ΜΑΛΛΙΑ

8 τρόποι για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σου

Photo by Charles Sykes/Invision/AP

Το καλοκαίρι πλησιάζει και εσύ ανυπομονείς να δεις ξανά τα μαλλιά σου μακριά και λαμπερά. Όσο εύκολο κι αν ακούγεται, άλλο τόσο δύσκολο ξέρεις πως είναι στην πράξη δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Το θέμα βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είναι ο τρόπος και τα tips όπως αυτά που θα βρεις παρακάτω- που πρέπει να ακολουθήσεις και θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησε την κατάλληλη σειρά περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν, conditioner, μάσκα)

 

Η νέα σειρά περιποίησης μαλλιών Elvive Dream Long από τη L’Oréal Paris έχει δημιουργηθεί ακριβώς γι αυτό το σκοπό- aka να κάνει τα μαλλιά σου. Εμπλουτισμένη με καστορέλαιο, φυτική κερατίνη και βιταμίνες αναδομεί την τρίχα, καταπολεμά την ψαλίδα και σώζει τα τελευταία 3 εκ. των μαλλιών σου, χάρη στην  επανορθωτική σύνθεσή της, η οποία προστατεύει από το σπάσιμο. Για ακόμη πιο ολοκληρωμένη περιποίηση, δεν έχεις παρά να εντάξεις στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς σου, την Elvive Dream Long Hot Mask, την πρώτη θερμαινόμενη μάσκα μαλλιών που επανορθώνει ολοκληρωτικά το μήκος των μαλλιών και αποτελεί στην ουσία την τελευταία προσθήκη στην οικογένεια Dream Long.

 

Πες «ναι» στο κούρεμα

 

Ξέρω τι σκέφτεσαι ακριβώς: Μα θα κουρευτώ όταν θέλω να μακρύνω τα μαλλιά μου; Σου ακούγεται περίεργο και με το δίκιο σου, όμως, να ξέρεις οτι οι περισσότεροι hairstylists συμφωνούν πως ένα τακτικό κούρεμα κάθε 6-8 εβδομάδες (περίπου κάθε δύο μήνες δηλαδή) αρκεί για να απαλλαγείς από την ψαλίδα και τιος κατεστραμμένες άκρες, να δυναμώσουν και να μακρύνουν τα μαλλιά.

Προστάτευσέ τα σωστά από τη θερμότητα

 

Σε αυτό το σημείο, κάνε focus σε δύο πράγματα: α) την επιλόγή των κατάλληλων εργαλείων hairstyling (έχει αποδειχθεί πως οι 185 °C  είναι η κατάλληλη θερμοκρασία, μιας και οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας) και β) τη χρήση κάθε φορά θερμοπροστατευτικών προϊόντων (για παράδειγμα πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι ή τη χρήση πρέσας) όπως το Wella Eimi Thermal Imageπου θα προστατέψουν τα μαλλιά από τη φθορά που μπορεί να προκαλέσει η θερμότητα.

Φάε «έξυπνα»

Ενώ τo DNA καθορίζει την υφή των μαλλιών και τον τύπο τους (σγουρά, ίσια, σπαστά κλπ), η διατροφή μας παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγιή και γρήγορη -εν προκειμένω- ανάπτυξή τους. Φρόντισε να ακολουθείς σε καθημερινή βάση ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και «καλά» λιπαρά (βλέπε τα Ωμέγα 3 λιπαρά), όπως  ο σολομός, το αβοκάντο, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα που δυναμώνουν και μακραίνουν την τρίχα, «εφοδιάζοντάς» την με  όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μην υποτιμάς το βούρτσισμα

 

 Μπορεί να σου ακούγεται πραγματικά περιττό και γενικότερα να μη θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που βούρτσισες/ χτένισες τα μαλλιά σου, όμως θα πρέπει να σου πω, πως βουρτσίζοντας τα μαλλιά σου- προς Θεού όχι τα βρεγμένα- διανέμεις τα φυσικά έλαια της τρίχας σε όλο το μήκος της, από τις ρίζες  μέχρι τις άκρες. Παράλληλα, επιλέγοντας στο καθημερινό σου βούρτσισμα μία καλής ποιότητας βούρτσα- κατά προτίμηση όχι πλαστική- απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα, κάνεις μασάζ, συμβάλλοντας στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και επομένως στην γρηγορότερη και πιο υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Προσοχή βέβαια, μη φτάσεις στο άλλο άκρο, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να γίνουν λιπαρά.

Μην το παρακάνεις με το λούσιμο

 

Ακόμη κι αν αισθάνεσαι τα μαλλιά σου πιο «βαριά» και λιπαρά, το να λούζεσαι κάθε μέρα δεν είναι σίγουρα η λύση, μιας και με αυτό τον τρόπο- όπως έχουμε ξαναπεί- ωθείς κατά κάποιο τρόπο την επιδερμίδα στο τριχωτό της καφαλής σου να παράξει ακόμη περισσότερη ποσότητα σμήγματος, πέρα από τη φυσιολογική, προκειμένου να την αναπληρώσει. Γι’ αυτό το λόγο, δοκίμασε να αφήνεις μία με δύο μέρες ανάμεσα στα λουσίματα.

Βάλε στο παιχνίδι ένα λαδάκι

 

Αν δεν προσφέρεις στα μαλλιά σου την κατάλληλη φροντίδα καθώς μακραίνουν, οι άκρες γίνονται ακόμη πιο αδύναμες και λεπτές παρουσιάζοντας ψαλίδα και σπάσιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις στο παιχνίδι της ρουτίνας σου ένα λαδάκι, όπως το Saryna Key Damage Repair Pure African Shea Oil, που θα κρατήσει ενυδατωμένα τα μαλλιά σου δίνοντας έμφαση στις άκρες. Άλλωστε, δεν έχει νόημα να μακραίνεις τα μαλλιά σου, αν δεν είναι υγιή και οι άκρες τους δυνατές.

Δώσε έμφαση στο τριχωτό της κεφαλής σου

 

Τα serum και οι κρέμες είναι οι ιδανικοί σύμμαχοι των μαλλιών για ενυδάτωση, επανόρθωση και προστασία, λειτουργώντας παράλληλα, ευεργετικά και στο τριχωτό της κεφαλής. Ένας εξαιρετικά συμπυκνωμένος ορός με κορυφαία ενεργά συστατικά από τη σειρά Extentioniste της  Kérastase, είναι το Sérum Extentioniste που προσφέρει στοχευμένη δράση στη ρίζα, τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών,  ευνοώντας τη γρήγορη ανάπτυξή τους. Πρόκειται για μια τονωτική θεραπεία χωρίς ξέβγαλμα – ιδανική για 1 ή 2 φορές την εβδομάδα- που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ρίζας και στην υγεία του περιβάλλοντος του τριχωτού. Σε συνδυασμό με ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό, βοηθά αποτελεσματικά τα μαλλιά να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο μήκος με υγεία και δύναμη.

Κεντρική Φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP