ΜΑΛΛΙΑ

Έχεις λεπτά καρέ μαλλιά; 5 τρόποι να τους δώσεις περισσότερο όγκο

Υπέκυψες στη γοητεία του καρέ (και καλά έκανες). Δεν είχες υπολογίσει όμως πως η τρίχα σου είναι αρκετά λεπτή με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να δείχνουν συνεχώς άτονα. Κι όμως, βρήκαμε τις μικρές κινήσεις που χρειάζεται να κάνεις προκειμένου να αποκτήσουν τον επιθυμητό όγκο.

Πες «ναι» στο φιλάρισμα

Δώσε λίγο όγκο στο καρέ σου, δοκιμάζοντας ένα χαμηλό φιλάρισμα στις άκρες των μαλλιών σου. Προσοχή βέβαια, γιατί το έντονο φιλάρισμα μπορεί να μην έχει κολακευτικά αποτελέσματα.

Παίξε με το χρώμα τους

Αν είσαι έτοιμη να κάνεις μία αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου, μία πολύ καλή ιδέα είναι τα highlights και τα lowlights. Θα προσθέσουν βάθος και διάσταση στα μαλλιά.

Δοκίμασε την ασύμμετρη εκδοχή του καρέ

Αν πάλι, θέλεις να κάνεις ένα update στο ήδη υπάρχον καρέ σου, τότε δοκίμασε την ασύμμετρη εκδοχή του καρέ. Ελαφρώς άνισο με τις μπροστινές τούφες να είναι πιο μακριές από τις πίσω.

Βάλε στο παιχνίδι το dry shampoo και τα sprays που δίνουν υφή στα μαλλιά

Αρκετές από εμάς, στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε όγκο, βάζουμε υπερβολική ποσότητα προϊόντων hairstyling με αποτέλεσμα τα μαλλιά αντί να αποκτούν όγκο, να βαραίνουν και να δείχνουν ακόμη πιο λεπτά. Γι’ αυτό το λόγο αφενός θα πρέπει να είμαστε φειδωλές με το styling, αφετέρου να χρησιμοποιούμε προϊόντα όπως dry shampoo ή spray που χαρίζουν όγκο.

Το μυστικό στο στέγνωμα

Όπως υποστηρίζουν αρκετοί hairstylists, ο φυσικός όγκος στα λεπτά μαλλιά κρύβεται στον τρόπο που τα στεγνώνουμε. Στεγνώνουμε τα μαλλιά μας ανάποδα,  ανασηκώνοντας τούφα-τούφα με μια στρογγυλή βούρτσα από φυσική τρίχα. Σε αυτό το σημείο βέβαια, προσέχουμε α) να μην «κολλάμε» το πιστολάκι πάνω στις ρίζες των μαλλιών μας και β) να μην τα τραβάμε βίαια.