Έχεις λιπαρά μαλλιά; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου

Main Image

Τι κάνεις λάθος κι έχεις λιπαρά μαλλιά;

ADVERTISING

Τα λιπαρά μαλλιά δεν έχουν να κάνουν μόνο με το λούσιμο, αλλά με την κληρονομικότητα, τις ορμόνες και φυσικά με τις κακές συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Όχι, δε θα σου πω να κόψεις τη ζάχαρη μαχαίρι ή να χαίρεσαι τα γονίδιά σου, αλλά να αλλάξεις μερικά- για την ακρίβεια 4- πράγματα από την καθημερινότητά σου.

Να χτενίζεσαι. Δεν είναι περιττό

Μπορεί να το θεωρείς σπατάλη χρόνου και γενικότερα να έχεις ξεχάσει πώς είναι να χτενίζεις τα μαλλιά σου, όμως, με αυτόν τον τρόπο διανέμεις τα φυσικά έλαια της τρίχας σε όλο το μήκος της, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Παράλληλα, επιλέγοντας μία καλής ποιότητας βούρτσα, κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου, συμβάλλοντας έτσι, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το παρακάνεις με το υπερβολικό βούρτσισμα.

Να μην πιάνεις τα μαλλιά σου συνέχεια

Αναλόγως του «βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου», είναι το «βάζεις τα χεράκια σου και λαδώνουν τα μαλλάκια σου». Αυτό που θέλω να πω είναι, πως, πιάνοντας ασυναίσθητα πολλές φορές την ημέρα τα μαλλιά σου, έχεις τους λόγους σου- δε λέω- αλλά έχουν και τα μαλλιά σου τους δικούς τους λόγους να γίνονται πιο λιπαρά. Βακτήρια και λιπαρότητα μεταφέρονται από τα δάχτυλα στις τρίχες των μαλλιών σου, με αποτέλεσμα να τα αισθάνεσαι πιο γρήγορα βαριά και λαδωμένα.

Να ξεχάσεις το καθημερινό λούσιμο

Σε συνέχεια του προηγούμενου (aka αισθάνεσαι τα μαλλιά σου βαριά και λαδωμένα) μπαίνεις για λούσιμο. Πόσο συχνά όμως; Αν αισθάνεσαι τα μαλλιά σου λαδωμένα κάθε μέρα και λούζεσαι πάλι κάθε μέρα, ωθείς κατά κάποιο τρόπο την επιδερμίδα στο τριχωτό της καφαλής σου να παράξει ακόμη περισσότερη ποσότητα σμήγματος, πέρα από τη φυσιολογική, προκειμένου να την αναπληρώσει. Γι' αυτό το λόγο, δοκίμασε να αφήνεις μία με δύο μέρες ανάμεσα στα λουσίματα.

ADVERTISING

Να αφήσεις το άγχος για τους άλλους

Χαλάρωσε! Η ζωή είναι ωραία γενικά και τα μαλλιά σου ακόμη πιο όμορφα. Το άγχος μόνο λιπαρότητα και αυξημένη παραγωγή σμήγματος μπορεί να τους χαρίσει.

ADVERTISING

Ο ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΣΟΥ

Όλα είναι θέμα προσανατολισμού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

ΤΑ 4 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΖΩΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ

Τα ζώδια που άπαξ και γίνουν ένα, δύσκολα τα ξεκολλάς.

4 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα λευκά παπούτσια σου για ένα κομψό αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ

Πίνεις καθημερινά τον καφέ σου αλλά δεν καθαρίζεις καθημερινά την καφετιέρα σου.

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΦΡΑΤΟ ΚΙ ΕΛΑΦΡΥ

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2019 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.