ΜΑΛΛΙΑ

Κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι αν χρησιμοποιείς συχνά dry shampoo

Γενικά λουζόμαστε. Ειδικότερα λουζόμαστε συχνά. Υπάρχουν όμως και αυτές οι μέρες που δεν προλαβαίνεις να λουστείς, αισθάνεσαι τα μαλλιά σου λιπαρά και «βαριά» ή απλά θέλεις να τους δώσεις λίγο extra όγκο, χωρίς να χρησιμοποιήσεις λακ. Το dry shampoo ως άλλο μαγικό ραβδάκι υπάρχει στο μπουντουάρ σου για να κάνει την ευχή σου πραγματικότητα μέσα σε χρόνο dt.

Παρ’ όλα αυτά, αν χρησιμοποιείς το dry shampoo πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα σου θα πρέπει να τηρείς μερικούς κανόνες προκειμένου να μην επιβαρύνεις την υγεία του τριχωτού της καφαλής σου. Ένας από αυτούς, η συχνότητα που πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου.

 

Όπως επισημαίνουν αρκετοί hairstylists, το πόσο συχνά λούζεσαι εξαρτάται από τα μαλλιά σου και τον τύπο του τριχωτού της κεφαλής σου. Μία έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι μέσα στο επιτρεπτόμενο όριο. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς  σαμπουάν χωρίς άλατα (sulfates) ή σιλικόνη- κατά προτίμηση με φυσικά συστατικά και βιταμίνες- που θρέφουν και τονώνουν τα μαλλιά, από τη ρίζα τους. Εάν βέβαια  είσαι dry shampoo addict,  προσπάθησε να λούζεσαι κάθε δεύτερη ημέρα.

Κι αυτό γιατί, το συνεχές layering στα μαλλιά σου με το ξηρό σαμπουάν μπορεί να φράξει τους πόρους, εμποδίζοντας την επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής να αναπνέει σωστά. Και όπως καταλαβαίνεις, κάτι τέτοιο μελλοντικά μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο εύθραυστα ή να συμβάλλει στη δημιουργία πιτυρίδας.