Τα σημάδια για να καταλάβεις ότι το σαμπουάν σου έχει λήξει

Main Image

Το κόλπο για να καταλάβεις αν το σαμπουάν έχει λήξει ή όχι.

Με τα σαμπουάν που έχουμε στο μπάνιο μας συμβαίνει πολλές φορές το εξής. Δεν προλαβαίνουν τα τελειώσουν και ξεκινάμε να χρησιμοποιούμε κάποιο άλλο, καινούργιο, χωρίς να πετάξουμε το προηγούμενο. Θέλεις πως στο ενδιάμεσο βάψαμε τα μαλλιά μας οπότε προτιμάμε πλέον αυτά για βαμμένα μαλλιά, θέλεις πως μας ενθουσίασε κάποιο άλλο με διαφορετικό άρωμα και σύσταση, θέλεις πως απλά βαρεθήκαμε αυτό που χρησιμοποιούσαμε μέρες τώρα. Το αποτέλεσμα σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι ένα και κοινό: Έχουμε παραπάνω από ένα σαμπουάν στο μπάνιο μας, τα οποία κρατάμε χωρίς να χρησιμοποιούμε. Κάποια μάλιστα, δεν θυμόμαστε από πότε τα έχουμε.

ADVERTISING

Κι όπως καταλαβαίνεις τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά: Τα σαμπουάν λήγουν; Ποιες είναι οι ενδείξεις που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε αν ένα σαμπουάν είναι παλιό ή έληξε; Μπορεί ένα παλιό σαμπουάν να βλάψει το χρώμα των μαλλιών και πώς επιδρά στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής;

7

via GIPHY

ADVERTISING

 

Η Rita Hazan, hair colorist της Beyoncé, ιδιοκτήτρια του Rita Hazan Salon και της ομώνυμης σειράς περιποίησης μαλλιών σε πρόσφατη συνέντευξή της στο maneaddicts απάντησε σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα.

«Το παλιά σαμπουάν έχουν αλλοιωμένη-παράξενη μυρωδιά. Η σύστασή τους έχει διαχωριστεί/ ή μπορεί να έχει γίνει υπερβολικά συμπαγής και αλλάζουν χρώμα (συνήθως κιτρινίζουν).

Το ίδιο ισχύει και για τα conditioners. Και ναι, δεν είναι μύθος πως τα σαμπουάν έχουν δική τους ημερομηνία λήξης. Γενικά, καλό είναι να χρησιμοποιούνται μέσα σε 2-3 από τη στιγμή που θα ανοιχθούν και σε 3-4 αν δεν έχουν ανοιχθεί».

Όσο για το πόσο επιβλαβές είναι να χρησιμοποιούμε ένα σαμπουάν που έχει λήξει, η hair colorist απαντά: «Ένα σαμπουάν που έχει λήξει δεν θα καταστρέψει την υγεία των μαλλιών σου ή δεν θα προκαλέσει μόνιμη ζημιά, απλά δεν θα ωφελήσει τα μαλλιά σου και ίσως θαμπώσει πιο πολύ το χρώμα τους, σε περίπτωση που είναι βαμμένα.»

ADVERTISING

ΟΙ 5 ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι ταράτσες της πόλης σε περιμένουν για να πιεις το ποτό σου με θέα και δροσούλα.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

Έξυπνες λύσεις για να δείχνει η μικρή σου κουζίνα μεγαλύτερη.

5 STREET STYLE ΣΥΝΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΩΔΗ ΣΤΑ PRINTS

Καλοντυμένες γυναίκες τιμούν τα prints φέτος το καλοκαίρι. Μήπως να κάνεις κι εσύ το ίδιο;

ΤΑ 3 ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ DIANA ΠΟΥ ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ

Ένας και μόνο συλλέκτης αγόρασε τα τρία σύνολα της πριγκίπισσας Diana που δημοπρατήθηκαν από τον οίκο Kerry Taylor στο Λονδίνο.

ADVERTISING

SITE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 24MEDIA
© 2019 LADYLIKE. ALL RIGHTS RESERVED.