DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Καταπραϋντική μάσκα προσώπου με βρώμη για ξηρές επιδερμίδες

Η υγρασία σε συνδυασμό με την υπερβολική ζέστη  και τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπονται στους χειρότερους καλοκαιρινούς εφιάλτες της επιδερμίδας -και δη της ξηρής- ευνοόντας την ήδη υπάρχουσα ξηρότητα στο πρόσωπό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πως συνεχώς η επιδερμίδα μας, μας τραβάει.

Κι αν ψάχνεις για εύκολους τρόπους αναζωογόνησής- εκτός από την καθημερινή χρήση ενυδατικής και αντηλιακής κρέμας- η παρακάτω DIY μάσκα με βρώμη θα σε καταπραΰνει.

Θα χρειαστείς:

Βρώμη

Χυμό αγγουριού

Γιαούρτι

 

Η προετοιμασία θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό:

Σε ένα καθαρό μπολ ρίξε 3 κουταλάκια του γλυκού βρώμης, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό αγγουριού και 1 κουταλάκι του γλυκού γιαουρτιού. Ανακάτεψε πολύ καλά με ένα κουτάλι ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η μάσκα είναι έτοιμη!

Άπλωσε ομοιόμορφα μία γενναιόδωρη ποσότητα στο πρόσωπό σου και αφησέ τη μέχρι να δεις πως  στεγνώνει εντελώς. Στο τέλος, ξέπλύνε με χλιαρό νερό.

Η βρώμη χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της καταπραΰνει από την ξηροδερμία και τη φαγούρα, ενώ παράλληλα το αγγούρι λειτουργεί ως φυσικό τόνερ που αναζωογονεί και δροσίζει.