VIVIANE' S BEAUTY TALKS

7 νέα φλοράλ αρώματα που θα σε ξεσηκώσουν

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και αυτό από μόνο του είναι ένας #παραπολυ σοβαρός λόγος για να δώσεις τη θετική σου ψήφο στο φλοράλ, είτε αυτό αφορά το outfit, είτε το μπουντουάρ σου. Για το πρώτο part, τσέκαρε τη στήλη μόδας. Για το δεύτερο, μείνε εδώ και δες πώς θα ανανεώσεις το ανοιξιάτικο mood σου με μία νέα αρωματική άφιξη στο μπουντουάρ σου.

Και ως κορίτσι του Μάη (λόγω γενεθλίων) δεν γινόταν να μην επιλέξω και φυσικά να μοιραστώ μαζί σου μερικά από τα αγαπημένα μου λουλουδένια αρωματικά cocktails  που είμαι σίγουρη πως θα σε ταξιδέψουν, όπως και εμένα σε ολάνθιστους κήπους και τροπικούς προορισμούς.

 

Dolce & Gabbana Dolce Garden, Eau de Parfum:  Αντλώντας έμπνευση από έναν ανοιξιάτικο κήπο της Σικελίας, το νέο άρωμα του Οίκου  μοιάζει με ένα υπέροχο ανθισμένο λουλούδι, σε ένα κήπο που οι απλές απολαύσεις και ο αυθορμητισμός δημιουργούν ένα χαρούμενο χορό κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος. Μια ευχάριστη, ζεστή αύρα συνδυασμένη με εσπεριδοειδή και κρέμα και ένα νέο λουλούδι, το luscious frangipani, η αρωματοποιός Violaire Collas, αναδεικνύει τις sun-kissed νότες κορυφής με μανταρίνι, νερολί και ένα ελαφρύ άρωμα μανόλιας που η καθεμία δίνει το δικό της στίγμα. Το έλαιο καρύδας, ένα φυσικό εκχύλισμα που υπάρχει μόνο στο εσωτερικό του συγκεκριμένου φρούτου, τονίζει την κρεμώδη φρεσκάδα του. H μεταξένια σύνθεση του γάλακτος αμυγδάλου, εμπλουτισμένη με βανίλια και σανδαλόξυλο, θυμίζει τα παραδοσιακά γλυκά της Σικελίας, που κάνει την υπέροχη αίσθηση του φυτού frangipari να διαρκεί περισσότερο. Μια υπέροχη ισορροπία φρεσκάδας και γλυκύτητας, όπως ακριβώς ένας ανθισμένος κήπος. Plus: Ρίξε μία ματιά στην ομώνυμη συλλογή μακιγιάζ του Οίκου, που είμαι σίγουρη θα ξετρελαθείς.

Shiseido Ever Bloom ”Sakura Art Edition”, Eau de Parfum: Η αισιοδοξία έχει τώρα το δικό της άρωμα και  οίκος Shiseido δείχνει την ιδιαίτερη επαφή του με την τέχνη, μέσα από το νέο του άρωμα, που είναι χτισμένο πάνω σε δροσερές νότες τόσο μοναδικές και αισθαντικές και αφήνουν ένα κομψό και παράλληλα ελαφρώς όξινο άρωμα που διαρκεί.  Όσφρηση, σύνθεση, design και καλλιγραφία συνυπάρχουν σε μία συσκευασία άκρως θηλυκή και μοντέρνα. «Αποφάσισα να ξεκινήσω με μια αφηρημένη και ασαφή αίσθηση των πετάλων, που ήρθαν στη ζωή ως συνέχεια της αίσθησης του ξύλου, ακριβώς όπως κάνει ο αέρας όταν ξεκινάει να φυσάει πάνω από τις κερασιές», αναφέρει ο αρωματοποιός Aurelien Guichard. Η πράσινη, φλοράλ έκρηξη από κυκλάμινα αναμειγνύεται ιδανικά με το juicy μαύρο κεράσι, το οποίο με την πρώτη εντύπωση ξαφνιάζει, την αμέσως επόμενη στιγμή όμως σε προσελκύει μοναδικά, ενώ παράλληλα  η κομψή κίνηση ενός μπουκέτου με λουλούδια – πορτοκαλί άνθη, Bulgarian Rose και άνθη κερασιάς – ξεδιπλώνουν την αίσθηση του απαλού musk.

A post shared by Donatella Cionna (@_dona17_) on

Gucci Bloom Acqua di Fiori: Φρέσκο και εμπνευσμένο από τη φύση, το νέο άρωμα του Οίκου δημιουργήθηκε από το πρωτότυπο άρωμα Gucci Bloom, για να γιορτάσει τη ζωντάνια και την ενέργεια της νιότης και της φιλίας. Αναζωογονητικό και φωτεινό, το άρωμα εκφράζει την ομορφιά της άγνωστης αθωότητας και παραμένει πιστό στα εξαιρετικά συμπυκνωμένα συστατικά του Gucci Bloom, που θυμίζουν το άρωμα ενός ανθισμένου κήπου, αποτελώντας έναν νέο υδάτινο συνδυασμό από πράσινο Galbanum και εκλεκτά μπουμπούκια Cassis. Η διακριτική μυρωδιά του musk από τα φύλλα του Galbanum, συντονίζεται με την ελαφρά πικάντικη μυρωδιά των μπουμπουκιών Cassis. Στις νότες καρδιάς περιλαμβάνονται τα μπουμπούκια Jasmine του Gucci Bloom, το Rangoon Creeper και το Tuberose ενώ η αισθησιακή βάση του musk και του σανδαλόξυλου μας μεταφέρουν την ένταση και την ζεστασιά του αρώματος. Οι νότες στροβιλίζονται σε έναν καταρράκτη από λουλούδια, που δίνουν μια διαφορετική ζωντάνια στην καμπάνια του αρώματος. Last but note least: Δες την καμπάνια- ύμνο στη γυναικεία φιλία του αρώματος.

