ΜΑΛΛΙΑ

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τη βούρτσα των μαλλιών σου

Όπως ακριβώς τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου, έτσι και τα εργαλεία που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου- και πιο συγκεκριμένα οι βούρτσες- πέφτουν θύματα της σκόνης, των βακτηρίων, της λιπαρότητας και της συσσώρευσης προϊόντων. Κι αν θέλεις λαμπερά μαλλιά και υγιές τριχωτό κεφαλής, ο  καθαρισμός τους ε-πι-βάλ-λε-ται! Παρακάτω λοιπόν, σου βρήκαμε τον πιο εύκολο και ανέξοδο τρόπο να καθαρίσεις τη βούρτσα των μαλλιών σου με υλικά που έχεις στο μπάνιο σου!

Τι θα χρειαστείς:

Μία παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο σαμπουάν.

Αν η βούρτσα σου έχει ξύλινη βάση:

Ρίξε λίγο νερό στην κεφαλή της βούρτσας και αφού απλώσεις μία μικρή ποσότητα σαμπουάν σε μια παλιά σε οδοντόβουρτσα ξεκίνα να την καθαρίζεις, φροντίζοντας ακόμη και τις μικρές εσοχές. Ξέπλυνε καλά με χλιαρό νερό και στέγνωσέ τη αφήνοντάς την ανάποδα σε μερικές χαρτοπετσέτες.

Αν η βούρτσα σου είναι πλαστική:

Αρχικά, γέμισε ένα μπολ με χλιαρό νερό και τοποθέτησε τη βούρτσα σου μέσα. Περίμενε πέντε λεπτά και αφού βάλεις λίγη ποσότητα σαμπουάν σε μία παλιά οδοντόβουρτσα ξεκίνα να τρίβεις τη βάση και τις εσοχές της. Στο τέλος, ξέπλυνε πολύ καλά με νερό μέχρι να φύγουν οι αφροί που έχουν σχηματιστεί. Άφησέ τη να στεγνώσει τοποθετώντας την σε μια πετσέτα με τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω. Ένας καλός εναλλακτικός τρόπος είναι να την πλύνεις αμέσως μετά το μπάνιο σου, για να μην το ξεχνάς ποτέ, όπως κάνει η φίλη Kelly.