SHOPPING

Ανάδρομος Ερμής: 8 προϊόντα με λεβάντα που θα σε χαλαρώσουν μέρες που ‘ναι

Υπάρχει η θετική πλευρά της ζωής. Υπάρχει και ο Ανάδρομος Ερμής που είναι εξίσου κακός με τον Κρόνο πάνω από τον κεφάλι σου, που είναι εξίσου ενοχλητικός με τις φορές που η μαμά σου σε κυνήγαγε με τη ζακέτα στο χέρι. Ό,τι μπορεί να καθυστερήσει, καθυστερεί ή ακόμη καλύτερα αναβάλλεται, ό,τι έχει φωνή, μπορεί να το ακούσεις να γκρινιάζει, οποιαδήποτε παρεξήγηση μπορεί να προκύψει, προκύπτει και φυσικά οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει, χαλάει (από αυτοκίνητο, κινητό, υπολογιστή και συναγερμό σπιτιού, μέχρι ρολόι). Η στοιχειώδης συνεννόηση αποτελεί επίτευγμα άξιο χειροκροτήματος και εκτός από έναν άνθρωπο που θέλουμε να ακούει τον πόνο μας, λίγη αγάπη και στοργή, ένα προϊόν με λεβάντα είναι αυτό που μπορεί να μας χαλαρώσει.

Διάβασε ακόμα: Έντονες βλεφαρίδες χωρίς μάσκαρα: Το ανέξοδο κόλπο που πρέπει να δοκιμάσεις

Γιατί η λεβάντα (και το αιθέριο έλαιό της) εκτός όλων των άλλων ( αντισηπτικών και επουλωτικών ιδιοτήτων) καταπραΰνει, ηρεμεί, μειώνει το άγχος, καλμάρει την ένταση και τα νεύρα, ενώ παράλληλα αναζωογονεί σώμα και πνεύμα. Εξάλλου, δεν τη χρησιμοποιούσαν τυχαία οι Αρχαίοι Ρωμαίοι  στον αρωματισμό των λουτρών αλλά και στην περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών τους.

Παρακάτω λοιπόν, κάναμε μία λίστα όχι με ένα, αλλά με οκτώ προϊόντα με λεβάντα που θα σε χαλαρώσουν μέρες που ‘ναι και θα κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου.

Jo Malone Lavender and Lovage candle

Ξεκινάμε με αυτά τα πράγματα που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να  δημιουργήσεις μια χαλαρή και cozy ατμόσφαιρα στο γραφείο (αν δεν είσαι σε open space) και σίγουρα στο σπίτι. Από τα αγαπημένα μας, τα κεριά της Jo Malone και πιο συγκεκριμένα το Lavneder and Lovage candle, ένα χαλαρωτικό αρωματικό κοκτέιλ από λεβάντα, γλυκάνισο, δενδρολίβανο και θυμάρι είναι αυτό που σίγουρα θα διώξει την ένταση.

Aveda Stress Fix Body Lotion

Ώρα να περιποιηθείς το σώμα σου. Αυτή η ενυδατική λοσιόν σώματος της Aveda αποδεδειγμένα ανακουφίζει από το στρες και την ένταση των ημερών. Το άρωμά της περιλαμβάνει αποστάγματα λεβάντας, λαναντίνης και φασκόμηλου από βιολογικά αγροκτήματα και παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας την επιστήμη της αρωματολογίας αλλά και τη δύναμη των καθαρών αιθέριων ελαίων.

Mario Badescu Facial Spray with Aloe Chamomile and Lavender

Δεν είναι μόνο οτι σε χαλαρώνει, αλλά βοηθά στην ενυδάτωση, αναζωογόνηση και λάμψη της επιδερμίδας του προσώπου. Κι αυτό γιατί η σύνθεσή του περιέχει αλόη, χαμομήλι, λεβάντα αλλά και Βιταμίνη C. Το ψεκάζεις πριν από την ενυδατική σου κρέμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμη και μετά το μακιγιάζ.

Fresh Line Χειροποίητο Σαπούνι με λεβάντα

Αν λατρεύεις τα χειροποιήτα σαπούνια, αυτό είναι το τέλειο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Με φυσικούς αφριστικούς παράγοντες που καθαρίζουν απαλά το σώμα και με λεβάντα που αφήνει ένα γλυκό χαλαρωτικό άρωμα, ενώ το αιθέριο έλαιο λεβάντας ηρεμεί και καταπραΰνει το δέρμα, ενισχύοντας τη σωματική και ψυχική ευεξία. Τέλος, αφήνει την επιδερμίδα βαθιά ενυδατωμένη, απαλή και λεία.

NPW Unicorn Sleep Mask

Η πιο χαλαρή ώρα είναι αυτή του ύπνου. Κι αν θέλεις να την κάνεις ακόμη πιο χαλαρή, πόσο μάλλον να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, δοκίμασε αυτή την υφασμάτινη μάσκα ύπνου με λεβάντα. Βάλε τη πάνω στα μάτια σου και  για να μπλοκάρεις το φως και αφέσου στο Μορφέα.

This Works Sleep Plus Pillow Spray

Η μάσκα δεν αρκεί. Χρειάζεσαι ακόμη ενισχύσεις. Ένα σπρέι για τα μαξιλάρια σου είναι αυτό που σου λείπει. Εμπλουτισμένο με το χαρακτηριστικό μας άρωμα«Deep Sleep» με λεβάντα, βετιβέρ και χαμομήλι, μπορείς να το ψεκάσεις  στα σεντόνια και τη μαξιλαροθήκη σου πριν τον ύπνο, προκειμένου να  κοιμηθείς ευκολότερα και πιο χαλαρά.

Jurlique Lavender Hand Cream

Μία κρέμα χεριών είναι απαραίτητη χειμώνα- καλοκαίρι. Κι αν ψάχνεις για την πιο «χαλαρωτική» φόρμουλα, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την  Lavender Hand Cream της Jurlique. Με πλούσια υφή αλλά και καταπραϋντική ευωδιά λεβάντας, αποκαθιστά την απαλότητα της επιδερμίδας και διατηρεί τη νεανικότητά της.

Apivita Caring Lavender Απαλό Αφρόλουτρο με Λεβάντα για Ευαίσθητες Επιδερμίδες

Με λεβάντα και ελαιόλαδο, προσφέρει ήπιο καθαρισμό, καταπραΰνει, ενυδατώνει και δεν επιβαρύνει το ευαίσθητο δέρμα, αφήνoντάς το απαλό. Έχει εξαιρετική  αντιφλεγμονώδη και καταπραϋντική δράση, που βελτιώνουν τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.

ΥΓ. Ο Ανάδρομος Ερμής είναι το τέλειο άλλοθι για να τα ρίξεις όλα εκεί και φυσικά η τελειότερη αφορμή για να κάνεις ακόμη λίγο beauty shopping.