ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 7-8 Ιουλίου.

Ζούμε ήδη σε ρυθμούς έκλειψης και, χωρίς να το ξέρουμε, ετοιμαζόμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις με το σόι μας και με τον Θανάση. Σ’ αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε πάση θυσία να προστατέψουμε τους ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε και έτσι διαθέτουμε μια υφέρπουσα υπερβολή, η οποία μπορεί να γίνει το “Τρένο” της Βίσση και να μας πατήσει. Ο ανάδρομος Άρης συνεχίζει να δημιουργεί αυτό το έντεχνο ψυχολογικό στρίμωγμα και ψάχνουμε διέξοδο στα παγωτά περιπτέρου και τα ροδάκινα ούφο.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Όλα είναι έτοιμα για την έκλειψη που έρχεται, κυρίως διότι δουλεύετε την εξομάλυνση της παρορμητικότητας καλύτερα από ό,τι δουλεύει το δωδεκάποντο η Αγγελική Ηλιάδη σε πρεμιέρα. Ο ανάδρομος Άρης φέρνει κόσμο από το παρελθόν μπροστά σας και φροντίστε να μην ξεχάσετε τι ακριβώς τους οδήγησε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, πριν τους κάνετε την οποιαδήποτε χάρη. Επίσης, στο κεφάλι σας εμφανίζεται ανά δέκα λεπτά ένας λιλιπούτειος Σάκης Ρουβάς που γκαρίζει “είμαστε έτοιμοι να περάσουμε καλά;” και όπου “καλά” δεν εννοεί την επερχόμενη έκλειψη, αλλά την Κυριακή, που θα σας πιάσουν οι ευαισθησίες σας και θα συγχωρήσετε στο σόι σας όλες τις πατάτες που σας έχουν σερβίρει τις τελευταίες ημέρες, όσο ο Θανάσης θα σας περιμένει στον τριθέσιο EKTORP με ένα Μερλό του ’97 στο χέρι, για να κάνετε decompress όλη την ένταση του Σαββάτου.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο ανάδρομος Άρης ανεβάζει ταχύτητες στα επαγγελματικά, ωστόσο πλέον είστε υποψιασμένοι και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σας πείσουν για τις καλές τους προθέσεις οι περιλιμπανόμενοι που ήδη έχουν φύγει για διακοπές στον πλανήτη Γκούφυ, αφήνοντάς σας να κουμαντάρετε μόνοι σας μια εταιρία, δυο παραρτήματα, ένα περίπτερο και μισό ταξί. Ο Ερμής στον Οίκο της οικογένειας ζητάει την προσοχή σας όσο και ο Άρης, αλλά δεν έχετε να φοβάστε τίποτα, γιατί η συναισθηματική σας ασφάλεια φροντίζει για όλα, ακόμα και για τις ποτάρες του Σαββατοκύριακου. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται προσοχή είναι η έκφρασή σας, καθώς εσείς μπορεί να μιλάτε καλοπροαίρετα και χωρίς κρυφή ατζέντα, οι άλλοι όμως ίσως στερούνται την ικανότητα να αντιληφθούν πότε κάνετε χαβαλέ, και πότε ετοιμάζεστε να δεσμεύσετε ως και τη χώρα με την υπογραφή σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν σας έλεγαν να κανονίσετε από τον Μάιο τα καλοκαιρινά ταξίδια απαντούσατε “σιγά μην κανονίσω και το πάρτι για τη σύνταξή μου”. Τώρα, βέβαια, έχουν προκύψει διάφορες καθυστερήσεις, ωστόσο είστε έτοιμοι να κάνετε αυτό που κάνετε πάντα, δηλαδή απέξω να είστε ο Βούδας κι από μέσα η Χρύσα Ρώπα στη σκηνή. Σε πιο ευχάριστα νέα, η Αφροδίτη σάς δίνει τη δυνατότητα νέων γνωριμιών, παρότι ο Ερμής δεν ευνοεί ιδιαίτερα την επικοινωνία (ούτε και σε εσάς, σκεφθείτε τι κάνει στους άλλους. Προσέξτε για τυχόν επιστροφές ανθρώπων από τα παλιά τα χρόνια, τα χρόνια της υπομονής, όπου δεν σας θυμήθηκε κανείς και, ξαναλέω, διατηρήστε την ψυχραιμία σας, έστω και εξωτερικά, για να μη χάσετε την υπέροχη Κυριακή που έρχεται, με υπαρκτό απερολισμό και σον σον με ανθρώπους που γνησίως ενδιαφέρονται για εσάς – κι ας τους διακινδυνεύσατε το πρόγραμμα διακοπών όσο διακινδύνευσε ο Καμμένος την επανεκλογή του κόμματός του στη Βουλή μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Έρχονται λεφτάκια – όχι χωρίς κόπο βέβαια, καθώς έχετε μείνει οι μισοί εξαιτίας του φόρτου εργασίας, πράγμα που κάνει τις ημέρες πιο ανέμελες, έστω κι αν εκμεταλλεύεστε αυτό το συναίσθημα για να ριχτείτε πάλι στη δουλειά και να εξασφαλίσετε το εισόδημα για το ενοικιαζόμενο στην Πάτμο. Η παρορμητικότητά σας είναι ελεγχόμενη αυτή την περίοδο, λίγο γιατί δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα ο Θανάσης και τα καμώματά του, λίγο γιατί η ψυχολογική σας ασφάλεια σχετίζεται πιο άμεσα με τις χρηματικές απολαβές σας, και λίγο γιατί θέλετε στ’ αλήθεια να κάνετε μια νέα αρχή με τους οικείους σας και να σβήσετε τα παλιά, όποιος κι αν τα προκάλεσε (δεν λέμε ότι είναι προϊόν της δικής σας απερισκεψίας, αλλά ότι πρέπει να φύγουν κάποια στιγμή από τη μέση). Νιώθετε καλά, λες και μόλις τελειώσατε με τις Πανελλαδικές και δεν θα ξανακάνετε πράξεις/ ξανακλίνετε ρήμα “εις ‘μι’” ποτέ ξανά όσο ο ήλιος θα ξημερώνει από τον Υμηττό, κι αυτό φέρνει all the boys in the yard, κι ας είναι ο νους σας (ακόμα) σε κάτι γκομενικά απολιθώματα της Ιουράσιας Περιόδου.

ΛΕΩΝ

Νομίζουν ότι θα σας τη βγουν διάφοροι τύποι που μόνο με μεθόδους Χλαπάτσα έχουν δει (στιγμιαία) προκοπή στη ζωή τους. Ελ όου ελ και προχωράμε σε επόμενο παρατράγουδο – καθώς με τον Άρη στον Υδροχόο θα έρχονται διάφορα τέτοια στην καθημερινότητά σας (και το Σαββατοκύριακο, τι νομίζατε, ότι η καραγκιοζιά καταλαβαίνει από Κυριακές και αργίες;). Ενιγουέι, δε σας νοιάζει και πολύ, γιατί Αφροδίτη (για λίγες μέρες ακόμα) και Ερμής πάνω σας φέρνουν ισορροπία, αλλά και ευκαιρίες για γνωριμίες και γενικώς για επίσπευση διαφόρων πραγμάτων – όσο κι αν τα στριμώχνει σε μια σακούλα του Σκλαβενίτη ο ανάδρομος Άρης. Προσέχετε τι λέτε στους υπόλοιπους, γιατί δεν υπάρχει λόγος να ξέρουν όλοι πόσο καλά αισθάνεστε και να προσπαθήσουν να το χαλάσουν, φορτώνοντάς σας με τα δικά τους συναισθηματικά φορτία, ιδίως σε μέρες όπου καραδοκείτε να πετύχετε τον Θανάση (ή τον υποψήφιο Θανάση) σε ανέμελη φάση, μπας και αντιληφθεί το μέγεθος της ευκαιρίας που του προσφέρετε και μόνο δίνοντάς του σημασία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κοιτάξτε να δείτε, καμιά φορά παρά την ατσάλινη θέλησή σας και τη στρατιωτική πειθαρχία σας συμβαίνουν διάφορα μπλεξίματα, ιδίως με τη δουλειά, κι εσείς μένετε να κοιτάζετε, παρά τις όποιες προειδοποιήσεις, σαν ξαφνιασμένες κουρούνες πάνω από το αποτέλεσμα των πράξεων ηλίθιων ανθρώπων και όσων πίστεψαν στα αντίθετα χαρακτηριστικά τους. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει αυτές τις μέρες, όσο κάνετε ανασυγκρότηση δίσκου και ψυχολογίας και σκάνε άτομα από το παρελθόν στο timeline σας σαν κακομαθημένα παιδάκια σε πισίνα all-inclusive ξενοδοχείου πριν το μεσημεριανό φαγητό. Η λύση βρίσκεται τόσο στην Κυριακή, που το γέμισμα των μπαταριών θα γίνει υπό την επήρεια έντονης διαίσθησης και, όσο και στην έμφυτη τάση σας να οργανώνετε ακόμα και το χάος, ακόμα και το κενό, ακόμα και τους προαναφερθέντες ηλίθιους.

