ΜΑΛΛΙΑ

4 συχνά λάθη που κάνεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι

Imaxtree

Η ρουτίνα των μαλλιών μας δεν είναι άλγεβρα. Από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα. Λούσιμο με το σαμπουάν, conditioner (η μάσκα μπήκε πιο μετά στη ζωή σου) και φυσικά στέγνωμα με το πιστολάκι. Γιατί « δεν είναι δυνατόν να βγεις έξω με λουσμένο κεφάλι» φώναζε έξαλλη η μαμά μου κάθε φορά που με έβλεπε να βγαίνω με real wet look από το σπίτι, απειλώντας με το πιστολάκι στο χέρι ακόμη και στο μπαλκόνι. Οι κινήσεις συγκεκριμένες. Πατάς το μαγικό κουμπί, ανοίγει το πιστολάκι, ζεστός αέρας (τέλειος το χειμώνα- μαρτύριο το καλοκαίρι) και στεγνώνεις τα μαλλιά. Κανένα περιθώριο λάθους. Κι όμως. Το φριζάρισμα λίγο αργότερα, κάποιες τρίχες καμένες ενίοτε, η ψαλίδα πάντοτε, αποδεικνύουν πως κάτι δεν πάει καλά. Κάποιο λάθος κάνουμε, κάποιες κινήσεις πρέπει να απόφύγουμε.

Διάβασε ακόμη: Η Kendall Jenner έγινε ξανθιά. Σε ακούμε

– Δεν ξεκινάς σωστά, θα σε μαλώσω

Όσο σημαντικό είναι να απλώνεις το αντηλιακό κάθε μέρα χειμώνα- καλοκαίρι, για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου , άλλο τόσο είναι και το να εφαρμόζεις ένα θερμοπροστατευτικό προιόν στα μαλλιά σου, πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο θερμότητας. Με αυτό τον τρόπο, η τρίχα προστατεύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.

– Λάθος αέρα στα πανιά σου (στο πιστολάκι σου)

Το χέρι πάει κάπως αυτοματοποιημένα στο κουμπί με το πολύ ζεστό αέρα, ιδιαίτερα, αν βιάζεσαι. Κι όμως, το να χρησιμοποιείς πολύ υψηλές θερμοκρασίες για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου δε σημαίνει πως αυτά α) θα στεγνώσουν πιο γρήγορα και β) θα παραμείνουν υγιή και λαμπερά. Το αντίθετα μάλιστα. Πολλές φορές, το στέγνωμα με τον καυτό αέρα μπορεί να τα αφυδατώσει με αποτέλεσμα να «σπάνε» πιο εύκολα ή ακόμη και να καούν. Προτίμησε σε γενικές γραμμές μία μέση θερμοκρασία και ένταση του αέρα ανάλογα πάντα με τον τύπο των μαλλιών σου. Αν για παράδειγμα έχεις λεπτά μαλλιά, προτίμησε πιο χαμηλή θερμοκρασία, ενώ αν έχεις πιο χοντρή τρίχα, πιο υψηλή. Plus: Το τελευταίο λεπτό και αφού έχεις στεγνώσει τα μαλλιά σου, γύρνα τον αέρα στο κρύο προκειμένου να εξασφαλίσεις  ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο χτένισμά σου.

-Το πιστολάκι στον κρόταφο

Σε αυτή την περίπτωση αναφέρομαι τόσο στην απόσταση αναπνοής που κρατάς το πιστολάκι από το κεφάλι σου, όσο και στο χρόνο που το έχεις «ακινητοποιημένο» σε ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω στο κεφάλι σου.  Και στις δύο περιπτώσεις από τους κομμωτές είναι ΟΧΙ. Είναι σημαντικό να κρατάς το πιστολάκι σε μία σεβαστή απόσταση από το κεφάλι σου και να το κουνάς συνεχώς έτσι ώστε ο αέρας να κατανέμεται σωστά. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεις να κάψεις τα μαλλιά σου και φυσικά το φριζάρισμα.

– Δεν κάνεις καλή μοιρασιά aka δεν χωρίζεις τα μαλλιά σου

Το ήξερες πως ο καλύτερος, πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, είναι να τα χωρίσεις σε μικρά τμήματα και όχι όλα μαζί όπως έκανες μέχρι πρότινος; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τούφες, ξεκινώντας από το πίσω μέρος και προχωρώντας προς τα μπροστά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου καθώς δεν μπλέκονται μεταξύ τους και το στέγνωμα (με τη βούρτσα ή χωρίς) γίνεται σε λιγότερο χρόνο. Κάτι ξέρουν που ακολουθούν αυτή τη μέθοδο στο κομμωτήριο.

 

Κεντρική Φωτογραφία: ImaxΤree