ΣΩΜΑ

Πώς θα μαλακώσεις τις σκασμένες φτέρνες σου με 3 υλικά από την κουζίνα σου

Unsplash

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι φτέρνες σου εκπέμπουν SOS. Είναι αφυδατωμένες και πολύ σκληρές, σε αντίθεση με το άψογο πεντικιούρ σου και τα τέλεια σανδάλια στα πόδια σου. Σε καταλαβαίνουμε, οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα από τα πιο συχνά beauty ζητήματα που απασχολούν τις περισσότερες από εμάς.

Αυτό που χρειάζονται είναι κάποια extra φροντίδα και ενυδάτωση. Κι αν ψάχνεις για τον πιο εύκολο, φυσικό και οικονομικό τρόπο να μαλακώσεις τις σκασμένες φτέρνες σου, πήγαινε στην κουζίνα σου, τσέκαρε πως έχεις τα παρακάτω τρία υλικά και ξεκίνα να κάνεις την παρακάτω μάσκα.

Θα χρειαστείς:

Μισή ώριμη μπανάνα

Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι

Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Η προετοιμασία είναι απλή:

Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποίησε τη μπανάνα και ρίξε τη σε ένα καθαρό μπολ. Πρόσθεσε το μέλι και το λάδι καρύδας και ανακάτεψε πολύ καλά. Ζέστανε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Η μάσκα είναι έτοιμη!

Άπλωσέ τη στα καθαρά πόδια σου (και πιο συγκεκριμένα στις σκασμένες φτέρνες σου) και στη συνέχεια φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες. Άφησέ τη να απορροφηθεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Plus: Μπορείς να απλώνεις τη μάσκα το βράδυ και να φοράς τις κάλτσες σου αμέσως μετά. Έτσι διατηρείς την υγρασία στην επιδερμίδα τους.

Tip #1: Αν δε θέλεις να λερωθείς πολύ, μπορείς να τυλίξεις χαλαρά, σε πρώτη φάση τα πόδια σου με μία διάφανη μεμβράνη και στη συνέχεια να φορέσεις τις κάλτσες σου.

Tip #2: Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα με ένα ειδικό εργαλείο aka ράσπα ή να κάνεις scrub και έπειτα να απλώσεις τη μάσκα στα πόδια σου.