ΖΥΓΟΣ

Όχι που δεν θα άλλαζαν ξανά μανά τα πράγματα στα γκομενικά, με τον Άρη ανάδρομο στον Υδροχόο και τον Θανάση χαμένο στο διάστημα με υπαρξιακά αντίστοιχα του Κωνσταντίνου Μαρκορά (στην 1η σεζόν). Η Αφροδίτη κάνει δουλίτσα για να σας βγάλει έξω και να σας καταδείξει ότι υπάρχει καλύτερος Θανάσης και σκέση με τον Θανάση (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και τη θέλετε, αρκεί για να συμβεί αυτό να μη σας ξύσει τα άντερα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν προχωράνε οι καταστάσεις, αλλά το ότι φαίνεται καθένας να κάνει του κεφαλιού του, χωρίς να έχει τη στοιχειώδη διάθεση να ρωτήσει τον άμεσα ενδιαφερόμενο (δηλαδή εσάς) αν έχει όρεξη να ξαναβγάλει ένα δίμηνο πρώτο τραπέζι στον Μάκη Δημάκη, αγκαλιά με το Τζόνι και την καράφλα του μετρ. Ενιγουέι, χρόνο χρειάζεστε και αποκοπή από κάθε πιθανή πηγή ψυχολογικής μανούρας και την Κυριακή θα γίνει δουλίτσα προς αυτή την κατεύθυνση γιατί, τουλάχιστον, θα έχετε τη δυνατότητα να τους βάλετε όλους στον πάγο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην καριέρα και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, άλλο που εσείς βαριέστε, πλέον, οικτρά, πρώτον διότι έχετε αρχίσει να αντιλαμβάνεστε τη σημασία του να αράζει κανείς χωρίς τύψεις, ειδικά μετά από μια μακρά περίοδο πίεσης και αφετέρου επειδή οι ανάγκες στο σπίτι είναι εξίσου μεγάλες με τις επαγγελματικές ανάγκες. Η πίεση μπορεί να μειωθεί, αν συνεχίσετε να είστε υποψιασμένοι λόγω του ανάδρομου Άρη στον Υδροχόο και άρα να την αγνοείτε τεχνηέντως, κάτι το οποίο δουλεύετε πιο πολύ κι από ό,τι ο μέσος διαγωνιζόμενος στο Μάστερ Σεφ τον κουρκουμά. Η Κυριακή θα δώσει μια ανάσα ηρεμίας στη ζωή σας, αρκεί να μη σκέφτεστε συνέχεια γιατί εσείς, ΕΣΕΙΣ από όλο τον κόσμο να μην θέλετε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του πλανήτη που σας θέλει να απλώνεστε παντού. Κούραση λέγεται και είναι κάτι απλό, πολύ σύντομα θα ανακάμψετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δεν ηρεμεί κανείς και όταν λέμε “κανείς” εννοούμε καταρχάς όσους γύρω σας δε βλέπουν ότι ζορίζεστε να ξεπεράσετε το φαράγγι της ύπαρξης που από τη μια πλαγιά γράφει “επαγγελματική επιτυχία” και από την άλλη “ζωή χωρίς ζάναξ”. Ο ανάδρομος Άρης κάνει αυτό που ξέρει, δηλαδή ανακατεύει τις διαθέσεις (και ενίοτε τα άντερα), όμως είναι ήδη κοινό μυστικό ότι οι μέρες είναι φορτισμένες και κάθε προσπάθεια να δώσετε εξτρά δράμα στην καθημερινότητά σας βλάπτει μόνο εσάς, ενισχύοντας και τον κάθε εμπαθή που θέλει να σας βλέπει έξαλλους. Κάντε φόκους εκεί που πρέπει, δηλαδή στην Αφροδίτη που μπορεί να σας παράσχει ενέσεις αισιοδοξίας και πλάνα διακοπών που δεν είχατε φανταστεί ως τώρα και προσέξτε τι υπόσχεστε και πού, γιατί εσείς είστε κύριοι το κάπα κεφαλαίο, οι άλλοι όμως ενδέχεται να είναι κατ’ επάγγελμα