ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις προβλέψεις του σαββατοκύριακου 14-15 Ιουλίου.

Από τις 10 του μήνα η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο και όλα μοιάζουν καλοκαίρι στη γκομενική επικοινωνία, καθόσον θα σιχαθείτε να συζητάτε με τον Θανάση οτιδήποτε σας απασχολεί (όχι, δε φταίει το Μουντιάλ που δεν συζητούσατε τόσο καιρό, μην τα ρίχνουμε στο ποδόσφαιρο). Στις 13 Ιουλίου η πρώτη από τις εκλείψεις του φετινού καλοκαιριού, η μερική ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο φέρνει αναστάτωση στις διαπροσωπικές σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις), τόσο στις υπάρχουσες, όσο και αυτές που δημιουργούνται αυτή την περίοδο. Μη ζορίζεστε με ό,τι δεν είναι υψίστης σημασίας, δηλαδή με ό,τι δεν είναι π.χ. ρίζα του μαλλιού που κατεβαίνει σαν την επίθεση της Ρεάλ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ ή με το τελευταίο κρουασάν μπουένο που υπάρχει διαθέσιμο για πρωινό. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να βρουν τις λύσεις τους και μετά από μέρες, αυτό να θυμάστε και ότι τα φυσικά ηρεμιστικά είναι φίλοι μας.

*Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας*

ΚΡΙΟΣ

Κριός σημαίνει “όταν όλοι οι άλλοι σταματάνε, η Duracell συνεχίζει” κι αυτό φαίνεται ιδιαίτερα πάνω σας, παρότι ξέρουμε όλοι τι ακριβώς κάνει ο Δίας αυτές τις μέρες (μεταφορικά μιλώντας, γιατί κανονικά ο Δίας μια χαρά είναι, και ορθόδρομος στον Σκορπιό και απ’ όλα). Η Αφροδίτη στην Παρθένο βελτιώνει αισθητά τις εργασιακές σας συνθήκες, αλλά και την υγεία σας, μιας και τώρα, μετά και τις τελευταίες (ελπίζουμε) βροχές του καλοκαιριού αποφασίσατε πως, να κι αν βρέχει, να κι αν λιάζει, εσείς θα φάτε αυτό που θέλετε χωρίς τύψεις και χωρίς να σας τρώει εκείνο, κι όλο μαζί το σκηνικό του Σαββατοκύριακου μπορεί να συνοψιστεί στη λέξη “τούφα” (για διευκρινίσεις ρωτήστε κάποιον φίλο σας Βορειοελλαδίτη). Το καλύτερο από όλα, ωστόσο, είναι ότι, ενώ όλοι οι άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι εξαιτίας της έκλειψης Ηλίου στις 13 του μήνα, εσείς εκμεταλλεύεστε όλη αυτή τη φασούλα (και τη Νέα Σελήνη), για να επαναπροσδιορίσετε τις σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με το σπίτι και τα σόγια σας. Μη χάσετε την ευκαιρία, αν μη τι άλλο λυπηθείτε τους υπόλοιπους, που θα κοπανιόμαστε στα μωσαϊκά εξαιτίας της έκλειψης και δε θα μιλιόμαστε με άνθρωπο ενόψει Σαββατοκύριακου.

ΤΑΥΡΟΣ

Καλησπέρα, Ταύροι, σας μιλάει η φωνή του πάθους μέσα σας. Όχι η φωνή που παθιάζεται με τα σαραγλάκια τα γεμιστά με καϊμάκι, η άλλη, που ασχολείται με τον Θανάση. Αυτή, λοιπόν, καθώς η Αφροδίτη είναι στην Παρθένο, σάς ωθεί να κάνετε δουλίτσα με τον Θανάση και να απλώσετε το κουλό σας να πάρετε ένα τηλέφωνο να διεκδικήσετε την υφαλοκρηπίδα που σας αναλογεί στη γκομενική γεωπολιτική. Επόμενο θεματάκι και πάμε στην Έκλειψη Ηλίου και τη Νέα Σελήνη στον Οίκο της επικοινωνίας, η οποία σας ωθεί στο να ξεκινήσετε ό,τι είναι αυτό που θέλετε αυτή τη σεζόν, πριν πλακώσουν νέα πλανητικά δεδομένα που θα ζορίσουν τη φάση (προς το τέλος του μηνού αυτά). Το καλό είναι ότι υπάρχει φως στον τομέα των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις, είπαμε). Το κακό μπορεί να γίνει αν πείτε “δε βαριέσαι, σιγά μη δω τώρα προκοπή” και πάλι διστάσετε και το μετανιώσετε και κατεβάζετε τα τζιν τόνικ τρία τρία, σαν τις νταλκαδιασμένες νεροφίδες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αυτή η γλυκιά αίσθηση που σας έμεινε από τις συναυλίες των προηγούμενων ημερών (έστω από ό,τι είδατε στην τηλεόραση στα Mad VMA), αυτή η ψυχική ανάταση, η γλυκιά μουργέλα, αυτή συνεχίζεται, κι ευτυχώς διοχετεύεται στην οικογένεια και το σπίτι σας, καθώς – μέχρι τα μέσα του άλλου μήνα τουλάχιστον – θα είστε σαν τη Σωσώ όταν της έπεσε το κουτί με τα ρόλεϊ στο κεφάλι και έγινε καλή. Τίποτα δεν θα σας ενοχλεί, κυρίως γιατί θα αισθάνεστε συναισθηματική ασφάλεια, κάτι ακόμα πιο απαραίτητο (για φέτος) ακόμα και από τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Η δουλειά έχει φτιάξει, ενώ σταδιακά (και το Σαββατοκύριακο) βελτιώνονται τα οικονομικά σας, καθώς θυμάστε κάτι ποτιστικά στρέμματα με αχλαδιές που σας είχε αφήσει ο θείος σας ο Μιλτιάδης ο συγχωρεμένος και αποφασίζετε να κόψετε από τον πάτο τις αχλαδιές και να στήσετε δυο προκάτ airbnb, ώστε να φτιάξετε σιγά σιγά τα προικιά σας. Σπόιλερ, πάλι σε ρούχα θα τα φάτε, ωστόσο κάντε το γιατί οι εξελίξεις με τη Νέα Σελήνη και την Έκλειψη σχετίζονται κυρίως με τα μπικικίνια, διορθώνοντας κάπως τα αποτελέσματα της αδιαφορίας που είχατε σε αυτό τον τομέα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Αφροδίτη βρίσκεται στον 3ο Οίκο σας και στην επικοινωνία και τις (πολλές) ιδέες σας, δίνοντάς σας αυτοπεποίθηση και διάθεση να μπείτε μέσα στο καζίνο των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) να να κάνετε τον Νικ δε Γκρικ (ή έστω, τον Τζον Τάραμας), παίρνοντάς τους ως και τα σώβρακα. Ο ορθόδρομος Δίας ανοίγει το δρόμο για να ξεκαθαρίσει εντελώς η οποιαδήποτε θολούρα στη φύση της επαφής σας με τον Θανάση, όσο η Έκλειψη πάνω σας θα προσπαθήσει να σας σοκάρει σχετικά με πράγματα άγνωστα που σας αφορούσαν άμεσα και που δεν είχατε ως τώρα την ευκαιρία να μάθετε, πολύ απλά, διότι μόνο Καλαζάρ δεν είχε βρεθεί στο δρόμο σας, όλα τα άλλα τα είχατε πάθει και σας είχαν αποσυντονίσει όπως ο Αντώνης την Ασπασία όταν είχε πρωτοξεκουβαληθεί στο Μαρκαταίικο. Έρχονται αλλαγές και πρέπει να είστε έτοιμοι. Αν έχετε κάνει πρόσκοποι, you know the drill. Αν όχι, βγείτε, αλλά μην περιμένετε πολλά – ακόμα, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

