ΜΑΛΛΙΑ

Τα μαλλιά των μοντέλων στο show του Οίκου Valentino ήταν εμπνευσμένα από τα 60s

AP Photo/Francois Mori

Η εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι ξεκίνησε και εκτός από τις δημιουργίες των σχεδιαστών, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε το απαραίτητο focus στα beauty looks και πιο συγκεκριμένα τα hairlooks των μοντέλων, όπως αυτά που είδαμε στο show του Οίκου Valentino.

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) on

 

Εντυπωσιακά χρώματα, ογκώδη φορέματα και μπροκάρ υφάσματα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής που είχε σαφείς ιστορικές αναφορές στην Αναγέννηση αλλά και μπαρόκ επιρροές που εμπλέκονταν περίτεχνα. Τη σχεδιαστική γραμμή του δημιουργικού διευθυντή του Οίκου, Pierpaolo Piccioli φρόντισε να συνεχίσει ο hairstylist Guido Palau, Global Creative Director της  Redken, ο οποίος επιμελήθηκε τα χτενίσματα των μοντέλων. Μαλλιά με υπερβολικό όγκο, πολύ τολμηρά, βγαλμένα από τη δεκαετία των 60s, έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με τα μικροσκοπικά σώματα των μοντέλων αλλά παράλληλα σε πλήρη αρμονία με τις ογκώδεις δημιουργίες.

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

 

 

«50 περούκες, 3700 μίλια, 250 εργασίες βαφής, 150 ώρες προετοιμασίας, 11 άτομα, 7 μοντέλα και η έμπνευση»  ήταν όλα αυτά που χρειάστηκαν για να επιτευχθεί το hairlook του Οίκου Valentino, όπως έγραψε κάτω από την παρακάτω φωτογραφία ο colorist Josh Wood, ο οποίος δοκίμασε την τεχνική balayage με ribbon-lights, μια τεχνική που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο φωτεινά κάτω από το φυσικό φως.

Κεντρική Φωτογραφία:AP Photo/Francois Mori