μπαμπέσηδες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Έρχονται κάποια λεφτάκια, κι αυτό είναι ένα νέο που περιμένατε να ακούσετε όσο καιρό περιμένουμε εμείς την επιστροφή του Γιώργου Λεμπέση στην ελληνική δισκογραφία (χιντ: πολύ). Όσα κι αν είναι τα έξοδα, μπορείτε να διαχειριστείτε τις καταστάσεις, κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα distraction σταλμένο από τον ουρανό, αφού δεν είστε σίγουρη ότι θέλετε να συζητήσετε με τον Θανάση όλο αυτό το συναισθηματικό φορτίο που σέρνετε επί μέρες. Τα πράγματα φαινομενικά πάνε καλύτερα στα γκομενικά, όμως να θυμάστε ότι η απλή δεκτικότητα δεν είναι απαραίτητα συνώνυμη της έμπρακτης προσπάθειας να φτάσετε σε ένα κοινό σημείο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς. Αν πάντως το πάρετε απόφαση, μπορείτε να συζητήσετε την Κυριακή, αρκεί να είστε απολύτως σίγουροι για όσα προτίθεστε να θέσετε επί τάπητος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το Allou Fan Park που διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στο κεφάλι σας θα κλείσει κάποια στιγμή, ενδεχομένως τα μεσάνυχτα της ύπαρξής σας, και μετά θα βασιλεύει το κενό, όμως το προτιμάτε σίγουρα από όλο αυτό το σκάλωμα της ενέργειας, τη “Μέρα της Μαρμότας”, όπου στο ρόλο του συμπαθούς τρωκτικού είναι η σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) και τον Μπιλ Μάρεϊ παίζει ο Θανάσης, αν συναντούσε τον Τάσο Αρνιακό και το πάθος για τα χαμηλά βαρομετρικά. Το καλό σε όλη την ιστορία είναι πως, αν ο άλλος θέλει να τα πείτε, θα τα πείτε σωστά. Δεν δεν θέλει, καλύτερα να δώσετε σημασία σε αυτό που προέχει, δηλαδή τη δική σας ψυχολογία και τον τρόπο με τον οποίο η πίεση της δουλειάς θα μειωθεί στο ελάχιστο, για να μην πάθετε Αναστασία Αθήνη – Τσούνη με τον προϊστάμενό σας και όποιον άλλο αθώο βρεθεί στο διάβα σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτές τις μέρες λειτουργείτε σαν τη Μηχανή του Χρόνου, σαν λάιβ ντοκιμαντέρ, σαν γριά σε καναπέ που αναπολεί εποχές σκούζοντας “βάι βάι βάι, που ‘χαμε τα μπακίρια μας και τ’ ασημικά μας”. Οι επιστροφές από το παρελθόν δημιουργούν αυτή την κατάσταση φαινομενικής στασιμότητας σε συναισθηματικό επίπεδο, αυτό όμως είναι μιας πρώτης τάξεως άσκηση ετοιμότητας για την έκλειψη που καταφτάνει και το κάλεσμα από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της ζωής σας ώστε να αφήσετε πίσω ό,τι έχει τελειώσει περισσότερο κι από την καριέρα της Μάρως Λύτρα στο τραγούδι. Η προσπάθεια του σύμπαντος να σας δημιουργήσει νεύρα θα βρει τοίχο, αν εκμεταλλευτείτε τη διάθεσή σας να οργανώσετε τα πάντα, για να μην έχετε απρόοπτα και, μην ξεχνάτε, είστε πιο όμορφοι από όσο θέλουν να σας πείσουν οι άλλοι, πράγμα που ο Θανάσης αναμένεται να συνειδητοποιήσει θέλει δε θέλει την Κυριακή.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr