ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

5 χρήσιμα tips για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το καλοκαιρινό πεντικιούρ σου

Λίγα πράγματα συγκρίνονται με την αίσθηση που έχεις όταν βρίσκεσαι στην παραλία και βυθίζονται τα πόδια σου στην άμμο. Παρόλα αυτά, το να φτιάχνεις κάθε 2-3 μέρες το  πεντικιούρ σου, δεν είναι κάτι που θα ήθελες να σου συμβαίνει στις διακοπές σου. Γι αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε 5 πολύτιμα tips που θα κάνουν το πεντικιούρ σου να διαρκεί περισσότερο.

– Ξεκινά σε στεγνό έδαφος

Όπως και στο μανικιούρ, καλό θα ήταν να μην μουλιάζεις/βρέχεις με νερό τα νύχια σου πριν ξεκινήσεις να τα βάφεις, προκειμένου το βερνίκι να απορροφηθεί και να στρώσει καλά πάνω τους.

-Δώσε προσοχή στη βάση

Μην ξεχνάς πριν απλώσεις το βερνίκι στα νύχια σου, να εφαρμόζεις 1-2 στρώσεις από ένα base coat που θα δημιουργήσουν  ένα extra στρώμα προστασίας πάνω στα νύχια σου.

– Το νου σου στις άκρες

Αυτό συνεπάγεται: α) Να φροντίζεις να εφαρμόζεις το βερνίκι σε όλη την επιφάνεια των νυχιών σου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις άκρες που ξεφλουδίζουν πιο εύκολα και β) να περνάς σχεδόν σε καθημερινή βάση μερικές σταγόνες από ένα ενυδατικό λαδάκι πάνω στις παρονυχίδες και τα πετσάκια σου.

-Το σωστό παπούτσι

Καλοκαίρι είναι, πεντικιούρ έκανες, σανδάλια να φοράς! Μην ξεχνάς πως τα κλειστά παπούτσια αυξάνουν τις πιθανότητες να καταστρέψουν/ ξεθωριάσουν το μανικιούρ σου.

-Last but not least: Top- Coat

Εκτός από το τελευταίο βήμα στο πεντικιούρ/ μανικιούρ σου, αν θέλεις το χρώμα στα νύχια σου να παραμένει λαμπερό και να έχει διάρκεια, καλό θα ήταν να απλώνεις μία στρώση top coat κάθε 2-3 μέρες στα νύχια σου.