A post shared by Gucci (@gucci) on

Valentino Donna Rossa Verde:  Μέσα σε ένα εμβληματικό, ανάγλυφο, γυάλινο μπουκάλι, ο οίκος αρωμάτων Valentino παρουσιάζει το νέο δροσερό και κομψό, γυναικείο του άρωμα. Ένα άρωμα που χαρίζει την αίσθηση της φρεσκάδας και έχει δημιουργηθεί από έναν απροσδόκητο συνδυασμό συστατικών.  Ακολουθώντας  την πορεία των αρχικών αρωμάτων του Οίκου, Valentino Donna και Valentino Uomo, το Valentino Donna Rosa Verde αποτελεί μία δροσερή επανάσταση στον κόσμο των αρωμάτων του Οίκου θυμίζοντας τον καταπράσινο κήπο ενός ιταλικού παλατιού. Μας ταξιδεύει σε έναν πρωινό ηλιόλουστο περίπατο μέσα στην ανθισμένη φύση.  Η αρωματοποιός Sonia Constant εμπνεύστηκε από τα φανταστικά αρώματα αυτού του κήπου και δημιούργησε το Valentino Donna Rosa Verde. Μία οσφρητική σύνθεση με νότες από πράσινο τριαντάφυλλο, mate tea, περγαμόντο, τζίντζερ και magnolia. Ακόμη αντιστέκεσαι;

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on

Nina Ricci L’Air du Paradis: O οίκος Nina Ricci ανοίγει τις πόρτες του σε έναν ξεχωριστό παράδεισο, ένα φανταστικό κήπο, ένα σύμπαν γεμάτο χρώματα και θαύματα, όπως ένα αληθινό όνειρο. Μια πρωτότυπη και ευχάριστη εκδοχή του εμβληματικού αρώματος L’Air du Temps, που θυμίζει τα αρώματα ενός εξωτικού κήπου. Νότες από passion fruit και combava προσφέρουν στο άρωμα μια όξινη φρεσκάδα, ενώ οι νότες από γιασεμί, frangipani και mahonia japonica, συνθέτουν ένα μπουκέτο που προκαλεί αισθησιασμό. Ένας καταιγισμός από άνθη με ένα ιδιαίτερα ζεστό και ξυλώδες υπόβαθρο, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι. Το L’Air du Paradis, παρουσιάζεται μέσα στο διαχρονικό μπουκάλι του L’Air du Temps, αλλά έχει τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος. Η καλλιτέχνιδα έχει σχεδιάσει ένα εξωτικό μεγαλοπρεπές πτηνό για να διακοσμήσει την εξωτερική συσκευασία που πρόκειται να σε κερδίσει με την πρώτη ματιά.

 

Salvatore Ferragamo Amo Ferragamo Eau de Parfum: Με πρωταγωνίστρια της καμπάνιας την Suki Waterhouse, το νέο άρωμα του Οίκου αποτελεί μια τολμηρή, σύγχρονη συμφωνία αίγλης και πάθους. Οι νότες κορυφής είναι πλημμυρισμένες από Ιταλικές πικρές συμφωνίες φραγκοστάφυλου και δενδρολίβανου. Η καρδιά του είναι απαλή και θηλυκή σαν ένα λουλούδι όπως το εκπληκτικό γιασεμί που κάπως κυριαρχεί κι εξιτάρει. Οι νότες βάσης πάλι, τελειοποιούν το άρωμα, αφήνοντας μια σούπερ γλυκιά εσάνς. Τελικά, όμως, αυτό που μένει είναι ο μοναδικός αισθησιασμός της λευκής βανίλιας που κάνει τέλειο συνδυασμό με το πιο σέξι συστατικό, το σανδαλόξυλο.

Caudalie,  Eau Fraîche Thé des Vignes: «Μια στιγμή μαγική, όταν οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου βάφουν πορφυρό το χρυσαφένιο αμπέλι. Ένα αισθησιακό άρωμα που ευωδιάζει νερολί, τζίντζερ και λευκά musks». Δημιουργημένο το 2011 από τον αρωματοποιό Jacques Cavallier, το Eau Fraîche Thé des Vignes αιχμαλωτίζει το ηλιοβασίλεμα που λούζει τους γλυκούς αμπελώνες σε μια αισθησιακή, απογευματινή ευωδία πούδρας. Αισθησιακό και τρυφερό, είναι το πιο θηλυκό από τα αρώματα της συλλογής. Οι αρωματικές του νότες φέρνουν στο νου τη μυρωδιά λευκών musks, νερολί και τζίντζερ, συνδυάζοντας μια αίσθηση ανθών πορτοκαλιάς και γιασεμιού. Εθιστικό, μυστηριώδες και απαλό, σαν τη χορτασμένη από ήλιο φλούδα του ώριμου σταφυλιού, είναι ένα άρωμα για κάθε στιγμή της ημέρας!

A post shared by Caudalie (@caudalie) on