ΛΕΩΝ

Μπορεί η Αφροδίτη να φεύγει από τον 1ο σας Οίκο και έτσι να χρειάζεστε κάπως πιο συχνά την επιβεβαίωση των άλλων σχετικά με την εξωτερική σας εμφάνιση (πλιζ, ωστόσο, ποιος ετεροκαθορισμός να σας πει ΤΙ), ωστόσο από κει που θα βρίσκεται αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα σας φέρει, αν όχι λεφτάκια, τρόπους για να μην τα κάνετε στραγάλια κι αναγκαστείτε να πάτε διακοπές στο Δήλεσι στα σόγια, με την 15χρονη πρώτη ξαδέρφη σας στο διπλανό δωμάτιο να σας εξηγεί το μεγαλείο του ελληνικού YouTube και το πόσα πράγματα έχει μάθει από το ίντερνετ. Ο Δίας κινείται πλέον ορθόδρομα και έτσι από το Σαββατοκύριακο μπορείτε να τακτοποιήσετε διάφορα θέματα στο σπίτι – τα οποία βέβαια ίσως μόνο εσείς να έχετε καταλάβει ότι χωλαίνουν και οι υπόλοιποι να πετάνε αετό. Η Έκλειψη στις 13 του μήνα χρειάζεται φόκους στο “τσι” σας ενόψει των ανακατατάξεων που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν, όχι απαραίτητα για κακό, όμως σίγουρα για να σας βγάλουν από το πρόγραμμα, πράγμα που έχει το φαν του, αν σκεφτείτε και το ότι έχετε καιρό να αναποδογυρίσετε τα πράγματα για να δείτε τι υπάρχει από κάτω.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κάνετε channeling την inner Αννίτα Ρασιά σας (όποιος δεν θυμάται τον Κακό Βεζύρη θα την πατήσει όπως την πατάνε με τα γηρατειά όσοι δεν ξέρουν κουμ-καν), με τη λάμψη να ξεχειλίζει και το σέξινες να βάζει φωτιά στα πεζοδρόμια του Ιουλίου. Αντί για “επιτέλους, παντρεύτηκα”, που θα αναφωνούσε η Άντζελα, μπορείτε να πείτε από αυτό το Σαββατοκύριακο “επιτέλους εισακούστηκα/ με είδανε”, καθώς είναι η ώρα να περάσετε τη γραμμή σας σε οτιδήποτε έχει μεγάλη σημασία και μπορεί να σας τρώει την ψυχούλα σας εδώ και μέρες. Ο ορθόδρομος Δίας στον 3ο Οίκο σας βοηθάει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση, και μάλιστα, επειδή ποτέ δεν είστε υπερβολικοί (ούτε καν με τη χρήση χλωρίνης, κι ας σας το καταλογίζουν επανειλημμένα αυτό), θα μπορείτε να εντοπίσετε και τι σας λείπει ή τι σας περισσεύει/ περιττεύει στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τους φίλους σας και να περάσετε από κόσκινο τον κάθε περιλιμπανόμενο που σας θυμάται όποτε σας έχει ανάγκη.

ΖΥΓΟΣ

Το τι “στραπατσίρεν ντι γκεστάλτ” περνάει η ψυχούλα σας αυτές τις μέρες στα γκομενικά μόνο εσείς το ξέρετε, κι έτσι θα παραμείνει η κατάσταση μέχρι τις αρχές του άλλου μήνα, ωστόσο κάπου μέσα στα ακαταλαβίστικα εστέτ (και καλά, εμείς δεν ξεχνάμε εκείνο το βράδυ που είχε πάρει αγκαλιά τον Κιάμο και είπαν μαζί το Φωτιά με Φωτιά πάνω από 163 πανέρια) λόγια του Θανάση και το δικό σας υπαρξιακό χάσιμο θα βρείτε φως στο τούνελ και τρόπους για να πείτε “εδώ είμαστε” ή “εδώ δεν είμαστε και πάμε να βρούμε τον Πάνο Κιάμο για έναν δεύτερο γύρο”, πάνω από όλα με ψυχική ηρεμία. Λεφτάκια έρχονται πάλι με τον ορθόδρομο Δία, ενώ η Έκλειψη και η Νέα Σελήνη αναθερμαίνουν και τα επαγγελματικά, στο πλαίσιο των οποίων “έχω φτύσει αίμα, Μεταξόπουλε”, ωστόσο κάπου, κάπως, υπάρχει σε ένα γραφείο ένας προϊστάμενος να πει “να ρε παιδί για σπίτι” και να σας ανταμείψει και αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αφήστε τους άλλους να ψάχνουν το fun σε κάτι πράγματα μικρά και παραμείνετε στο μουντ των ημερών, το οποίο συνοψίζεται στα συναισθήματα που άρχισε να τρέφει ο μέσος τηλεθεατής απέναντι στην Paige Jennings των The Americans όταν από εκκολαπτόμενη χριστιανοταλιμπάν αποφάσισε να γίνει κατάσκοπος της ΕΣΣΔ. Αυτή η θεόρατη μούντζα προς όλους όσοι νομίζουν ότι κάνουν κάτι σημαντικό ή κάτι εναντίον σας πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει κρυφή, γιατί ο Δίας θα βρίσκεται πλέον για μήνες στη θέση από όπου όλα θα γίνονται όπως πρέπει, αν δεν είστε απρόσεκτοι. Η Έκλειψη Ηλίου δεν θέλει, βέβαια, να προχωρήσετε σε κάποιο τομέα ουσιωδώς – με την εξαίρεση του να μαγειρέψετε δυο ταψιά παστίτσιο και να καλέσετε όλη τη γειτονιά (ευχαριστούμε, Αφροδίτη στην Παρθένο), και γι’ αυτό τα μάτια σας πρέπει να είναι 14 και τα αυτιά σας σαν του Ντάμπο. Ακούστε, ψυχανεμιστείτε και χαράξτε στρατηγική για τις επόμενες ημέρες, είτε αυτή αφορά σε ένα ταξίδι, είτε στο πώς να ξεφορτωθείτε την αμπαλοσύνη των ανθρώπων που σας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

“Από 15χρονη γκοθού με υπαρξιακά σε Αννούλα Φλωρινιώτη με λυμένα όλα τα προβλήματα, καθώς έχει ήδη υπογράψει και για χειμώνα”. Αυτός θα ήταν ένας χαρακτηριστικός τίτλος του Σαββατοκύριακου, με δεδομένο ότι ο Δίας παύει να κάνει αυτό που όλοι λένε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και η Αφροδίτη στον Οίκο της Εργασίας σας φέρνει επαγγελματική αναγνώριση και έτοιμο καφέ από τον συνάδελφο στο διπλανό γραφείο – με κουλουράκι. Η Έκλειψη στις 13 του μήνα φέρνει αλλαγές στα γκομενικά, γι’ αυτό οι αδέσμευτοι πρέπει να έχουν το νου τους μην τους καθίσει καμιά περίπτωση υποψήφιου Θανάση με ψυχή 15χρονου – εκτός αν πιστεύουν πως μπορούν να διαχειριστούν το “τι κατεύθυνση να επιλέξω σε δυο χρόνια”, αλλά με αναγωγή στα πάντα όλα, από το καθημερινό ντύσιμο ως τις βάσεις της σκέσης (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Οι συμφωνίες που θα γίνουν από το Σαββατοκύριακο και μετά μπορούν να είναι ιδιαίτερα επωφελείς, απλά μη μπερδευτείτε με τόση αισιοδοξία και νομίζετε πως έχετε αλλάξει σώματα με κανέναν άλλο, όπως το είχε πάθει η Buffy με την Faith σε κείνη τη σεζόν που δεν είχε απομείνει τούφα στη θέση της. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όσο η ζωή σας ξεκινάει να μοιάζει με πάρτι Erasmus και να σας θυμίζει καταστάσεις που είχατε αφήσει πίσω σας εδώ και χρόνια, τόσο θα γουστάρετε ξανά που η καθημερινότητα αποκτάει μια ποικιλία και δεν θα φοβάστε να ανοιχτείτε σε ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν είχατε καν ιδέα ότι θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν έστω με μια απλή κουβέντα. Ο Δίας είναι ξανά ορθόδρομος και οι εκκρεμότητες που αποφεύγετε πιο πολύ κι από τους β΄ ρόλους στη δουλειά σας έρχονται σιγά σιγά μπροστά, σαν φαντάροι που βγαίνουν στην αναφορά και ζητάνε άμεση λύση στο πρόβλημά τους. Η Έκλειψη στις 13 του μήνα συμβαίνει ακριβώς απέναντί σας και θα σας θυμίσει ότι ο Θανάσης δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, αν δεν τον σπρώξετε ως το μη περαιτέρω, πράγμα που, εδώ που τα λέμε, ήταν και ο αρχικός σας στόχος, απλά παλιότερα το θέλατε να γίνει για να εξασκήσετε το σπορ, ενώ τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν αυτές οι μέρες ήταν στίχος των Nirvana, θα μιλούσαμε ξεκάθαρα για το σημείο “a mosquito, my libido” από το Smells Like Teen Spirit. Το κουνούπι διότι είναι Ιούλιος και σας έχουν καταφάει, και η λίμπιντο γιατί η Αφροδίτη στον 7ο Οίκο σας σάς αναγκάζει να ασχοληθείτε μόνο με τα γκομενικά σας και δη να δουλέψετε το ζήτημα “οικειότητα” με τον Θανάση. Αυτό δεν είναι κάτι κακό, ιδίως αν έχετε βάλει σίτες στο σπίτι, μη σας κόβει την κρίσιμη στιγμή ο κώνωψ, όμως αν δεν συνδυάζεται με κάποιο κράτημα, μια δεύτερη σκέψη, ένα “μετά το λύκειο, τι”, το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα θα είναι ακόμα ένα πεταμένο πεντάευρω στον κουβά των γκομενικών σας. Εσείς θέλετε οικειότητα, ο άλλος πιστεύετε πως είναι έτοιμος να την αξιοποιήσει; Ενιγουέι, ο Δίας σε ορθή πορεία σάς βοηθάει στα επαγγελματικά, η δε έκλειψη στον 6ο Οίκο σας φέρνει και νέα ξεκινήματα στον τομέα αυτό – και φυσικά ούτε που σας νοιάζει για οτιδήποτε από τα δυο, αφενός διότι από κάπου μπάζουν οι σίτες και το εντομοαπωθητικό μυρίζει σαν λιβάνι, οπότε πάλι σουρωτήρια είστε, και αφετέρου διότι είστε έτοιμοι να εκτεθείτε ακόμα μια φορά απέναντι σε έναν άνθρωπο που, και αν τα αξίζει τα λεφτά του, δεν είναι κάτι που ξέρετε ακόμα.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Αφροδίτη στον Οίκο των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) πραγματώνει το “γλύκανε μωρή, μην είσαι σαν κακό χρόνο να ‘χεις” απέναντι στον Θανάση. Γενικά είστε γλυκύτατοι, εκτός από τις περιπτώσεις όπου ΔΕΝ είστε γλυκύτατοι και είστε για χαστούκι με μπαγιάτικη τσιπούρα (και ως ψάρια ξέρετε τι σημαίνει αυτό), αυτή τη φορά όμως η Αφροδίτη πιάνει δουλειά, και πέραν αυτού ο Δίας συνεχίζει την ορθή πορεία του και έτσι νέες προοπτικές διαφαίνονται στον ορίζοντα της δουλειάς και του well-being σας. Η Έκλειψη στις 13 του μήνα πραγματοποιείται στον Οίκο του έρωτα και θα πρέπει να προσέξετε να μην ξεφτιλίσετε την παραπάνω σας στάση, καθώς δεν την αξίζουν όλοι. Επίσης, να θυμάστε ότι το “ακόμα δεν τον είδαμε, Θανάση τον είπαμε” είναι μια σοφή παροιμία, που σε περιπτώσεις ερωτικού συγκάματος επιβάλλεται να περνάει από το μυαλό σας δις ημερησίως, όχι μόνο για να μην αναλώνεστε στην αναζήτηση τρόπου προσέγγισης του κάθε περιλιμπανόμενου, αλλά και για να θυμάστε ότι έχετε δουλίτσες να κάνετε, που δε σηκώνουν άλλη αναβολή. Να, ο βασιλικός κοντεύει να γκαγκανιάσει, τον ποτίσατε;

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr