 

ΖΥΓΟΣ

To Σαββατοκύριακο θα είναι μοιρασμένο στα δυο, δεν έχω λόγο να μην σας το τονίσω από τώρα. Αλλά. ΑΛΛΑ. Αφενός ο Ερμής από την Κυριακή στον 8ο Οίκο σας, της λίμπιντο και του σεξ, σάς κάνει πιο πολυμήχανους και στους δυο τομείς, ενώ ήδη η Νέα Σελήνη που ψήνεται φέρνει όμορφες εξελίξεις και στα λεφτάκια και στο φλερτ. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, που φυσικά περιμένετε πιο πολύ από όσο περιμένει ο Πασχάλης Τερζής να δει την κόρη του να εκπροσωπεί την ΕΡΤ στη φετινή Γιουροβίζιον. Το άλλο κομμάτι είναι τα συνεπακόλουθα του περάσματος του Ερμή στον 8ο, δηλαδή η προσεκτική κατάστρωση σχεδίων μετά την ανεμελιά της πρώτης επαφής, το πλανάρισμα μετά το γιολάρισμα και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να μπει εμπόδιο στις αποφάσεις που πήρατε και που οι άλλοι αμφισβητούν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνετε. Αν το Σαββατοκύριακό σας ήταν συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, θα μιλούσαμε για το Hard Rock Hallelujah των Lordi (Φινλανδία, 2006), το outsider που το σήκωσε ηρωικά, τρίβοντάς τους τη νορμαλιτέ στη μάπα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι δουλειές συνεχίζονται, αλλά ο Ερμής την Κυριακή περνάει στον 7ο Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και έτσι είστε κατά τι πιο εκφραστικοί από ό,τι συνήθως (δηλαδή την προτομή της Λαμπέτη στην οδό Δελφών). Προβληματάκια, χαζομάρες και ζητήματα που σας καίνε (αλλά όχι και τόσο) σχετικά με τον Θανάση μπορούν να τελειώσουν τώρα, καθώς και η Νέα Σελήνη την ερχόμενη εβδομάδα στον ίδιο Οίκο σας θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Πόσο σημαντικό πράγμα είναι, όμως, να λέτε αυτό που αισθάνεστε, να μπορείτε να αρθρώσετε τις λέξεις που θέλετε/ πρέπει να ακούσει ο άλλος, να μη μοιάζετε, τέλος πάντων, με τον Sheldon Cooper, χωρίς να χάνετε και την προσωπικότητά σας ανάμεσα στις λεκτικές υπερβολές. Χρειάζεστε έναν επαναπροσδιορισμό του τρόπου επικοινωνίας σας και κάτι να σας ανεβάζει παραλλήλως, χωρίς να σας αλλοιώνει όμως την πραγματικότητα. Αν το Σαββατοκύριακό σας ήταν συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, θα μιλούσαμε για το For Real (Τουρκία, 2004), καθόσον δεν υπάρχει κανένα άλλο ζώδιο τόσο “for real” όσο εσείς. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Επιτέλους γίνεστε λίγο πιο δημιουργικοί στην καθημερινότητά σας, υπό την έννοια ότι τίποτα δεν πάει χαμένο (εκτός, ίσως, από την υπομονή των άλλων), ένεκα η προσήλωσή σας στη λεπτομέρεια που μπορεί να αξιοποιηθεί για τα πάντα, από ένα νέο μπίζνες πλαν μέχρι και να χώσουμε τελευταία στιγμή τη Γιάννα Τερζή στον τελικό της Γιουροβίζιον του Σαββάτου. Ο Ερμής στον Οίκο της εργασίας και της υγείας σας βοηθάει να βάλετε στην καθημερινότητα την άσκηση (βαριέστε κάπως, αλλά ας είναι), ενώ παράλληλα έρχονται και κάποια λεφτάκια, ώστε να μην υπάρχει τίποτα να χαλάσει το Σαββατοκύριακό σας, εκτός από τις συνήθεις εμμονές σας με τον Θανάση, τη μάνα σας, τον μπατζανάκη σας και όποιον άλλο deep down πιστεύετε πως δε σας δίνει τη σημασία που θέλετε, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεστε είναι να μείνετε λίγο ήρεμοι και αποστασιοποιημένοι, παρά να συμπεριφερθείτε με συναισθηματική αμπαλοσύνη ή εν γένει αποτυχημένο υπαρκτό γατουλισμό όπως η Ήβη Αδάμου το 2012 στη συμμετοχή της για την εκπροσώπηση της Κύπρου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Υπάρχουν δυο τινά. Οι μισοί εκπρόσωποι του ζωδιακού σας ζείτε στιγμές ρομάντζου “Ψηλός” και Ηρώ στην αρχή του Λόγω Τιμής και οι άλλοι μισοί έχετε γανιάσει το “είναι” του Θανάση με τη γκρίνια εξαιτίας των πραγμάτων που έχετε πάρει πάνω σας. Πάλι καλά που ο Ερμής στον ερωτικό 5ο Οίκο σας κάνει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ό,τι μπορεί (τύπου σαν την Κική του Δεληβοριά κάθε βράδυ) ώστε να φέρει μπροστά σας όποιον θέλατε εδώ και καιρό να σας παρακαλάει να του ρίξετε μια ματιά έστω, ενώ σιγά σιγά η Νέα Σελήνη επίσης στον Ερμή ήδη δουλεύει στην κατεύθυνση του να νιώσετε σιγουριά, με αρχή το επικείμενο Σαββατοκύριακο, το οποίο θα περάσετε με τον Θανάση να συζητάτε ό,τι ΔΕΝ δημιουργεί προβλήματα στη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Τέλος πάντων, αν το Σαββατοκύριακό σας ήταν μια συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, θα μιλούσαμε για τη Sirusho (Αρμενία, 2008), πρωτίστως γιατί η περιρρέουσα ντιβουρλίγκα των επαγγελματικών αδικεί το hotness σας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τρία (3) πουλάκια κάθονταν στη ράχη στο λημέρι, το ‘να τηράει τον γκόμενο και το άλλο το e-banking. Ας ξεκινήσουμε από το “χάσιμο” των ημερών (πάντα τελευταίους σας πιάνει η άνοιξη, θέλει ταλέντο αυτό) και ας πούμε ότι έχετε ζήσει και καλύτερες φάσεις οικονομικές, όπου π.χ. δε σκεφτόσασταν να δώκετε 20 λεπτά να πάρετε μια κλορέτς. Αυτό προς το παρόν δεν φτιάχνει, περνάμε σε επόμενη γραμμούλα. Ο Ερμής στον Οίκο του Σπιτιού φέρνει στην επιφάνεια διάφορες βλακείες που θέλατε να ξεχάσετε, οι οποίες θα επιλυθούν άμεσα, αν θέτε να λέτε μια καλησπέρα με τα σόγια σας και μετά το Σαββατοκύριακο. Τα τρία (3) πουλάκια κάθονται περισσότερο στη φάση με τον Θανάση, υπό την έννοια ότι εξερευνάτε σαν λαγωνικά τη φάση όπου έχετε μπει, αναζητώντας ήδη τρόπους να μεγαλώσετε αυτό που υπάρχει (πράγμα καλό γιατί σημαίνει πως σας κάνει όλο τούτο). Βέβαια, επειδή τη φάση με την ενασχόληση για τα του σπιτιού θα τη φάτε στη μάπα πιο πολύ από ό,τι μας φόρεσαν κολάρο τους Argo στη Γιουροβίζιον του 2006, μην αφεθείτε και πολύ να σας συνεπάρει το συναίσθημα, για να μην προσγειωθείτε απότομα. Φυσικά αν το Σαββατοκύριακό σας ήταν συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, θα μιλούσαμε για τον Verka Serduchka (Ουκρανία 2007).

ΙΧΘΥΕΣ

Πάρα πολύ ωραίο αυτό με τον Ερμή στον Οίκο της επικοινωνίας σας, κατεβάζετε ιδέες πιο συχνά από ό,τι κατεβάζει κοκτέιλ η Βασίλισσα της Αγγλίας στο καθημερινό της πρόγραμμα – κι εσείς τις χρειάζεστε όντως, ενώ η Βασίλισσα με τόσο αλκοόλ απλώς παραμένει μεθυσμένη για να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει στο σπιτικό της. Ενιγουέι, πολλή ενέργεια υπάρχει μέσα σας, πολλά πράγματα θα κάνετε το Σαββατοκύριακο, πολύ σον σον με τον Θανάση θα συμβεί, αν και το μυαλό σας θα είναι (και) αλλού, σε πρακτικά θέματα της δουλειάς – που δεν λύνονται έτσι εύκολα και που σας έχουν φτάσει στα όριά σας. Κάντε φόκους εκεί όπου πρέπει, στο ότι ο Ερμής από τις 13 του μήνα σάς βάζει σε μια σειρά, σε μια φάση όπου όλα είναι γνώριμα, έχουν ξαναγίνει και, αν είστε τυχεροί, θα ξαναγίνουν και θα ξαναπετύχουν. Αν το Σαββατοκύριακό σας ήταν συμμετοχή στη Γιουροβίζιον, θα μιλούσαμε για τη Demy (Κίεβο, 2017). Ναι, έχει ξαναγίνει, αλλά πάμε παρακάτω, προχωράμε.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr